(P) Locurile secrete din Sighișoara care te duc mai aproape de istoria ei!

sigh

Oricine trece prin Sighișoara, cu siguranță se îndrăgostește de magia acestui orășel care amintește de originile oricărui transilvănean!

De aceea este una dintre cele mai populare atracții turistice ale României, numărându-se printre cele mai bine conservate cetăți medievale din Europa, cu o arhitectura medievală intactă. Dacă amintim și că aici s-a născut Vlad Țepeș, cunoscut drept “Dracula”, înțelegem de ce, în special pentru străini, este un loc magic!

Odată ajuns în Sighișoara, poți descoperi numeroase obiective turistice care îți vor oferi o experiență unică și autentică. Deși sunt câteva care sunt arhicunoscute, orice ghid local te va conduce către 2 locuri secrete ale zonei, preferatele pasionaților de istorie: Casa Breslelor și Casa Armelor și Hărților.

Un obiectiv turistic care te teleportează în epoca medievală – Casa Breslelor!

Dacă te-ai gândit vreodată că ai vrea să vezi cum trăiau șașii în perioada medievală, află că există un loc, în inima Sighișoarei, unde te poți reîntoarce în timp!

Casa Breslelor este o expoziție istorică care redă perfect aerul medieval, o perioadă când breslele de meșteșugari din Sighișoara reprezentau o forță la nivelul Europei de Sud-Est. Situată într-o clădire istorică din centrul cetății, aici poți descoperi cum trăiau și lucrau cei care confecționau bijuteriile și pocalele din metal prețios folosite la curțile regale, în secolul al XV-lea.

Expoziția cuprinde un număr impresionant de obiecte istorice extrem de bine conservate, astfel că orice turist poate astăzi să admire unelte, echipamente și mașinării cu care meșteșugarii sași făureau obiecte prețioase la vremea aceea.

Iar dacă alegi să mergi aici, nu trebuie să renunți la celelalte obiective turistice din Sighișoara! Clădirea, un exemplu impresionant de arhitectură gotică, cu o fațadă impresionantă, este situată în imediata apropiere a celor mai cunoscute atracții: Turnul cu Ceas și Biserica Mănăstirii.

Dacă dinamismul luptelor istorice e pe placul tău – planifică o vizită la Casa Armelor și Hărților!

După ce admiri dibăcia meșteșugarilor transilvăneni, poți face o vizită într-o altă expoziție privată construită în jurul istoriei armelor și armurilor din ultimii 2000 de ani!

Te-ai gândit vreodată cum se desfășurau luptele în trecut? Sau cum au ajuns oamenii de la sulițe cu pietre ascuțite la armele moderne din zilele noastre?

Casa Armelor și Hărților este locul perfect unde poți elucida misterul! Poți vedea peste 300 de arme cu tăiș din perioada preistorică și până la perioada regalității, care să te facă să înțelegi cum a evoluat lumea din punct de vedere industrial.

Însă în expoziția de la Casa Armelor și Hărților poți găsi mai mult decât îi spune, la o primă vedere, numele!

Pe lângă colecția de arme și armuri, aici poți admira și:

-          unele dintre cele mai complexe expoziții cu peste 500 de lucrări de grafică, litografii și gravuri reprezentând regiunile istorice românești și planuri de orașe

-          una dintre cele mai mari colecții de carte veche din Transilvania și din țară, ce reunește cărți din secolul al XVI-lea si până la începutul anilor 1900

-          cea mai veche monedă bătută pe teritoriul României, de astăzi, alături de alte piese de numismatică din perioada medievală și modernă, care acoperă o perioadă de peste 2500 de ani!

Următoarea ta vacanță – în Sighișoara!

Acum că știi despre aceste 2 locuri secrete din inima Sighișoarei, nu mai rămâne decât să decizi când îți planifici următoarea vacanță aici. Un loc admirat de turiștii străini merită cel puțin la fel de multă atenție din partea românilor de peste tot din țară.

Sighișoara este un loc care face parte din istoria noastră, iar cei care au construit-o așa cum arată astăzi trăiesc în continuare atât prin Casa Breslelor, cât și prin Casa Armelor și Hărților: cele 2 clădiri magice care contribuie la aerul medieval din jurul Cetății Sighișoara, atât cu exteriorul lor, cât și cu ce ascund în interior.

 

Inima Transilvaniei te așteaptă să o cunoști – ești pregătit?

 

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Momente pline de gust acasă, cu capsulele de cafea ce au primit recunoașterea Votat Produsul Anului 2023
(P) Momente pline de gust acasă, cu capsulele de cafea ce au primit recunoașterea Votat Produsul Anului 2023

Calitate și gust intens, savuros într-un ambalaj care nu dăunează mediului înconjurător! Descoperă sortimentele de capsule de cafea Julius Meinl, premiate pentru inovație în competiția Votat Produsul Anului 2023*, în categoria Cafea Capsule.  

(P) Tot ce trebuie să știi despre îngrijirea pielii sensibile, indiferent de tipul de ten
(P) Tot ce trebuie să știi despre îngrijirea pielii sensibile, indiferent de tipul de ten

Pielea sensibilă, indiferent de tipul acesteia, grasă, uscată, normală sau mixtă, necesită o atenție și îngrijire deosebită, pentru a-i menține sănătatea și echilibrul.

(P) Cine a proiectat casa Poporului?
(P) Cine a proiectat casa Poporului?

Casa poporului, una dintre cele mai impunătoare construcții din lume, este dovada vie a faptului că orice este posibil în materie de execuție tehnică și amenajare. Are 360.000 de metri pătrați și se numără printre cele mai costisitoare clădiri din lume.

Recomandări
Guvernul adoptă majorările salariale refuzate de profesori. Explicațiile premierului Nicolae Ciucă
Guvernul adoptă majorările salariale refuzate de profesori. Explicațiile premierului Nicolae Ciucă

Guvernul s-a reunit, astăzi, într-o şedinţă pe care premierul Nicilae Ciucă a numit-o extraordinară, pentru a aproba OUG care ar trebui să detensioneze situaţia din sistemul de învăţământ.

Ministrul de externe german: NATO nu poate accepta ca noi membri state aflate în mijlocul unui război
Ministrul de externe german: NATO nu poate accepta ca noi membri state aflate în mijlocul unui război

Porţile NATO rămân deschise pentru noi membri, însă o ţară nu se poate alătura Alianţei cât timp se află în mijlocul unui război, a declarat joi, la Oslo, ministrul de externe german Annalena Baerbock, potrivit Reuters.

Volodimir Zelenski, alături de Maia Sandu: Războiul cu Rusia se va termina când vom câștiga noi!
Volodimir Zelenski, alături de Maia Sandu: Războiul cu Rusia se va termina când vom câștiga noi!

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a fost primit, joi, de președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, în apropiere de Chișinău, la summitul Comunităţii Politice Europene (CPE).