(P) Firma de contabilitate – iată ce este important când alegi astfel de servicii financiar contabile

Ultima actualizare: 10-06-2022 13:23
intelec promo
StirilePROTV

Dacă înființezi o companie, alege cu grijă firma de contabilitatea, iar dacă ești deja antreprenor, gândește-te dacă ești mulțumit de serviciile și consultanța fiscală primite.

De ce? Se spune că numai moartea și impozitele sunt sigure în viață, așa că dacă trebuie să le plătești, alege un serviciu de contabilitate care să se ocupe bine de tot ceea ce înseamnă contabilitate și să nu te bage în necaz. Iată câteva sfaturi pe care este bine să le iei în considerare când vine vorba despre activitatea financiar contabilă a companiei tale.

Dacă alegi serviciile de contabilitate pe baza prețurilor, nu a calității acestora, probabil că faci o greșeală. Amintește-ți că tu - în calitate de antreprenor - ești responsabil pentru majoritatea infracțiunilor contabile. Înainte de a te decide să semnezi un contract cu o firmă de contabilitate, pune-ți câteva întrebări importante. Răspunsul la ele te va ajuta să iei decizia corectă.

Firma de contabilitate are contabili calificați care îți înțeleg afacerea?

Contabilitatea unui mic magazin alimentar este realizată într-un fel, iar activitatea unui start-up care oferă un produs inovator este contabilizată diferit. De asemenea, când contabilul tău nu știe ce să facă cu facturile pentru reclamele Google sau FB și are dificultăți să depășească facturarea standard, este mai bine să cauți un furnizor de servicii de contabilitate Constanța care să îți înțeleagă afacerea.

Calificările personalului sunt la fel de importante - verifică dacă acel contabil care urmează să se ocupe sau s-a ocupat deja de evidențele tale financiare are experiență și autorizațiile corespunzătoare .

Te poți baza pe sfatul contabilului?

În cazul decontărilor e-contabile, clienții se plâng adesea de anonimatul și calitatea serviciului oferit de call center, deoarece întotdeauna (sau foarte des) găsesc o altă persoană care de obicei nu cunoaște subiectul și trebuie mai întâi să se familiarizeze cu acesta. .

Este diferit în cazul cooperării între un antreprenor și un contabil dedicat. Dacă serviciul pe care îl alegi te pune în legătură cu o anumită persoană care se ocupă de facturile tale, probabil că vei economisi mult timp. În plus, șansa pentru o mai bună calitate a consultanței financiare va crește.

Cum te poate ajuta un contabil să îți începi afacerea?

Dacă nu ai folosit niciodată servicii de contabilitate și ai nevoie de ajutor în afaceri, verifică dacă firma de contabilitate aleasă te va sprijini în acest sens și în ce condiții o va face (unele dintre ele o pot face chiar și gratuit).
Serviciul de contabilitate este capabil să te ajute cu înființare firme Constanța, aproape fără participarea ta. Tot ce trebuie să faci este să o autorizezi să facă acest lucru, furnizând împuternicirea corespunzătoare.

Este importantă comunicarea cu un contabil?

Contactul este important pentru aproape orice tip de serviciu. Având un număr de telefon și o adresă de e-mail a unei anumite persoane, este mult mai ușor. Este bine când un contabil răspunde imediat la telefon sau sună rapid înapoi și răspunde la e-mailuri în mod regulat. Nu trebuie să te întâlnești cu persoana care se ocupă de facturare (aceasta îți economisește timp și bani), dar dacă nu ai dificultăți în a-l contacta, te poți simți în siguranță.

Contabilul tău nu răspunde la telefon și nu răspunde la întrebări? Ia în considerare noi servicii de contabilitate.

Folosind serviciile unui birou de contabilitate, un antreprenor se poate concentra pe conducerea propriei afaceri. Nu pierde timpul monitorizându-și termenele și îndeplinindu-și obligațiile. În primul rând, nu riscă probleme în timpul unui control fiscal, încă de la înființare companie Constanța. Este sigur că toată activitatea financiar contabilă a companiei sale este legală. Și chiar și în cazul unei greșeli comise de firma de contabilitate, antreprenorul poate conta pe despăgubiri. Folosind serviciile unui birou profesionist de contabilitate, un antreprenor poate conta și pe ajutorul unei echipe experimentate de consilieri fiscali și juridici.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO