(P) Inspirație pentru botezul visurilor tale. Top 7 idei pentru a impresiona participantii

botez

Ceremonia Botezului este una dintre cele mai importante evenimente din viața unui om. Și prima, de altfel. Iar dacă puiul tău a pășit în această lume, este bine să îi oferi acest prim eveniment în cinstea sa, cât se poate de perfect.

Orice părinte își iubește copilul și își dorește să îi ofere tot ceea ce este mai bun încă din primele clipe de viață. Iar Botezul poate fi chiar primul dar pe care i-l faci celui mic.

Cu toate că nașii devin părinții spirituali ai copilului tău, organizarea petrecerii de Botez îți revine cu siguranță, ție ca părinte. În plus, fiecare zonă din țară sau tradiție spune altceva referitor la obiectele care trebuie achiziționate sau obiceiurile de care se va ține cont la Botez.

Înainte de a discuta despre petrecere este bine să știi că Botezul este înainte de toate despre încreștinarea puiului tău. Iar aici, lucrurile sunt foarte certe.

Dacă tematica botezului, hainele, meniurile și locația sunt la alegerea ta, ei bine obiectele de care este nevoie pentru Slujba Botezului sunt în mare parte aceleași pentru că țin de Taina Botezului. Iar pe acestea le poți regăsi într-un trusou, fie că îl achiziționezi tu, fie nașii.

Citește și
Coșmarul unui cuplu de români, după ce s-a mutat în Suedia: "Mai întâi tu trebuie să dovedești vinovăția mea"

În tradiție se spune că nașa ar trebui să aleagă fiecare obiect în parte și să alcătuiască trusoul însă acum poți opta pentru un trusou botez personalizat pe care îl poți alcătui așa cum vrei.

Mai mult, acesta poate conține nu doar elementele necesare pentru Biserică ci și lucruri cu aceeași tematică cu petrecerea sau chiar obiecte cu numele nou-născutului ce se va boteza.

Ce ar trebui să conțină trusoul de Botez?

Vom trece în revistă lucrurile esențiale pe care ar trebui să le conțină trusoul de botez pentru un botez de vis cu Atelierele Cris, ca ceremonia copilului tău să fie una perfectă și fără lipsuri.

Iată care sunt acestea:

● Pânză albă pentru mir

● Prosop cu capișon pentru după îmbăiere

● Fașa albă sau crașma

● Sticluță cu mir

● Prosop și săpun pentru preot

Pe lângă acestea, poți alege trusouri care îți oferă și cutiuță pentru suvița de păr, lumânare, rochiță sau costum pentru bebe, o jucărie sau o cutie pentru a păstra toate aceste obiecte ca amintire.

Top 5 idei pentru un botez de vis

Când vine vorba de momentul în care un suflet pur și nevinovat ca cel al noului născut se leagă de Dumnezeu și comunitatea sa, botezul devine o ceremonie mistică și sfântă.

Inspirată de Taina botezului descrisă în Biblie, această slujbă reprezintă una dintre cele 7 Taine Mari ale Bisericii. În mijlocul acestui ritual, dincolo de privirile noastre, se întâmplă evenimente nevăzute, cu implicații divine. Prin apa sfințită, copiul primește curăție și lumină, eliberându-se de păcatul strămoșesc și renaște ca un om nou, binecuvântat.      Și fiecare obiect utilizat în această ceremonie este unul cu o simbolistică aparte.

Iar acum că știi exact ce reprezintă Botezul și ce anume trebuie să conțină trusoul ne vom axa pe descoperea unor idei ce vor transforma întreaga zi a puiului tău în cea mai frumoasă Ceremonie și petrecere de Botez.

Alege o îmbrăcăminte demnă de o Renaștere și Sărbătoare

Primul pas către crearea unui botez memorabil este să alegi cu grijă îmbrăcămintea pentru copilul tău sau pentru cel ce îți va deveni copil spiritual.

Nu uita că după Ceremonie acesta va ieși un om nou din Biserică. Pregătit să păseașcă pe drumul vieții ca un învingător cu multe haruri primite de la Dumnezeu.

În mod tradițional, copilul este învelit într-o fașă albă, semnificând puritatea și începutul unui nou drum. Această haină albă devine simbolul propriei renașteri spirituale, în timp ce vechile haine sunt înlocuite cu unele noi, simbolizând trecerea de la veche la nouă, de la păcat la puritate.

Deci te poți orienta către haine albe fie că este fetiță sau băiat, dar evident că aici alegerea îți aparține, și că poți alege și alte culori cu semnificații diverse.

Orice bebeluș va impresiona invitații prin frumusețea și puritatea lui iar îmbrăcat într-o haină frumoasă, de sărbătoare va deveni mai mult ca sigur, atracția petrecerii.

Alege o tematică inspirată

O altă modalitate bună de a impresiona invitații este să alegi o temă interesantă pentru eveniment. Poți alege spre exemplu o temă de poveste cu zâne și elfi sau o călătorie în timp, recreând o epocă veche. Sau te poți orienta către temele cu îngerași sau personaje din desenele animate.

Orice fel de temă ai alege folosește culori vibrante sau alege-le pe cele ce te duc cu gândul la puritate. Nu uita să te orientezi către decorațiuni ingenioase sau aranjamente de poveste pentru a crea o atmosferă fermecătoare care să îi transporte pe toți invitații într-o altă lume.

Oferă invitații inedite

Invitațiile sunt nelipsite de la un Botez.

Iar pentru a-i face pe toți cei care vor participa să se simtă cu totul special le poți trimite invitații personalizate care să fie inspirate din tematică botezului tău să conțină versuri sau glume frumoase și bineînțeles că pot să incluzi o fotografie cu micuțul protagonist al petrecerii.

Nu uita să adaugi un mesaj personal cât și toate datele necesare pentru partici petrecere.

Iar dacă vrei să faci lucrurile și mai personale poți alege să creezi invitații video care vor deveni extrem de personale și îi vor impresiona pe invitații tăi.

Decorul să fie elegant și rafinat dar axat pe puiul tău

În cadrul oricărui eveniment atmosfera este cea care va fi ținută minte și nu neapărat anumite detalii. Însă pentru a crea o atmosferă cu totul deosebită propuneți să investești într-un decor rafinat dar cu accente de bucurie.

Combina utilul cu plăcutul și folosește-te atât de nuanțe pastelate cât și de balonașe colorate sau alte tipuri de decorațiuni care vor aduce veselia și sărbătoarea momentului într-un mod cu totul inedit.

Alege un meniu ce va impresiona

Se spune că mâncarea este o experiență în sine. Din acest motiv este bine să alegi cu multă atenție meniul pe care îl vei servi în cadrul petrecerii. Acesta nu trebuie să fie într-o cantitate uriașă ci de o calitate impresionantă.

Așadar orientează-te către un meniu de bun gust și nu uita să ții cont de preferințele invitaților tăi și să le oferi acele preparate care consideri că îi vor impresiona dar le vor fi în același timp pe plac.

Momente magice pentru cei mici

La orice petrecere de botez majoritatea invitaților vor veni cu copilașii lor.   Așadar nu uita să oferi și momente deosebite pentru cei mici care îi vor impresiona chiar și pe adulți.

Creează-le un spațiu potrivit lor și adu invitați pe gustul copilașilor, care nu doar că îi vor ține ocupați dar îi vor înveseli într-un mod profesionist.

Oferă un moment dedicat puiului tău

Petrecerea botezului este despre copilașul tău și despre sărbătorirea acestuia. Așadar oferă-i un moment special pentru el precum Zâne, Ursitoare, Magician sau chiar un moment al vostru personal în care să vă dedicați întru totul micuțului botezat. 

Articol recomandat de sport.ro
Reacția lui Gigi Becali după ce a fost implicat într-un nou accident de mașină
Reacția lui Gigi Becali după ce a fost implicat într-un nou accident de mașină

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) De ce este important să călătorești pentru sănătatea ta mintală?
(P) De ce este important să călătorești pentru sănătatea ta mintală?

Călătoriile sunt o modalitate de a explora noi locuri și culturi cu un impact profund asupra sănătății mintale.

(P) Activități populare cu care să pierzi timpul pe vremea caniculară, indiferent de stilul de viață
(P) Activități populare cu care să pierzi timpul pe vremea caniculară, indiferent de stilul de viață

Serile de vară caniculare ne aduc la un impas: când totul este prea cald pentru orice, ce e de făcut ca să nu te plictisești? Află aici idei de a petrece timpul.

(P) Transformă-ți bucătăria într-un spațiu de vis: sfaturi pentru modernizare și funcționalitate
(P) Transformă-ți bucătăria într-un spațiu de vis: sfaturi pentru modernizare și funcționalitate

Bucătăria este inima casei tale, un spațiu unde petreci timp prețios alături de familie și prieteni, gătind și savurând mese delicioase. Transformarea bucătăriei tale într-un spațiu de vis nu trebuie să fie complicată sau costisitoare.

Recomandări
Primele județe care scapă de caniculă. Valul de căldură începe să se restrângă. Unde persistă arșița. HARTĂ
Primele județe care scapă de caniculă. Valul de căldură începe să se restrângă. Unde persistă arșița. HARTĂ

Nordul și centrul României scapă joi de valul de căldură extremă care a afectat toată țara în ultimele zile. Spre sud însă canicula mai persistă, iar câteva județe sunt în continuare sub cod roșu.

România, criticată pentru legăturile cu instituții militare și de poliție din China. Academia dată ca exemplu negativ de SUA
România, criticată pentru legăturile cu instituții militare și de poliție din China. Academia dată ca exemplu negativ de SUA

România este criticată, într-un Raport prezentat în Comisia de Politică Externă a Senatului american, pentru legăturile unei instituţii de învăţământ militar cu o instituţie similară din China şi pentru cooperarea pe linie poliţienească cu Beijingul.

POLITICO, despre aleasa României: Șoșoacă va aduce un preot ca să sfințească Parlamentul European. ”Aici se întâlnesc dracii”
POLITICO, despre aleasa României: Șoșoacă va aduce un preot ca să sfințească Parlamentul European. ”Aici se întâlnesc dracii”

Diana Șoșoacă va aduce un preot ca să sfințească Parlamentul European, pentru că acolo ”se întâlnesc dracii”, iar la primul său vot ca europarlamentar a scris pe buletinul de vot mesaje anti-UE, LGBT și Ucraina.