(P) Cum remediați problema umidității cu sistem de ventilație cu recuperare de căldură de la Altecovent

(P) Cum remediați problema umidității cu sistem de ventilație cu recuperare de căldură de la Altecovent

Confortul de acasă este cel pe care ni-l creăm singuri. Și tot noi, cu propriile decizii ajungem să creăm un dezavantaj al modului în care consumăm resurse pentru încălzirea și ventilarea casei.

În dulcele stil clasic, aerisim rar spre deloc, mai ales în sezonul rece. Iar în perioada iernii știm sigur că pentru a aerisi trebuie să pierdem căldură. Bani aruncați pe fereastră. Există însă sisteme care ne pot ajuta să avem și aer curat și filtrat în casă, fără să mai fim deranjați de nevoia de a deschide ferestrele.

Sistemele de ventilație cu recuperare de căldură, utile în reședințe de orice fel

Fie că aveți o locuință în plin proces de renovare, fie că vorbim de una în construcție sau nici vorbă de așa ceva, totul este gata, poate chiar aveți o casă veche, sistemele de ventilație cu recuperatoare de caldura sunt utile. Practic, acestea sunt, prin traducere, cele care vă automatizează aerisirea camerelor.

Astfel de sisteme le vom găsi și la Altecovent. Facem și o paranteză aici, să menționăm despre faptul că această echipă se poate ocupa integral de tot ce înseamnă un proiect de tip ventilație cu recuperare de căldură. Adică, veți opta să colaborați cu această echipă și veți avea astfel asigurate toate serviciile implicate, de la alegerea tipului de sistem - centralizat sau descentralizat - până la proiectare, accesorii și materiale necesare și, nu în ultimul rând, în ceea ce privește montajul - carotarea, punea în funcțiune a sistemului, întreținere și service, dacă este necesar.

Citește și
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

Să înțelegem mai întâi de toate și cum funcționează acest tip de sistem și unde este recomandat a fi instalat, precum și în ce tipuri de spații.

Ventilația cu recuperare de căldură - cum funcționează

Așa cum și numele îi spune, vorbim despre ventilarea suprafețelor independentă de deschiderea ferestrelor, de crearea unor curenți de aer rece. În același timp, recuperatorul de căldură funcționează activ, astfel încât să recupereze căldura din aerul viciat ce este extras și să o transfere la aerul proaspăt, pe care îl va elibera în interior.

Adică veți avea mereu aer proaspăt în interior, fără prea mult efort, fără să vă mai pese dacă aveți sau nu ferestrele deschise. Și mai ales, fără pierderi de căldură și eforturi constante să aveți confort în casă. Cei care au, spre exemplu, bebeluși își programează ca aerisirea să fie realizată într-un anumit orar, astfel încât cel mic să nu fie afectat și să aibă o altfel de activitate, într-o altă cameră. Iată că acum nu mai este nevoie de astfel de planificări.

În ce case, respectiv tipuri de locuințe sau spații poate fi montat un astfel de sistem

Descoperim că sunt două tipuri de sisteme de ventilație cu recuperare de căldură, respectiv cele centralizate și descentralizate. Cele centralizate implică o unitate de ventilație ce se va monta în camera tehnică sau pod și ca parte din proiect avem desigur și traseele de tubulatură pentru fiecare încăpere. La un sistem descentralizat vorbim despre unități diferite, pentru fiecare încăpere, nu există tubulatură, iar unitățile de control pot avea și sistem automatizat, cu comenzi.

O idee excelentă pentru orice reședință, fie veche, fie nouă, fie pentru băi, bucătării, camere, spații comerciale de ce nu. În mod special în casele mai vechi, unde întâlnim spre exemplu probleme de genul mucegaiului, a igrasiei constante, sistemul de ventilație cu recuperare de căldură este optim pentru a remedia astfel de probleme. De asemenea, un ventilator baie este absolut necesar, chiar și în prezența sau lipsa unui geam. Cu atât mai mult în zona băilor este creată umiditate ridicată, deci aerisirea trebuie să fie adecvată. Fie băi publice, ale sălilor de fitness, fie băile de acasă, indiferent de situație sistemul de ventilație cu recuperare de căldură este potrivit, ba chiar recomandat.

Avantaje multiple pentru cei care optează pentru astfel de sisteme

Să amintim și de faptul că puteți contribui activ la casa eficientă? Noile reglementări aduc în atenția noastră că trebuie să reducem consumul de resurse, fără însă să diminuăm din confort. Resursele regenerabile sunt cele spre care să ne orientăm. Însă aici implicit sistemul de ventilație cu recuperare de căldură este recomandat pentru casa eficientă. Economisiți serios prin consumul optim de resurse, economisiți pentru că nu suprasolicitați sistemul de încălzire, pentru ca acesta să compenseze după ce ați aerisit casa și ați schimbat aerul cald cu unul foarte rece de la exterior.

Un alt avantaj notabil este cel legat de confortul creat și de mediul sănătos creat în încăperi. Dacă ne gândim la ce nivel de poluare avem la ora actuală, ne îngrijorăm serios. La exterior nu avem control asupra calității aerului. Însă, nu același lucru îl putem spune despre aerul din interior. Sistemul de ventilație cu recuperare de căldură presupune ca aerul de afară ce este aspirat pentru a fi introdus în interior să fie și filtrat înainte. Astfel, alergenii, praful, diverși factori poluanți sunt eliminați. Creați în interior un mediu mai sănătos, un climat confortabil. Iar cine are alergii spre exemplu, la praf sau polen, înțelege pe deplin despre importanța ca aerul să fie filtrat corespunzător.

La Altecovent veți găsi oferte

La Altecovent veți trăi o experiență completă despre tot ce presupune un astfel de sistem. Sunteți consiliați și ghidați să înțelegeți diferențele de sisteme. Vă sunt sugerate soluții personalizate, în funcție de tipul de spațiu, reședința unde veți monta sistemul. Pentru că acesta trebuie să facă față unui anumit volum de aer furnizat zilnic. În măsura în care alegeți un sistem de acest gen corespunzător cu nevoia în cazul vostru, se va dovedi a fi eficient și va funcționa foarte bine.

Echipa de la Altecovent vă poate ajuta negreșit să faceți o alegere în cunoștință de cauză. Veți găsi disponibile prin acest furnizor sisteme de la branduri precum getAir și Ventoxx spre exemplu. Este unic importator în țară pentru acestea.

Sunt aici implicit sisteme în kit complet ce pot fi achiziționate, optime pentru o locuință de 2-3 camere, controler inclus.

Fie vară, fie iarnă, ventilația din încăperi este strâns legată de calitatea aerului pe care îl respirați. Există un câștig după o pierdere? Cel puțin așa am fost obișnuiți. Pierdem căldură din nevoia de aer curat? Iată că nu trebuie să mai fie așa. Nu este nevoie să simțiți curenți de aer reci, nu este nevoie să aveți pierderi de căldură pentru a putea menține această regulă de viață sănătoasă și anume să circulați aerul din încăperi. Sistemele de ventilație cu recuperare de căldură sunt eficiente, sunt noua generație de sisteme care automatizează acest proces de aerisire a încăperilor.

Veți regăsi de asemenea și diverse promoții. Detalii în pagina oficială.

Contact:

0753 967 762
[email protected]

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Ghid complet pentru alegerea mânerelor de uși potrivite pentru casa ta
(P) Ghid complet pentru alegerea mânerelor de uși potrivite pentru casa ta

Alegerea mânerelor de uși potrivite pentru casa ta poate părea o sarcină minoră, dar detaliile mici sunt adesea cele care contează atunci când amenajezi o locuință.

(P) Cum putem integra practicile ecologice în viața de zi cu zi a copiilor
(P) Cum putem integra practicile ecologice în viața de zi cu zi a copiilor

Planeta noastră se confruntă cu o serie de provocări majore: schimbări climatice, poluare, resurse epuizate.

(P) Suplimentele cu probiotice: o metodă modernă antistres
(P) Suplimentele cu probiotice: o metodă modernă antistres

Viața modernă, activă și agitată pe care o trăim astăzi cu toții a venit la pachet nu numai cu multiple beneficii, ci și cu anumite situații ce contribuie la resimțirea unui stres permanent la nivelul întregului organism, atât somatic cât și psihic.

 

Recomandări
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Este inculpat pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Este inculpat pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității

Parchetul General a anunţat oficial, vineri, punerea sub acuzare a fostului preşedinte Ion Iliescu pentru săvârşirea de infracţiuni contra umanităţii, în dosarul Mineriadei din iunie 1990.

Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.