(P) Cum scapi cât mai eficient de muștele și țânțarii din locuința ta?

SEO

  Țânțarii și muștele sunt printre cele mai deranjante insecte pentru oameni, iar o dată cu venirea verii, aceștia par să se simtă ca acasă în locuința ta.

  Muștele sunt o problemă în timpul zilei, pe când țânțarii sunt capabili de a-ți face nopți albe. Chiar dacă ai montate plase la geamuri, pentru a nu permite intrarea lor în casă, cumva ei găsesc o modalitate de a te invada. 

  Pe lângă mușcăturile extrem de enervante, aceștia pot transmite și anumite boli foarte grave, ceea ce face aproape inevitabilă acea nevoie de a scăpa de ei pentru totdeauna, cel puțin în interiorul casei tale. Iar soluția este foarte la îndemână, mai exact, este vorba despre insecticide, acele soluții care au acțiune garantată împotriva insectelor dăunătoare care pot afecta sănătatea publică.

  De cele mai multe ori, acestea sunt eficiente nu doar împotriva muștelor și a țânțarilor, ci pentru un spectru larg de insecte, majoritatea din acestea fiind purtătoare de infecții patogene pentru oameni sau animale.

Țânțarii, cele mai periculoase insecte din casa ta

  Țânțarii sunt foarte frecvenți în țara noastră în perioada călduroasă a anului, existând peste 50 de specii doar în România.

Citește și
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

  Masculii nu sunt foarte periculoși, în schimb, femelele sunt cele care se hrănesc cu sângele oamenilor provocând acele zone înroșite ce provoacă prurit. Iar dacă acestea sunt purtătoare de boli, atunci este foarte ușor să infecteze un număr foarte mare de oameni.

  Printre cele mai frecvente boli care pot apărea la oameni datorită mușcăturilor de țânțari se numără: malaria, febra West Nile, encefalita virală, infecția cu virusul Zika, filarioza limfatică sau anumite alergii, mai slabe sau mai puternice, în funcție de sensibilitatea celui care este mușcat.

  La noi în țară nu sunt cazuri de apariția a acestor boli datorită țânțarilor, însă schimbările climatice din ultima vreme fac posibil orice lucru.

Citește și: Cum alegi cel mai bun aparat cu ultrasunete anti rozătoare?

Care sunt cele mai bune moduri de a ține țânțarii și muștele la distanță?
 

  Există diverse metode prin care aceste insecte pot fi ținute la distanță.
Unii oameni preferă acele metode ecologice de a ține țânțarii la distanță, precum amplasarea unor plante ca mușcatele, busuiocul sau dafinul în zona geamurilor sau ușilor.  Totuși, eficiența acestor metode nu a fost nicicum demonstrată.

  De asemenea, pot fi utilizate diverse spray-uri ce conțin substanțe care pot îndepărta insectele, ținându-le la distanță, însă efectele acestora sunt de scurtă durată.

  Cele mai bune variante sunt însă acele insecticide din care se poate realiza o soluție pentru muște și țânțari, ce trebuie dozată și utilizată în funcție de tipul de insecte care trebuie combătute. Concentrația acestora variază în funcție de diferiți factori, precum locul unde se pulverizează, temperatura, umiditatea sau prezența în acel mediu al oamenilor și animalelor.

  Dacă îți dorești să scapi de un număr mai mare de insecte, precum muștele, țânțarii, gândacii de bucătărie, furnicile sau păianjenii, este recomandat să alegi un insecticid universal, care se aplică prin pulverizare și are o eficiență dovedită de până la 60 de zile. Aceasta poate fi utilizată în orice spațiu și nu are miros, astfel că nu va trebui închis spațiul respectiv pentru o perioadă de timp.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Întâlnire dintre trecutul și viitorul Mercedes-Benz
(P) Întâlnire dintre trecutul și viitorul Mercedes-Benz

Trecutul și viitorul automobilului s-au întâlnit joi la Țiriac Collection, unde a fost dezvăluit cel mai nou exemplar din colecția lui Ion Țiriac, Mercedes-AMG ONE.

(P) Cum alegi cel mai bun service auto pentru Land Rover?
(P) Cum alegi cel mai bun service auto pentru Land Rover?

Ești în căutarea unui service auto pentru Land Rover, pentru o revizie de rutină sau pentru reparația unei defecțiuni majore? Indiferent de situație, alegerea acestuia nu se face la întâmplare.

 

(P) Eficiență și putere în atelierul tău: Compresorul aer cu ulei Tagred TA361
(P) Eficiență și putere în atelierul tău: Compresorul aer cu ulei Tagred TA361

Când vine vorba de lucrări de atelier sau industriale, fiecare detaliu contează. Ai nevoie de unelte de încredere care să-ți sprijine proiectele și să te ajute să le duci la bun sfârșit cu eficiență și precizie.

Recomandări
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”

Medicul Cătălin Cârstoiu, candidatul comun al PSD și PNL pentru Primăria Capitalei a declarat că mandatul său este pe masa coaliției. Liderii celor două partide i-au cerut să lămurească acuzațiile de incompatibilitate.

Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg
Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg

Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, printre care baterii de rachete Patriot, a anunţat, vineri, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.