(P) Asociația Environ și Leroy Merlin dăruiesc semințe de flori oamenilor care reciclează

environ

Asociația Environ și Leroy Merlin România au inițiat o campanie la nivel național care își propune să colecteze și să recicleze deșeuri electronice de mici dimensiuni.

Campania „Pe pământ, doar plantăm. Deșeurile electrice le reciclăm” are loc în perioada 26 august – 31 octombrie în toate cele 21 de magazine Leroy Merlin din țară. Oricine dorește, poate aduce un echipament de mici dimensiuni, scos din uz, pentru a fi reciclat, iar în schimb va primi plicuri cu semințe de flori.

Deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) reprezintă fluxul de deșeuri cu cea mai rapidă creștere din lume, iar cele de dimensiuni reduse, supranumite și „invizibile” înregistrează cele mai scăzute rate de colectare – doar 12%.

Acțiunea Environ își propune să crească nivelul de conștientizare privind reciclarea aparatelor electrice mici în contextul în care miliarde de astfel de echipamente ajung în fiecare an la gropa de gunoi pentru că nu sunt identificate corect de consumatori.

Citește și
Ce spune despre România un german care a vizitat toate cele 44 de țări din Europa. A făcut un top cu cinci favorite

„Cine reciclează azi, culege flori mâine. Aceasta este cea mai simplă demonstrație că pământul ne dă înapoi fix ceea ce îi oferim. Dacă „plantăm” plumb, mercur sau substanțe ignifuge, aruncând deșeurile electrice la gunoi sau în natură, ele nu vor ajunge în neant, ci se vor întoarce mai târziu la noi, sub o formă toxică. Este bine să ne reamintim că înainte de a alerga după cele mai noi tehnologii și device-uri, trebuie să fim responsabili cu echipamentele uzate și să le predăm în punctele de colectare special amenajate”, a declarat Olivia Filip, reprezentant Environ, care se ocupă cu reciclarea deșeurilor electronice.

Oamenii din toată țara sunt încurajați să aducă orice echipament electric uzat de mici dimensiuni (până la 50 de centimetri) la punctele de colectare din magazinele Leroy Merlin, unde vor fi preluate de Environ pentru a fi reciclate. Pot aduce unelte electrice, aparate de uz casnic, telefoane mobile, laptopuri, tablete, încărcătoare, periuțe de dinți electrice etc. Vor primi în schimb, în baza cardului digital de client Leroy Merlin, semințe de flori, pe care sunt rugați să le planteze într-un loc din natură care are nevoie de mai mult verde și frumos.

”Trăim într-o lume în care se generează anual peste 62 milioane de tone de deșeuri electronice și doar 22% sunt colectate și reciclate corespunzator. În calitatea noastră de retailer responsabil, care deține capabilitățile și logistica pentru a diminua această statistică îngrijorătoare, facem un pas concret în acest sens alături de partenerul Environ. Însă este de datoria și în puterea fiecăruia dintre noi să ne implicăm. Așa că facem un apel către toți românii să vină în magazinele Leroy Merlin cu electrocasnicele mici pe care nu le mai folosesc pentru a fi colectate responsabil, iar colegii noștrii le vor răsplăti gestul cu un cadou care va face natura mai frumoasă”, declară Mihaela Voinea, Lider Dezvoltare Durabilă Leroy Merlin România.

Aproximativ 20 miliarde kg din deşeurile electronice la nivel mondial provin din echipamente mici precum jucării, gadgeturi, aspiratoare şi ţigarete electronice, iar circa 80% dintr-un echipament electronic poate fi reciclat.

*

Asociația Environ este una dintre primele organizații de transfer responsabilitate în domeniul deșeurilor de echipamente electrice și electronice din Româniacare operează în prezent peste 4.8În cei 17 ani de activitate, Environ a reușit să gestioneze peste 230.000 tone deșeuri de echipamente electrice și electronice.

Leroy Merlin, membră a Grupului Francez ADEO, este lider european al pieței de bricolaj, cu o istorie de peste 90 de ani ca retailer specializat în construcții, decorațiuni și grădinărit. În România funcționează 21 de magazine Leroy Merlin, cu aproape 3500 de angajați în 15 orașe: București, Cluj-Napoca, Craiova, Ploiești, Brașov, Constanța, Sibiu, Suceava, Târgu Mureș, Bacău, Iași, Timișoara, Oradea, Târgoviște și Arad.

Articol recomandat de sport.ro
Ce onoare! Ajax anunță: "Cristi Chivu, confirmat"
Ce onoare! Ajax anunță: "Cristi Chivu, confirmat"

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Canapele moderne: găsește canapeaua ideală pentru casa ta
(P) Canapele moderne: găsește canapeaua ideală pentru casa ta

Alegerea unei canapele moderne este o decizie importantă în amenajarea oricărui living. Canapeaua nu este doar o piesă de mobilier esențială din punct de vedere funcțional, dar și un element central din punct de vedere estetic.

(P) De la simplu la sofisticat – de ce să alegi vopsea lavabilă și lacuri pentru lemn de calitate
(P) De la simplu la sofisticat – de ce să alegi vopsea lavabilă și lacuri pentru lemn de calitate

Când alegi o vopsea lavabilă pentru interior nu selectezi doar o simplă culoare. Aceasta își lasă mult amprenta în procesul de amenajare și, de aceea, este considerată un finisaj care transformă fiecare încăpere într-un loc unic.

(P) De peste 25 de ani, Sigicom construiește garduri de beton care durează
(P) De peste 25 de ani, Sigicom construiește garduri de beton care durează

Calitatea vieții într-o locuință este influențată nu doar de interiorul acesteia, ci inclusiv de spațiul exterior. O curte bine organizată și protejată oferă un sentiment de siguranță și intimitate.

Recomandări
Ce înseamnă pentru Roxana Mînzatu funcția de vicepreședinte al Comisiei Europene. Mesaj clar pentru contestatari
Ce înseamnă pentru Roxana Mînzatu funcția de vicepreședinte al Comisiei Europene. Mesaj clar pentru contestatari

Pentru prima dată de la aderarea la Uniunea Europeană, România a obținut o poziție de vicepreședinte al Comisiei Europene.

Primele informații despre bărbatul care a provocat incendiul de la Palatul Parlamentului. Cum a reușit să intre în clădire
Primele informații despre bărbatul care a provocat incendiul de la Palatul Parlamentului. Cum a reușit să intre în clădire

Un grav incident de securitate a avut loc, marți, chiar în Parlamentul României. Un bărbat a pătruns în zona publică a celei mai mari clădiri administrative civile din lume și a incendiat un magazin de suveniruri.

Cum puteau fi limitate proporțiile dezastrelor din Galați și Vaslui. Avertismentul primit de primării în urmă cu 9 ani
Cum puteau fi limitate proporțiile dezastrelor din Galați și Vaslui. Avertismentul primit de primării în urmă cu 9 ani

Autoritățile au instituit stare de alertă în județele Galați și Vaslui pentru deblocarea de resurse suplimentare pentru refacerea caselor și a drumurilor distruse de viituri.