(P) Păreri PEFOC - cum se întreține corect un grătar Big Green Egg pentru preparate mereu gustoase și sigure

pub
StirilePROTV

Momentele încununate de mâncărurile preparate afară, în mirosul aromelor pline de savoare, se apropie cu pași repezi odată cu reintrarea în drepturi a zilelor însorite de primăvară.

Weekend-urile în familie sau alături de prietenii buni, merită mese îmbelșugate, preparate cu stil, în focul dogoritor al unui dispozitiv de gătit ingenios cum este grătarul ceramic Big Green Egg. Specialiștii în seminee de la PEFOC cu vasta lor experiență de peste două decenii în industria soluțiilor de încălzire alternativă din România, ne vor arăta pașii corecți pentru întreținerea unui grătar special care să ne țină o viață!

Dar înainte de toate, haideți să facem cunoștință cu acest tip special de grătar ceramic! Dacă ești adeptul gătitului pe cărbune, dar îți dorești și controlul total, tipic unui grătar pe gaz, Big Egg Green este soluția perfectă. Fabricat pe baza tehnologiilor dezvoltate de NASA, acesta este confecționat cu același tip de ceramică folosită la exteriorul navetelor spațiale, datorită rezistenței sporite la temperaturi extreme, fără afectarea structurii. Totuși, ca la orice dispozitiv folosit pentru prepararea în condiții de siguranță a mâncării, curățarea cuptorului Big Green Egg, atât înainte, cât și după folosire, este esențială. Întregul proces presupune foarte puțin efort și are ca scop utilizarea în condiții optime a grătarului profesional pe o perioadă îndelungată de timp care îți vor asigura gustul intens și delicios al cărnurilor de toate felurile, a legumelor sau a preparatelor tale preferate!

În primul rând este esențial să îndepărtați orice cantitate de cenușă rămasă de la ultima folosire în baza ceramică, înainte de a utiliza din nou EGG-ul. Doar în acest fel vei putea să te asiguri că un gratar carbuni profesional va permite circularea corectă a fluxului de aer, adică își va menține o temperatură constantă pe parcursul întregului proces de gătire și vă va permite să aveți un mai bun control asupra preparării mâncărurilor favorite.

Folosiți accesoriile speciale Tool Ash din gama sibienilor de la PEFOC cu care veți putea separa cenușa de cărbunii rămași. Este o metodă foarte eficientă și ajută inclusiv la uniformizarea cărbunilor aprinși. În continuare, aveți nevoie de o tavă de îndepărtare a cenușii sau alt obiect de colectare, care ajută la eliminarea acesteia din baza de grătar kamado ceramic Big Green Egg fără dificultate, prin intermediul ușii de admisie a aerului.

Citește și
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

Un alt aspect important pentru întreținerea pe termen lung a grătarului tău, se referă la îndepărtarea oricăror resturi de alimente rămase în interiorul EGG-ului și/sau de pe grilaj, după procesul de gătire. Acestea pot fi eliminate cu ușurință prin încălzirea grătarului profesional la o temperatură de 300ºC. Un alt mod de curățare este prin folosirea accesorilor PEFOC dedicate, precum: scrub pentru grilaj - perfect pentru igienizarea grilei în timpul sau ulterior procesului de preparare; peria dublă de curățare - potrivită pentru a curăța rapid și eficient grătarul, grila sau piatra de copt. Marea majoritate a bacteriilor rămase pe grill vor fi îndepărtate cu ajutorul căldurii intense, generate în timpul fiecărui gătit.

Prevenirea apariției mucegaiului este un alt element de care trebuie să ținem cont în mentenanța oricărui tip de grătar. Dacă ești sigur că nu vei folosi EGG-ul pentru o perioadă mai lungă de timp, este indicat să păstrezi complet deschisă ușa de admisie a aerului din baza ceramică și să nu folosești capac pentru a acoperi coșul ceramic. În acest mod, nu vei risca apariția mucegaiului în interiorul EGG-ului. În cazul în care mucegaiul își va face totuși apariția, poți scăpa foarte ușor de acesta, doar prin aprinderea EGG-ului până la temperatura de fierbere.

Curățarea unui grătar ceramic tip kamado nu a fost nicicând mai simplă și mai eficientă! În general, procesul de curățare pentru orice tip de grătare grădină, nu ar trebui să fie unul extenuant și îndelungat, iar întreținerea EGG-ului nu presupune niciunul dintre aceste aspecte!

Și pentru că, așa cum menționam la începutul articolului, cei de la PEFOC sunt renumiți în primul rând pentru gama lor de seminee expert și soluții complete de încălzire alternativă, vă recomandăm cu căldură să intrați pe site-ul lor oficial pefoc.ro pentru a intra în contact direct cu oferta completă, dar și cu specialiști care vă vor îndruma pas cu pas, în achiziția și livrarea produsului perfect. Indiferent că îți dorești un șemineu pe lemne, o sobă modernă, un șemineu decorativ electric sau un grătar ceramic kamado, calitatea produselor comercializate este una cu mult peste media pieței de profil din România și mai ales, la prețuri potrivite pentru posibilitățile financiare ale fiecăruia.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Ghid complet pentru alegerea mânerelor de uși potrivite pentru casa ta
(P) Ghid complet pentru alegerea mânerelor de uși potrivite pentru casa ta

Alegerea mânerelor de uși potrivite pentru casa ta poate părea o sarcină minoră, dar detaliile mici sunt adesea cele care contează atunci când amenajezi o locuință.

(P) Cum putem integra practicile ecologice în viața de zi cu zi a copiilor
(P) Cum putem integra practicile ecologice în viața de zi cu zi a copiilor

Planeta noastră se confruntă cu o serie de provocări majore: schimbări climatice, poluare, resurse epuizate.

(P) Suplimentele cu probiotice: o metodă modernă antistres
(P) Suplimentele cu probiotice: o metodă modernă antistres

Viața modernă, activă și agitată pe care o trăim astăzi cu toții a venit la pachet nu numai cu multiple beneficii, ci și cu anumite situații ce contribuie la resimțirea unui stres permanent la nivelul întregului organism, atât somatic cât și psihic.

 

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

STENOGRAME din cazul discipolului lui Bivolaru. Cum și-a mințit o victimă că a salvat-o de la moarte deblocând o chakră
STENOGRAME din cazul discipolului lui Bivolaru. Cum și-a mințit o victimă că a salvat-o de la moarte deblocând o chakră

Un instructor de yoga din București, considerat discipol al lui Gregorian Bivolaru, este acuzat fapte grave.