(P) Graba noastră cea de toate zilele. Încotro? Pint.ro
Zilnic vedem oameni grăbiţi, poate de multe ori suntem acei oameni.Trăim vremuri care par să nu mai aibă răbdare.
Aveam nevoie de totul ieri şi deja acum e prea târziu totul. În trafic, această stare de fapt se traduce prin motoare ambalate, claxoane agresive, scârţâit de roţi, treceri pe galben ori roşu, pietoni grăbiţi de maşini şi accidente. De unde vine această grabă, către ce este ea şi ce putem face noi, acum?
Graba noastră cea de toate zile. Încotro? Pint.ro
În Bucureşti fie se circulă mult prea tare, fie se stă în trafic. Poate din dorinţa de regresie spre medie când au ocazia şoferii calcă prea mult pedala de acceleraţie, pe artere şi nu de puţine ori pe străduţe. Este oare obişnuinţă? Către ce mai exact ne grăbim aşa?Poate că ni se permite, poate că legea nu e aplicată frecvent şi cu consecvenţă. Poate încă avem în sânge nativul, mă descurc eu sau mie nu mi se întâmplă. Vorbind de sânge, nu am văzut controale de alcoolemie în timpul zilei. Poate ar fi interesante în contextul pandemiei.Poate acest lucru ar preveni unele accidente serioase mai ales când legislaţia pentru această abatere ar fi extrem de dură.
Sau poate dacă pentru o polita de asigurare rca am lua în calcul conduita şoferului din trafic. Cum ar fi un sistem de camere care deja este în mare parte funcţional să fie un fel de Big Brother care nu doarme niciodată şi notează toate abaterile fiecăruia indiferent de sex, culoare politică, rang sau maşină. Poate un calculator RCA ar lua în calcul acest istoric şi ar taxa serios pe cei tineri sau mai puţin tineri dar neliniştiţi. Până la urmă lupul îşi schimbă blana dar năravul mai greu.
Când avem un caz gen Andronache sau Chitila este o tragedie, din păcate când ne uităm la un an de zile este pură statistică. Când ne uităm la o decadă cifrele ne-ar da palpitaţii.
Anual în România îşi pierd viaţa aproximativ 2000 de persoane în accidente rutiere iar alte 8000 sunt rănite grav, oameni marcaţi pe viaţă.
Nu sunt drumurile de vină. De vină e graba noastră spre nicăieri şi legea prea rar pusă în practică. Legea nu ţine de noi să o actualizăm sau să o aplicăm însă grabă ţine de noi, este personală. Data viitoare când apăsăm pedala, ne putem întreba, către unde e graba? Merită pentru 3 minute câştigate să ne asumăm riscul de a face parte din statistică? Şi nu îmi spuneţi că nu ni se poate întâmpla nouă, cifrele spun că da, ni se poate întâmpla nouă, fie că suntem la volan, fie că suntem pe trotuar, barbati sau femei, tineri sau bătrâni.
Data viitoare când plecăm de acasă să lăsăm graba şi să luăm bunul simţ
Dum bun.
Fără grabă, o campanie de conştientizare a siguranţei rutiere iniţiată de Pint.ro pentru drumuri mai sigure şi bonus la asigurarea rca.
Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.