(P) De ce este important sa ajutăm organismul cu suplimente ce conțin acid hialuronic, dupa vârsta de 25 de ani

acid hialuronic

Cu siguranță ai auzit până acum de acidul hialuronic și modul benefic în care poate acționa acesta asupra menținerii tinereții și sănătății pielii noastre dacă îl introducem în rutina zilnică de îngrijire.

Această moleculă are însă beneficii multiple asupra corpului nostru nu doar din punct de vedere cosmetic și estetic, ci și din punct de vedere medical, prevenind degradarea articulațiilor și cartilajelor sau cicatrizarea leziunilor.

De aceea este important nu numai să știm la ce ne ajută acidul hialuronic, ci și sursele din care putem să îl luăm, mai ales că producția acestuia scade odată cu depășirea vârstei de 25 de ani.

 

Descoperit pentru prima dată în 1934, acidul hialuronic, cunoscut și sub denumirea de hyaluronan sau hialuronat, este o moleculă alcătuită din zaharuri, care se află în țesutul conjunctiv natural al organismului, deci este produs de organismul nostru, și are rolul de a menține hidratarea la nivelul țesuturilor.

Acidul hialuronic nu numai că stimulează producția de colagen care menține pielea elastică, fermă și tânără, luptă împotriva ridurilor, este un puternic antioxidant ce protejează împotriva radicalilor liberi, hidratează tenul, cicatrizează rănile și este folosit în proceduri cosmetice, precum remodelarea buzelor sau a pomeților, dar are efecte miraculoase și din punct de vedere medical.

În medicină, acidul hialuronic ajută la tratarea osteoporozei, vindecarea arsurilor, tratarea problemelor oculare (cataractă, repararea retinei sau transplantul de cornee) sau tratarea afecțiunilor de natură respiratorie.

De ce este important să ajutăm organismul cu suplimente de acid hialuronic după vârstă de 25 de ani?

Așa cum spuneam la începutul articolului, deși acidul hialuronic este produs în mod natural de corpul nostru, după vârstă de 25 de ani, atunci când organismul începe să îmbătrânească din punct de vedere biologic, producția acestuia se diminuează.

Iată ce se întâmplă odată cu scăderea producției de acid hialuronic după 25 de ani:

●      Scade și producția de colagen, proteină responsabilă cu menținerea elasticității și fermității pielii

●      Leziunile cutanate se vindecă mai greu

●      Apar afecțiuni la nivelul articulațiilor din cauza degradării acestora și a cartilajelor

Este așadar necesar să aducem un aport de acid hialuronic din surse externe dacă dorim să ne bucurăm cât mai mult de beneficiile acestuia și să ne menținem nu numai o piele tânără, dar și un organism sănătos.

Din ce surse putem lua suplimente de acid hialuronic?

Dacă dorești să stimulezi producția de acid hialuronic, există numeroase alimente care te pot ajuta cu acest lucru.

Este important să consumi alimente precum carne de pasăre, pește, ulei de pește, spanac, broccoli, avocado, varză Kale, nuci, roșii, citrice sau produse pe bază de soia.

Un mod excelent însă de a te bucura de efecte mai îndelungate ale acidului hialuronic chiar și după vârsta de 25 de ani, dar și pentru păstrarea unui tonus optim al întregului organism este acela de a integra în programul tău alimentar și suplimente ce conțin acid hialuronic.

Ai grijă însă să fie unele de calitate și care să te ajute cu adevărat.

Regulatpro Hyaluron este ultima inovație în materie de elixir de frumusețe, produsul a ani de cercetări a companiei germane Dr. Niedermaier Pharma, specializată în cercetarea, dezvoltarea și marketarea bioconcentratelor enzimatice din grupul Regulatpro. Aceste bioconcentrate enzimatice obținute prin procesul de Fermentare în Cascadă au rolul de a contribui la creșterea nivelului de energie al tuturor celulelor din organism. Pe scurt, această metodă brevetată ajută la absorbția acidului hialuronic în corp și astfel îți vei menține pielea tânără și cu un aspect mai ferm și mai luminos pentru mai mult timp.

Regulatpro Hyaluron este un concentrat obținut din fructe, nuci și legume proaspete și organice, ingrediente ce au o acțiune anti-aging puternică, și este extrem de ușor de administrat și de introdus în programul tău de alimentație zilnică.

Fie că alegi varianta Regulatpro Hyaluron, 350 ml sau Regulatpro Hyaluron, 20 flacoane x 20 ml, cu doar 10 ml din acest concentrat administrat de 2 ori pe zi (dimineața și seara), vei obține un aspect mai tânăr și mai sănătos al pielii tale.

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Momente pline de gust acasă, cu capsulele de cafea ce au primit recunoașterea Votat Produsul Anului 2023
(P) Momente pline de gust acasă, cu capsulele de cafea ce au primit recunoașterea Votat Produsul Anului 2023

Calitate și gust intens, savuros într-un ambalaj care nu dăunează mediului înconjurător! Descoperă sortimentele de capsule de cafea Julius Meinl, premiate pentru inovație în competiția Votat Produsul Anului 2023*, în categoria Cafea Capsule.  

(P) Tot ce trebuie să știi despre îngrijirea pielii sensibile, indiferent de tipul de ten
(P) Tot ce trebuie să știi despre îngrijirea pielii sensibile, indiferent de tipul de ten

Pielea sensibilă, indiferent de tipul acesteia, grasă, uscată, normală sau mixtă, necesită o atenție și îngrijire deosebită, pentru a-i menține sănătatea și echilibrul.

(P) Cine a proiectat casa Poporului?
(P) Cine a proiectat casa Poporului?

Casa poporului, una dintre cele mai impunătoare construcții din lume, este dovada vie a faptului că orice este posibil în materie de execuție tehnică și amenajare. Are 360.000 de metri pătrați și se numără printre cele mai costisitoare clădiri din lume.

Recomandări
Granița luată cu asalt de români, joi dimineață. Traficul este de 25 de ori mai mare față de o zi normală. FOTO
Granița luată cu asalt de români, joi dimineață. Traficul este de 25 de ori mai mare față de o zi normală. FOTO

Mulți români își petrec minivacanța în străinătate, astfel că vămile s-au aglomerat joi dimineață. În unele puncte de trecere a frontierei, timpii de așteptare ajung și la câteva ore.

Guvernul a adoptat majorările salariale refuzate de profesori. Explicațiile premierului Nicolae Ciucă
Guvernul a adoptat majorările salariale refuzate de profesori. Explicațiile premierului Nicolae Ciucă

Guvernul s-a reunit, astăzi, într-o şedinţă pe care premierul Nicilae Ciucă a numit-o extraordinară, pentru a aproba OUG care ar trebui să detensioneze situaţia din sistemul de învăţământ.

Volodimir Zelenski, alături de Maia Sandu: Războiul cu Rusia se va termina când vom câștiga noi!
Volodimir Zelenski, alături de Maia Sandu: Războiul cu Rusia se va termina când vom câștiga noi!

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a fost primit, joi, de președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, în apropiere de Chișinău, la summitul Comunităţii Politice Europene (CPE).