(P) Locurile secrete din Sighișoara care te duc mai aproape de istoria ei!

sigh

Oricine trece prin Sighișoara, cu siguranță se îndrăgostește de magia acestui orășel care amintește de originile oricărui transilvănean!

De aceea este una dintre cele mai populare atracții turistice ale României, numărându-se printre cele mai bine conservate cetăți medievale din Europa, cu o arhitectura medievală intactă. Dacă amintim și că aici s-a născut Vlad Țepeș, cunoscut drept “Dracula”, înțelegem de ce, în special pentru străini, este un loc magic!

Odată ajuns în Sighișoara, poți descoperi numeroase obiective turistice care îți vor oferi o experiență unică și autentică. Deși sunt câteva care sunt arhicunoscute, orice ghid local te va conduce către 2 locuri secrete ale zonei, preferatele pasionaților de istorie: Casa Breslelor și Casa Armelor și Hărților.

Un obiectiv turistic care te teleportează în epoca medievală – Casa Breslelor!

Dacă te-ai gândit vreodată că ai vrea să vezi cum trăiau șașii în perioada medievală, află că există un loc, în inima Sighișoarei, unde te poți reîntoarce în timp!

Citește și
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

Casa Breslelor este o expoziție istorică care redă perfect aerul medieval, o perioadă când breslele de meșteșugari din Sighișoara reprezentau o forță la nivelul Europei de Sud-Est. Situată într-o clădire istorică din centrul cetății, aici poți descoperi cum trăiau și lucrau cei care confecționau bijuteriile și pocalele din metal prețios folosite la curțile regale, în secolul al XV-lea.

Expoziția cuprinde un număr impresionant de obiecte istorice extrem de bine conservate, astfel că orice turist poate astăzi să admire unelte, echipamente și mașinării cu care meșteșugarii sași făureau obiecte prețioase la vremea aceea.

Iar dacă alegi să mergi aici, nu trebuie să renunți la celelalte obiective turistice din Sighișoara! Clădirea, un exemplu impresionant de arhitectură gotică, cu o fațadă impresionantă, este situată în imediata apropiere a celor mai cunoscute atracții: Turnul cu Ceas și Biserica Mănăstirii.

Dacă dinamismul luptelor istorice e pe placul tău – planifică o vizită la Casa Armelor și Hărților!

După ce admiri dibăcia meșteșugarilor transilvăneni, poți face o vizită într-o altă expoziție privată construită în jurul istoriei armelor și armurilor din ultimii 2000 de ani!

Te-ai gândit vreodată cum se desfășurau luptele în trecut? Sau cum au ajuns oamenii de la sulițe cu pietre ascuțite la armele moderne din zilele noastre?

Casa Armelor și Hărților este locul perfect unde poți elucida misterul! Poți vedea peste 300 de arme cu tăiș din perioada preistorică și până la perioada regalității, care să te facă să înțelegi cum a evoluat lumea din punct de vedere industrial.

Însă în expoziția de la Casa Armelor și Hărților poți găsi mai mult decât îi spune, la o primă vedere, numele!

Pe lângă colecția de arme și armuri, aici poți admira și:

-          unele dintre cele mai complexe expoziții cu peste 500 de lucrări de grafică, litografii și gravuri reprezentând regiunile istorice românești și planuri de orașe

-          una dintre cele mai mari colecții de carte veche din Transilvania și din țară, ce reunește cărți din secolul al XVI-lea si până la începutul anilor 1900

-          cea mai veche monedă bătută pe teritoriul României, de astăzi, alături de alte piese de numismatică din perioada medievală și modernă, care acoperă o perioadă de peste 2500 de ani!

Următoarea ta vacanță – în Sighișoara!

Acum că știi despre aceste 2 locuri secrete din inima Sighișoarei, nu mai rămâne decât să decizi când îți planifici următoarea vacanță aici. Un loc admirat de turiștii străini merită cel puțin la fel de multă atenție din partea românilor de peste tot din țară.

Sighișoara este un loc care face parte din istoria noastră, iar cei care au construit-o așa cum arată astăzi trăiesc în continuare atât prin Casa Breslelor, cât și prin Casa Armelor și Hărților: cele 2 clădiri magice care contribuie la aerul medieval din jurul Cetății Sighișoara, atât cu exteriorul lor, cât și cu ce ascund în interior.

 

Inima Transilvaniei te așteaptă să o cunoști – ești pregătit?

 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Ghid complet pentru alegerea mânerelor de uși potrivite pentru casa ta
(P) Ghid complet pentru alegerea mânerelor de uși potrivite pentru casa ta

Alegerea mânerelor de uși potrivite pentru casa ta poate părea o sarcină minoră, dar detaliile mici sunt adesea cele care contează atunci când amenajezi o locuință.

(P) Cum putem integra practicile ecologice în viața de zi cu zi a copiilor
(P) Cum putem integra practicile ecologice în viața de zi cu zi a copiilor

Planeta noastră se confruntă cu o serie de provocări majore: schimbări climatice, poluare, resurse epuizate.

(P) Suplimentele cu probiotice: o metodă modernă antistres
(P) Suplimentele cu probiotice: o metodă modernă antistres

Viața modernă, activă și agitată pe care o trăim astăzi cu toții a venit la pachet nu numai cu multiple beneficii, ci și cu anumite situații ce contribuie la resimțirea unui stres permanent la nivelul întregului organism, atât somatic cât și psihic.

 

Recomandări
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Situație de urgență în Slănic Prahova, după surparea străzii din centru. Localitatea stă pe un uriaș zăcământ de sare
Situație de urgență în Slănic Prahova, după surparea străzii din centru. Localitatea stă pe un uriaș zăcământ de sare

Este alertă în Slănic Prahova, după ce o stradă din centrul orașului a început să se surpe. Zeci de oameni din blocurile din apropiere au fost evacuați, iar circulația în zonă este oprită.

STENOGRAME din cazul discipolului lui Bivolaru. Cum și-a mințit o victimă că a salvat-o de la moarte deblocând o chakră
STENOGRAME din cazul discipolului lui Bivolaru. Cum și-a mințit o victimă că a salvat-o de la moarte deblocând o chakră

Un instructor de yoga din București, considerat discipol al lui Gregorian Bivolaru, este acuzat fapte grave.