(P) Cum se învinge timiditatea

pr

Nicio persoană nu este timidă în mod inerent tot timpul. În același mod, nimeni nu este întotdeauna extrovertit sau curajos sau stângaci.

Mulți părinți vin la școala Bravissimo în speranța că vor reuși să-și facă copilul să nu mai fie timid.

Desigur, nicio persoană nu este timidă în mod inerent tot timpul. În același mod, nimeni nu este întotdeauna extrovertit sau curajos sau stângaci. Practic, fiecare copil nu este timid atunci când se joacă acasă cu frații, părinții, animalele de companie sau cu prietenii.

Timiditatea se manifestă de obicei atunci când un copil se simte foarte mult și îi lipsește încrederea în a o exprima pe deplin. Din acest motiv, a-i spune unui copil „să nu fie timid” este auto-înfrângător, deoarece se concentrează pe ceea ce copilul face „greu”, ceea ce nu va face decât să erodeze încrederea în sine. Un copil acționează timid pentru a-și proteja sentimentele extraordinare de a fi pus la îndoială, subminat sau aruncat. Copiii ar trebui să știe că a fi timizi înseamnă doar că se simt foarte mult - ceea ce experimentează toți artiștii minunați!

Dorim ca elevii noștri să știe că sentimentele și experiențele lor vor fi apreciate, celebrate și susținute. Un copil va începe să-și exprime sentimentele în public atunci când are încrederea că va fi acceptat. Când un copil se joacă pur și simplu acasă, nu este preocupat de nicio judecată, așteptări sau rezultate pe care trebuie să le obțină. Pe scurt, se simte confortabil cu cine este.

Citește și
Gafa grupării pro-ruse care a salvat referendumul din Republica Moldova

Prin urmare, ne străduim să facem din studio un loc confortabil pentru studenți, pentru a explora toate părțile a ceea ce sunt. Toată lumea este timidă uneori, așa cum toți suntem uneori jucăuși, prostuți, dramatici, înțelepți, puternici, curajoși etc. Actoria înseamnă să ne punem în situații în care putem lăsa să apară toate aceste laturi diferite ale noastre.

Deci, cheia este să începeți să vă jucați cu cunoștințele pe care le aflați într-un spațiu care vă va celebra pentru orice simțiți cu adevărat. Iată câteva exerciții pentru a ajuta la eliberarea acestor sentimente!

Exercitiul 1:
Gândește-te la cineva care te-a înfuriat cu adevărat în viața ta. Închide ochii și vezi acea persoană. Vezi acea persoană făcând exact ceea ce ți-a făcut în viața ta. Acum, deschide ochii și întoarce-te la acea persoană cu voce plină. Apoi, luați orice scenariu în care personajele sunt furioase și spuneți acea linie imaginându-și acea persoană. Linia poate fi “Ieși din camera mea!” Lăsați totul în acea linie și vă veți simți diferit. Dintr-o dată ai făcut o actorie grozavă.

Exercitiul 2:
Gândește-te la animalul tău de companie preferat și vezi acel animaluț făcând lucrul pe care îl iubești cel mai mult. Ia în considerare culoarea blănii, lătratul, torsul sau zgomotul pe care îl face. Apoi, deschideți ochii și spuneți o linie „Te iubesc”. Poate că folosești asta pentru un rând dintr-un scenariu despre a spune te iubesc mamei, tatălui sau prietenului tău.

Vei observa că propriile tale sentimente s-au contopit cu cele ale personajului și că acum ești împuternicit.


Nu există nimic în această lume mai minunat decât să te poți exprima creativ folosind toate sentimentele. Acest lucru poate fi eliberator, nostalgic și distractiv. Odată ce un actor accesează aceste sentimente, se întâmplă cel mai minunat lucru. Încrederea lor crește și timiditatea dispare.

Exercițiile prin jocuri de canalizare a emoției ajută la depășirea timidității și a problemelor de comunicare. Alege pentru copilul tău cursuri de teatru și actorie, mișcare scenică pentru copii si adulti organizate de Școala de Muzică și Actorie Bravissimo din București.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT E gata! Spaniolii au anunțat cine câștigă Balonul de Aur 2024
NEWS ALERT E gata! Spaniolii au anunțat cine câștigă Balonul de Aur 2024

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Simboluri norocoase la sloturi online: De la 77777 la trifoiul cu patru foi
(P) Simboluri norocoase la sloturi online: De la 77777 la trifoiul cu patru foi

Din cele mai vechi timpuri, oamenii au considerat că anumite obiecte sau combinații sunt aducătoare de noroc.

(P) 4 aspecte pentru care merită să te muți la Pitești
(P) 4 aspecte pentru care merită să te muți la Pitești

Piteștiul este un oraș colorat, plăcut și unul dintre cele mai liniștite din România. Situat la poalele munților, se află la doar aproximativ două ore distanță de București și este poziționat chiar între Transilvania și câmpia Dunării.

(P) Echipamentul de bază pentru a-ți construi propriile proiecte electronice
(P) Echipamentul de bază pentru a-ți construi propriile proiecte electronice

Electronica este un hobby fascinant care oferă tinerilor ocazia de a explora și de a înțelege cum funcționează tehnologia din jurul nostru.

Recomandări
Comisia Europeană denunţă un „amestec fără precedent” al Rusiei în referendumul şi alegerile din R.Moldova
Comisia Europeană denunţă un „amestec fără precedent” al Rusiei în referendumul şi alegerile din R.Moldova

Referendumul privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană (UE) şi primul tur al alegerilor prezidenţiale moldovene s-au desfăşurat într-o atmosferă de ”amestec fără precedent” al Rusiei, denunţă luni Comisia Europeană (CE), relatează AFP. 

Premieră istorică. Garda de Mediu face plângere penală împotriva unei comunități întregi: ”Arzi deșeuri, faci pușcărie” FOTO
Premieră istorică. Garda de Mediu face plângere penală împotriva unei comunități întregi: ”Arzi deșeuri, faci pușcărie” FOTO

Pentru prima dată în istorie, o instituție de stat face plângere penală împotriva unei comunități întregi. Toți locuitori din Sintești vor fi astfel urmăriți penal din cauza arderilor ilegale de deșeuri, activitate pentru care sunt, de altfel, cunoscuți.

Reacție la nivelul UE după rezultatul referendumului din Republica Moldova: Este o „înfrângere pentru Rusia”
Reacție la nivelul UE după rezultatul referendumului din Republica Moldova: Este o „înfrângere pentru Rusia”

Republica Moldova a votat, duminică, în favoarea aderării la Uniunea Europeană cu o marjă infimă, în cadrul unui referendum al cărui rezultat a fost decis la doar câteva mii de voturi, pe fondul acuzațiilor de interferență rusească.