(P) Cum să potrivești lustra cu stilul de amenajare al casei - idei și sfaturi de la specialiști

lustre promo

Tendințele în materie de amenajări interioare se schimbă destul de des, însă sunt și lucruri care rămân neschimbate și pe care este bine să le cunoști, dacă îți decorezi casa fără să apelezi la specialiști.

Unul dintre elementele căruia trebuie să-i acorzi o atenție sporită atunci când îți amenajezi locuința este alegerea lustrelor potrivite, în funcție de stilul de amenajare. În continuare vei afla cum să faci acest lucru, astfel încât să te bucuri de un spațiu iluminat perfect, în acord cu necesitățile și preferințele familiei.

Sfaturi generale pentru alegerea iluminatului

Primul lucru ce ar trebui luat în considerare pentru crearea unui proiect de iluminat de succes este destinația camerei respective. De exemplu, nevoile de iluminare variază în bucătărie, față de dormitor. Astfel, când cauți lustre bucătărie, acestea trebuie să ofere o lumină mai clară și mai concentrată, pentru a permite gătitul în condiții bune sau pregătirea mesei. În dormitor, lustrele vor fi diferite, pentru că în acest spațiu este nevoie de crearea unei atmosfere relaxante și confortabile, printr-o lumină mai blândă și mai redusă ca intensitate.

Un alt criteriu important de selectare a sursei de iluminat este funcția specifică pe care aceasta trebuie să o îndeplinească: iluminat ambiental, iluminat de lucru sau iluminat de accent. După ce ai decis de ce tip de lămpi ai nevoie, vei putea crea atmosfera potrivită în fiecare cameră.

Cum alegi lustrele, în funcție de stilul casei

Înainte de a opta pentru un anumit tip de lustră, gândește-te bine dacă se potrivește cu stilul casei. Așadar, analizează înainte de toate în ce stil se încadrează locuința, din punct de vedere al design-ului: minimalist, tradițional, modern, scandinav etc.? O lustră elegantă s-ar putea să nu se potrivească într-o cameră de inspirație vintage, așa că te poți inspira de mai jos pentru a face o alegere bună:

Citește și
Ce spune despre România un german care a vizitat toate cele 44 de țări din Europa. A făcut un top cu cinci favorite

Lustre perfecte pentru stilul clasic

Stilul clasic este caracterizat prin eleganță, rafinament și detalii ornamentale. Mobila este adesea masivă, cu linii curbate și diverse accente. În acest caz, lustrele pot fi impunătoare, cu brațe multiple și cu detalii din sticlă șlefuită sau cristale. Candelabrele cu forme elegante pot fi de asemenea o alegere bună pentru o încăpere decorată în stil clasic. Poți găsi o diversitate de lustre, potrivite pentru toate stilurile de amenajare, accesând catalogul de pe lustredelux.com.

Lustre pentru stilul modern

În stilul modern întâlnim linii curate, forme simple și un design minimalist, în care culorile predominante sunt neutre, iar materialele folosite includ lemn, metal și sticlă. Pentru un stil modern, alege o lustră cu un design simplu, geometric sau minimalist. Lustrele de tip pendul, cele cu forme rotunde sau pătrate și cele din metal mat sau sticlă opal sunt ideale în aceste amenajări.

Lustre pentru amenajările în stil industrial

Inspirația stilului industrial provine din decorurile fabricilor și depozitelor, punându-se accent pe elemente brute precum: cărămida, betonul, metalul sau lemnul reciclat. În aceste situații, poți opta pentru lustre realizate din metal brut sau oxidat, cu un aspect nefinisat. Lustrele cu abajururi din cupru, fier forjat sau alamă sunt o alegere inspirată, la fel și modelele cu becuri expuse și cabluri la vedere.

Lustre potrivite în decorurile scandinave

Decorurile scandinave se remarcă prin simplitate, funcționalitate și confort, punând accentul pe materiale naturale și pe luminozitate. Culorile predominante sunt: griul, albul, pastelurile și nuanțele deschise de lemn. În aceste locuințe, lustrele sunt adesea simple, dar au detalii ingenioase. Abajururile din materiale naturale, lemn sau stofă, și în culori neutre sunt un must-have în amenajările în stil scandinav. Sursele de iluminat cu lumină blândă contribuie la crearea unei atmosfere primitoare și confortabile.

Lustre pentru casele cu influențe rustice

Decorul rustic evocă o atmosferă caldă și primitoare, inspirată din viața la țară. Simplitatea, naturalețea și durabilitatea sunt caracteristici de bază ale acestor amenajări, în care se pune accent pe materiale precum: piatră, lemn masiv, textile naturale etc. Lustrele cu motive rustice sunt excelente în acest caz, cum ar fi un pendul cu suport de metal și frânghie sau o lustră cu abajur din sticlă suflată manual.

Fiecare stil de amenajare necesită o lumină potrivită pentru a evidenția caracteristicile sale unice. Alegerea lustrelor ține însă cont și de stilul acestora, care trebuie să fie potrivit cu designul locuinței, pentru un aspect armonios și echilibrat.

Articol recomandat de sport.ro
Ce onoare! Ajax anunță: "Cristi Chivu, confirmat"
Ce onoare! Ajax anunță: "Cristi Chivu, confirmat"

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Canapele moderne: găsește canapeaua ideală pentru casa ta
(P) Canapele moderne: găsește canapeaua ideală pentru casa ta

Alegerea unei canapele moderne este o decizie importantă în amenajarea oricărui living. Canapeaua nu este doar o piesă de mobilier esențială din punct de vedere funcțional, dar și un element central din punct de vedere estetic.

(P) De la simplu la sofisticat – de ce să alegi vopsea lavabilă și lacuri pentru lemn de calitate
(P) De la simplu la sofisticat – de ce să alegi vopsea lavabilă și lacuri pentru lemn de calitate

Când alegi o vopsea lavabilă pentru interior nu selectezi doar o simplă culoare. Aceasta își lasă mult amprenta în procesul de amenajare și, de aceea, este considerată un finisaj care transformă fiecare încăpere într-un loc unic.

(P) De peste 25 de ani, Sigicom construiește garduri de beton care durează
(P) De peste 25 de ani, Sigicom construiește garduri de beton care durează

Calitatea vieții într-o locuință este influențată nu doar de interiorul acesteia, ci inclusiv de spațiul exterior. O curte bine organizată și protejată oferă un sentiment de siguranță și intimitate.

Recomandări
Ce înseamnă pentru Roxana Mînzatu funcția de vicepreședinte al Comisiei Europene. Mesaj clar pentru contestatari
Ce înseamnă pentru Roxana Mînzatu funcția de vicepreședinte al Comisiei Europene. Mesaj clar pentru contestatari

Pentru prima dată de la aderarea la Uniunea Europeană, România a obținut o poziție de vicepreședinte al Comisiei Europene.

Primele informații despre bărbatul care a provocat incendiul de la Palatul Parlamentului. Cum a reușit să intre în clădire
Primele informații despre bărbatul care a provocat incendiul de la Palatul Parlamentului. Cum a reușit să intre în clădire

Un grav incident de securitate a avut loc, marți, chiar în Parlamentul României. Un bărbat a pătruns în zona publică a celei mai mari clădiri administrative civile din lume și a incendiat un magazin de suveniruri.

Cum puteau fi limitate proporțiile dezastrelor din Galați și Vaslui. Avertismentul primit de primării în urmă cu 9 ani
Cum puteau fi limitate proporțiile dezastrelor din Galați și Vaslui. Avertismentul primit de primării în urmă cu 9 ani

Autoritățile au instituit stare de alertă în județele Galați și Vaslui pentru deblocarea de resurse suplimentare pentru refacerea caselor și a drumurilor distruse de viituri.