(P) Petreci mult timp în casă? Iată 5 pericole de care NU știai că trebuie să te ferești în propria locuință!

Ultima actualizare: 22-02-2021 11:07
(P) Petreci mult timp în casă? Iată 5 pericole de care NU știai că trebuie să te ferești în propria locuință!
StirilePROTV

Probabil că nu te-ai gândit niciodată că locuința ta ar putea constitui un real labirint de pericole, dar adevărul este că există multe lucruri în casă care îți pot crea mari probleme.

 

Totuși, dacă reușești să identifici primejdiile la timp, îți va fi mai ușor să găsești metode eficiente de a le evita sau a reduce potențialele riscuri.

Iată 5 dintre principalele pericole din casa ta:

• Aerul plin de impurități

Din cauza gradului mare de poluare din atmosferă te poți confrunta cu mari probleme sănătate, însă știai că și în casă aerul poate fi contaminat?

Din cauza nenumăratelor produse de curățenie pe care le folosești, a fumului de țigară sau a mucegaiului, calitatea aerului din locuința ta ar putea să scadă și să-ți provoace o mulțime de neplăceri, printre care infecții respiratorii, dureri de cap, stări de anxietate și multe altele.

Pentru a curăța atmosfera în locuința ta, poți folosi purificatoare de aer de la Teqoya.ro, deoarece acestea elimină toate impuritățile, inclusiv virușii și bacteriile.

Proiectate pe baza unor tehnologii dezvoltate, aceste ionizatoare creează condițiile de producere a ionilor negativi, care, la rândul lor, acționează ca agenți de curățare naturali.

• Animalul de companie

Prietenul blănos pe care îl iubești atât de mult îți poate provoca o serie de probleme de sănătate. De la reacții alergice și până la boli parazitare sau infecții bacteriene, persoanele care dețin animale de companie pot dezvolta nenumărate afecțiuni medicale.

Este esențial să păstrezi o igienă corespunzătoare, să speli cățelul pe lăbuțe după ce ai fost cu el la plimbare și să te informezi corect de la medicul veterinar despre metodele cele mai eficiente prin care poți evita infectările.

• Lumânările parfumate

Folosite pentru a crea o atmosferă romantică, aceste obiecte apreciate de foarte multe persoane pot reprezenta un mare pericol pentru sănătatea oamenilor.

Diverse studii au arătat că unele bețișoare și lumânări parfumate conțin substanțe toxice, care pot provoca diverse afecțiuni medicale, inclusiv cancer.

Cercetătorii au descoperit că fumul eliberat prin arderea lor poate fi la fel de nociv ca și cel de țigară, așadar, pentru siguranța ta și a familiei tale, ar fi bine să nu le mai folosești.

O alternativă mai bună sunt lumânările de ceară naturală sau soia, deoarece acestea nu conțin substanțe aromate dăunătoare.

• Bateriile mici

Bateriile mici și plate, care sunt utilizate în mod obișnuit la ceasuri sau jucării, sunt extrem de periculoase, mai ales dacă ai în casă un copil.

Aceste obiecte se pot bloca în esofagul sau căile respiratorii ale celui mic, provocând sufocare. În plus, odată ajunse în corp, se poate scurge acidul coroziv din ele, determinând arsuri interne grave.

Prin urmare, este esențial să te asiguri mereu că nu lași la îndemâna copilului tău aceste baterii minuscule.

• Jucăriile de pluș ale copilului tău

Aceste obiecte sunt o mare bucurie pentru copilul tău, însă ele pot înmagazina o mulțime de bacterii care îi pot crea probleme de sănătate celui mic.

Jucăriile de pluș reprezintă mediul perfect pentru dezvoltarea acarienilor, principalii responsabili pentru afecțiunile respiratorii. Din fericire, igienizarea lor este foarte ușoară: trebuie doar să le speli în mașină cel puțin o dată pe lună.

Pe lângă detergent, poți folosi și un dezinfectant fără clor pentru fibre textile, pentru a te asigura că sunt complet sterilizate.

În concluzie, există mai multe lucruri în casa ta care pot fi primejdioase, însă dacă recunoști pericolele și identifici riscurile potențiale înainte ca acestea să devină o problemă, poți lua măsurile necesare, pentru a te asigura că tu și familia ta sunteți în siguranță.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO