(P) Cum putem obtine cele mai bune rezultate de la o masina de spalat rufe?

masina
StirilePROTV

Mașina de spălat rufe a căpătat în ultima vreme o importantă deosebită în locuințele noastre, mai ales că tehnologia avansat destul de mult și trebuie să ținem pasul pentru a obține cele mai bune rezultate in îngrijirea hainelor.

Dacă ne uităm pe piață electrocasnicelor găsim fel și fel de produse de îngrijire care promit că îți vor da cele mai bune rezultate. Dar cum poți obține cele mai bune rezultate de la o mașină de spălat rufe?

Ei bine, este destul de ușor să faci o alegere corectă și să te alegi cu cea mai bună mașină de spălat rufe, dacă ții cont de anumite caracteristici care vor avea un impact major în întreținerea ei, mai ales dacă o folosești destul de des.
Așa cum spuneam inițial, este foarte important să ai o mașină de spălat rufe automată în zilele noastre, un aparat fără de care multe lucruri s-ar schimbă în viață noastră. De la calitatea îngrijirii hainelor până la timpul pierdut alocat spălării acestora.
Mașină de spălat rufe poate fi regăsită în 2 forme: mașină de spălat cu încărcare frontală și mașină de spălat rufe cu încărcare verticală.

Așa cum le spune și numele, ele diferă prin modalitatea de introducere a hainelor în cuva. Cele frontale sunt cele mai populare, sunt mașinile de spălat rufe clasice. Ele pot fi montate oriune există spațiul necesar deschiderii hubloului pentru a bagă hainele în mașină de spălat. Condiția este să se monteze aproape de o scurgere și de o alimentare cu apă, pentru a nu fi nevoit să mesteresti pentru a trage aceste 2 țevi în apropierea mașinii de spălat.

Mașinile de spălat rufe cu încărcare verticală au dimensiuni mai reduse, în afară de înălțimea acesteia. Ele sunt alese de către persoanele care sunt condiționate de spațiul în care se montează. Spațiul ales pentru montaj este unul îngust și nu ar permite deschiderea hubloului, astfel că se alege varianta această de mașină de spălat, care permite introducerea hainelor prin partea de sus.

Din punct de vedere al rezultatelor nu diferă față de cele cu încărcare frontală, singurele diferențe făcându-se de lipsa anumitor funcții prestabilite (unele mai sofisticate precum i-Dos) și la dimensiuni (cele cu încărcare frontală fiind mai voluminoase).

O caracteristică importantă trebuie dată capacității de încărcare. Pentru a avea o liniște deplină și a nu fii nevoit să speli de 2-3 ori la rând hainele persoanelor din casă, îți recomandăm să te orientezi către o mașină de spălat rufe cu o capacitate de încărcare de minim 8 Kg. Având capacitatea de încărcare mai mare,poți spălat o singură dată mai multe haine și astfel economisești timp, detergent, energie electrică și apă și, în final….bani.

Consumul de energie este și el foarte important. Mașinile de spălat rufe au etichete de la producător în care sunt trecute datele despre consumul de energie electrică, consumul de apă și nivelul de zgomot. Trebuie verificat că acestea să fie cât mai bune și astfel evităm un consum mai mare de energie și apă, chiar dacă prețul de achiziție este mai mare. Recomandarea noastră este să te orientezi către o mașină de spălat clasa de consum minim A++.

Viteză de centrifugare face și ea parte din criteriile de alegere a celei mai bune mașini de spălat, astfel încât, cu cât numărul de rotații este mai mare cu atât hainele vor fi mai bine stoarse. Mare atenție, să se folosească corespunzător tipul țesăturii la numărul de rotații,pentru a evita deteriorarea materialele. Mașinile de spălat rufe mai ieftine vor avea între 800-1000 rpm și astfel ele vor stoarce o cantitate mai mică de apă din haine. În schimb, o mașină de spălat rufe profesională cu siguranță va avea peste 1200 rpm. Că și recomandare, o mașină de spălat rufe cu 1200 rpm ar fi suficientă pentru orice țesătură.

Brandul este și el un criteriu după care să îți creezi un top al celor mai bune mașini de spălat. Sunt firme renumite care fac mașini de spălat profesionale, firme care au și prețuri mai ridicate. Fiecare brand și-a construit o anumită reputație și o anumită imagine, astfel încât îți poți face un top al celor mai bune mașini de spălat în funcție de caracteristicile care te interesează. Pe piață există mașini de spălat ieftine, mașini de spălat profesionale, cu un preț ridicat și astfel ele acoperă toate tipurile de clienți. În funcție de buget și de preferințe, îți poți alege o mașină de spălat ieftină și bună. (ieftină pentru ține, pentru altcineva poate fi scumpă). Dacă optezi pentru o mașină de spălat profesională, cea mai bună mașină de spălat rufe se recomandă a fi cea de la brandul Miele, urmat de Bosch și cei de la AEG.

Dacă dorești o mașină de spălat bună și ieftină, te poți orienta către branduri precum Beko, Whirlpool, Arctic, Samsung, Îndesit, LG, Hotpoint, etc. Acestea au un preț mai avantajos și au o calitate bună a materialelor. Diferențele o fac programele prestabilite foarte bine definite pe care mașinile de spălat rufe profesionale le fac și câteva funcții smart pe care le pot avea și sistemul de garanție. În rest, ele sunt asemănătoare că și funcționalitate dar și că structura.

Funcții speciale: Pe lângă funcții precum împrospătarea hainelor fără spălare, o tehnologie de cantarire și stabilire automată a programului în funcție de tipul țesăturii și cantitatea acestora, vreau să povestesc puțîn despre i-Dos.

i-Dos este o tehnologie proprie Bosch, care vine cu ceva spectaculos. Este o tehnologie nouă, ce nu se regăsește la nici un alt brand și constă într-un program de dozare automată a detergentului lichid și a balsamului de rufe. Ei bine, în funcție de fiecare program prestabilit, mașină de spălat este setată să adauge o cantitate fixă de detergent și de balsam.

Mașină de spălat are un rezervor dublu, cu o cantitate limitată (1L pentru detergent lichid și aprox 750ml pentru balsam). Se poate umple și cu siguranță ajunge pentru aproximativ 10 spălări, totul în funcție de programul ales. De menționat aici este că acest sistem i-Dos folosește doar detergent lichid. Dozajul automat nu se poate face și pentru detergentul pudra, deși mașină de spălat are un recipient separat pentru acesta.
Cu ce ajută acest i-Dos? Ajută foarte mult, atât dpdv al calității spălării hainelor cât și al prețului final plătit pe detergent. De foarte multe ori se pune detergent greșit, ba prea mult, ba prea puțîn. În alte situații pui detergentul și se duce înainte de a porni mașina. Toate aceste situații duc la lipsa controlului asupra cantității de detergent ce trebuie folosit și la irosirea acestuia. În final, ajungem la bani. Toate aceste erori ale dozajului duc către risipiri de detergent și balsam și astfel bani cheltuiți și aruncați în vânt.

Ca și concluzie, pot spune că poți alege cea mai bună mașînă de spălat pentru ține și familia ta destul de ușor dacă te informezi înainte de a face achiziția. O posibilitate de genul o poți avea dacă citești pe site-uri de specialitate ca acesta, unde poți vedea tot felul de informații utile despre produse generale, care să te conducă către cea mai bună alegere.

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Păreri Kaminhorn - Cum îți dai seama dacă ai un coș de fum sigur
(P) Păreri Kaminhorn - Cum îți dai seama dacă ai un coș de fum sigur

Chiar dacă un coș de fum pare că funcționează bine, există indicii care pot preveni eventuale riscuri.

(P) Locuitor în inima orașului
(P) Locuitor în inima orașului

Activ, citadin, dependent de centrul orașului, însetat de localizarea ultracentrală, antreprenor, cu venituri peste medie.

(P) Care sunt cele mai populare modele de brățări pentru femei?
(P) Care sunt cele mai populare modele de brățări pentru femei?

Brățările, încă din cele mai vechi timpuri, au fost un accesoriu foarte popular dar și elegant pentru femei, dar chiar și pentru bărbați.

Recomandări
NYT: Eforturile Vestului par să se apropie de limită. O zi de război în Ucraina costă cât 30 de zile de război în Afganistan
NYT: Eforturile Vestului par să se apropie de limită. O zi de război în Ucraina costă cât 30 de zile de război în Afganistan

În acest timp, atât Kievul cât și experții occidentali se asteaptă la atacuri aeriene masive ale rușilor în Ucraina, după ce ar fi fost observate avioane gata de luptă în diverse baze.

Blinken, mesaj tranșant: „România se poate baza pe America. Vom apăra fiecare centimetru din teritoriul NATO”
Blinken, mesaj tranșant: „România se poate baza pe America. Vom apăra fiecare centimetru din teritoriul NATO”

România se poate baza pe America și de acum înainte. Este mesajul tranșant transmis, marți, de șeful diplomației americane, secretarul de stat Antony Blinken.

„Singur acasă” revine la Pro TV. Când va fi difuzat anul acesta celebrul film
„Singur acasă” revine la Pro TV. Când va fi difuzat anul acesta celebrul film

Cum nu se poate decembrie fără „Singur acasă”, anul acesta, Pro TV va difuza cea mai îndrăgită comedie de Crăciun. Celebra ecranizare a revenit în grila Pro TV.