(P) Cum să îți crești imunitatea prin administrarea de suplimente cu probiotice și Vitamina D

omnibiotic.ro

În anumite perioade, cum ar fi sezonul rece sau în cele care circulă diverse viroze, organismul nostru trebuie să lupte cu o cantitate mai mare de viruși care ne pot afecta întregul sistem imunitar.

Pentru a face față acestui „asalt”, sistemul imunitar trebuie să lucreze ore suplimentare. O dietă cu prea mult zahăr și prea puține fibre modifică, de asemenea, flora noastră intestinală care este vitală pentru buna funcționare a organismului nostru. În plus, zilele scurte de iarnă și lipsa exercițiilor fizice în aer liber duc la deficit de vitamina D. Dacă adăugăm la ecuație stresul și tensiunea psihologică, sistemul imunitar suferă de epuizare și nu ne poate proteja organismul așa cum ar trebui.

Din fericire, pe lângă o dietă echilibrată și grijă la expunerea virușilor și a agenților patogeni, există suplimente cu probiotice ce conțin tulpini bacteriene care au proprietăți antibacteriene și care ajută la susținerea sistemului imunitar. La rândul ei, Vitamina D adăugată la cura cu probiotice contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar la adulți și copii.

Cum acționează probioticele și vitamina D pentru întărirea sistemului imunitar?

Mecanismul de captare: bacteriile benefice inactivează virusurile. Acestea întind o „capcană” virusurilor și bacteriilor, intră în contact direct cu agenții patogeni prin intermediul suprafeței celulare și îi neutralizează.

Citește și
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Eliberarea activă de substanțe antivirale: Anumite specii de bacterii benefice au capacitatea de а produce bacteriocine. Aceste substanțe (ex. peroxid de hidrogen sau lactat) pot limita reproducerea virusurilor sau pot perturba reproducerea virală și bacteriană și perturbă activitatea acestora.

Blocarea receptorilor: Pe suprafața celulelor se regăsesc diverși receptori. Anumite substanțe sau microorganism patogene se pot atașa de acești receptori și astfel, fie activează o posibilă reacție, fie pătrund direct în celulă. Specific receptorilor este faptul că au structuri de atașare foarte specifice. Motiv pentru care nu orice substanță se poate lega de aceștia, deoarece trebuie se se potrivească precum cheia în lacăt. Anumite bacterii benefice au capacitatea să preia controlul suprafețelor celulelor mucoasei intestinale și astfel virusurile și bacteriile nu mai au posibilitatea de a se atașa de receptorii acestora și de a pătrunde în interiorul celulei.

Activarea celulelor fagocitare: bacteriile benefice pot activa așa numitele „celule fagocitare” (macrofage), a căror sarcină este curățarea organismului de diferite substanțe nocive. Celulele fagocitare absorb virusurile și apoi le descompun.

La rândul ei, vitamina D este deosebit de importantă pentru sistemul nostru imunitar. Studiile au arătat că persoanele cu niveluri scăzute de vitamina D sunt mai predispuse să răcească decât persoanele care au cantități suficiente. Prin urmare, se recomandă ca persoanele care au puțin contact cu lumina soarelui să își verifice regulat nivelul de vitamina D și să îl suplimenteze dacă este nevoie.

Pe piață sunt numeroase tipuri de suplimente cu probiotice, însă pentru un efect maxim împotriva răcelilor și a gripei, ar trebui să te axezi pe unul care combină 5 tulpini bacteriene special selectate.

Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus LB2 (LMG P-21905) are o activitate antivirală dovedită împotriva virusului gripal18

Lactobacillus rhamnosus SP1 (DSM 21690) are o activitate antivirală dovedită împotriva virusului gripal de tip A (H1N1), infecțiilor tractului respirator superior și inferior, a rinovirusurilor, a rotavirusurilor, a gastroenteritei transmisibile (TGEV)4,5,6,7,8

Lactobacillus reuteri DSM 12246 are o activitate antivirală dovedită în cazul virusului stomatitei veziculare (VSV)1,2,3

Lactobacillus rhamnosus CRL1505 (DSM 29673) are o activitate antivirală dovedită în cazul virusului sincițial respirator (RSV)9,10,11,12,13

Bifidobacterium animalis ssp. lactis DSM 15954 are o activitate antivirală dovedită împotriva infecțiilor tractului respirator14,15,16,17

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) 5 motive pentru care să te înscrii la un curs profesional de microblading pentru sprâncene
(P) 5 motive pentru care să te înscrii la un curs profesional de microblading pentru sprâncene

Microbladingul a devenit una dintre cele mai solicitate proceduri în industria frumuseții, oferind soluții semi-permanente pentru sprâncenele subțiri, neregulate sau lipsite de formă.

(P) Ce trebuie să știi înainte de a trece mașina pe GPL
(P) Ce trebuie să știi înainte de a trece mașina pe GPL

O simplă conversie la GPL te poate ajuta să economisești până la 50% din costurile de combustibil.

(P) 3 motive pentru care ar trebui să alegi firma de închirieri auto Carnova
(P) 3 motive pentru care ar trebui să alegi firma de închirieri auto Carnova

Într-un oraș plin de viață cum este Bucureștiul ai nevoie de serviciile profesionale ale unei firme de închirieri auto. Carnova este partenerul tău în materie de rent a car și se asigură că ai parte de servicii de top.

Recomandări
Israelul atacă Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei
Israelul atacă Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News joi seară, citând un înalt oficial american, transmite vineri AFP.

Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară
Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară

Nicolae Ciucă, a declarat, joi, că România nu are pregătită infrastructura necesară pentru introducerea serviciului militar obligatoriu în următorii doi ani, el menţionând şi că "s-au dus vremurile" în care oamenii să fie aduşi cu arcanul la armată.

SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline
SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline

SUA au pus capăt joi speranţei firave a palestinienilor de a deveni membri cu drepturi depline la ONU, impunând, în mod deloc surprinzător, un veto în Consiliul de Securitate cererii palestiniene, criticată de Israel.