(P) Cum alegi un compresor de aer? - Ghid de achiziție

(P) Cum alegi un compresor de aer? - Ghid de achiziție

Vrei să eviți drumul până la benzinărie doar pentru a verifica presiunea pneurilor sau pentru a umfla anvelopele mașinii? Folosești unelte cu aer comprimat în gospodărie precum aparate de vopsit sau chei dinamometrice?

Atunci cu siguranță vei avea nevoie de un compresor de aer performant.

Chiar dacă scopul pentru care compresorul de aer a fost conceput este umflarea obiectelor gonflabile, acesta poate fi utilizat și în alte situații precum diverse reparații din gospodărie ce includ scule pneumatice. Și pentru a te asigura că această unealtă corespunde nevoilor tale, iată de ce trebuie să ții cont atunci când achiziționezi un compresor de aer!

 

De ce trebuie să ții cont când alegi un compresor de aer?


În mod cert, unul dintre cele mai importante aspecte în alegerea unui compresor de aer este prețul acestuia. Desigur, poți achiziționa compresoare de aer de la Masif.ro, dacă dorești să beneficiezi de prețuri avantajoase. Iată în funcție de ce alți parametri alegi un compresor de aer!

 

Designul compresorului


Atunci când vrei să achiziționezi un compresor de aer trebuie să ții cont de portabilitatea și dimensiunile acestuia. Și pentru că unele modele sunt destul de voluminoase, asigură-te că ai un spațiu de depozitare suficient de mare, pentru a-l putea depozita cu lejeritate.

Pentru că se regăsesc într-o mulțime de forme și dimensiuni, compresoarele de aer pot fi portabile și statice, având întrebuințări atât la nivel casnic, cât și la nivel industrial. Pentru o mobilitate și portabilitate mai mari, este recomandat să optezi pentru un compresor de aer dotat cu roți.

 


Motorul compresorului


Există două tipuri de motoare pentru compresoarele de aer: cu ulei sau fără ulei. Trebuie să știi că tipul de motor ales influențează nivelul de întreținere al compresorului. Astfel, compresoarele cu motor pe ulei au nevoie de o întreținere periodică și necesită doar verificarea nivelului de ulei din rezervor și schimbarea acestuia, pe când compresoarele cu motor fără ulei necesită o întreținere scăzută.

În timp ce compresoarele cu motor pe ulei sunt recomandate pentru utilizări la nivel industrial, cele cu motor fără ulei sunt ideale pentru uzul casnic.

 


Debitul și presiunea compresorului


Debitul compresorului reprezintă cantitatea de aer comprimat utilizată într-un anumit interval de timp și se măsoară în litri/minut, pe când presiunea consemnează momentul în care cilindrul este la punctul maxim de compresie și se măsoară în bari.


Astfel, înainte de a achiziționa un compresor de aer, este important scopul pe care acesta îl deservește, în ideea în care pentru umflarea roților mașinii, de exemplu, este necesar un debit de maxim 150 litri/minut și o presiune de maxim 6 bari.

Pentru utilizarea uneltelor pneumatice, în schimb, este indicat să alegi un compresor cu un debit de până la 250 litri/minut și o presiune mai mare de 10 bari.


Tipul de alimentare al compresorului


Majoritatea compresoarelor de aer sunt unelte electrice ce funcționează la o tensiune de 230V, însă sunt utilizate și modele trifazice ce sunt alimentate cu 400V, folosite pentru aplicațiile industriale. Atunci când alegi un compresor de aer, este foarte important să ai în vedere modelul acestuia, dar și domeniul de aplicabilitate.

 


Accesoriile compresorului


Atunci când achiziționezi un compresor de aer, ai în vedere ca acesta să corespundă nevoilor tale. Pentru conectarea compresorului la uneltele pneumatice vei avea nevoie de un furtun, pentru umflarea anvelopelor vei necesita un pistol cu manometru care să afișeze cu exactitate nivelul de presiune, iar pentru vopsire vei avea nevoie de un pistol pentru vopsit. Alege un compresor de aer dotat cu accesorii pe măsura întrebuințărilor acestei unelte.

Sperăm că acest ghid de achiziție a unui compresor de aer te va ajuta în alegerea celui mai bun compresor, potrivit nevoilor tale. Ține cont de aspectele de mai sus atunci când achiziționezi un compresor și optează pentru modele calitative, pe măsura bugetului pe care dorești să-l aloci achiziționării acestei unelte electrice.

 

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Păreri Kaminhorn - Cum îți dai seama dacă ai un coș de fum sigur
(P) Păreri Kaminhorn - Cum îți dai seama dacă ai un coș de fum sigur

Chiar dacă un coș de fum pare că funcționează bine, există indicii care pot preveni eventuale riscuri.

(P) Locuitor în inima orașului
(P) Locuitor în inima orașului

Activ, citadin, dependent de centrul orașului, însetat de localizarea ultracentrală, antreprenor, cu venituri peste medie.

(P) Care sunt cele mai populare modele de brățări pentru femei?
(P) Care sunt cele mai populare modele de brățări pentru femei?

Brățările, încă din cele mai vechi timpuri, au fost un accesoriu foarte popular dar și elegant pentru femei, dar chiar și pentru bărbați.

Recomandări
Povestea chirurgului român care a emigrat în Franța și a ajuns să fie printre puținii medici care operează asistat de robot
Povestea chirurgului român care a emigrat în Franța și a ajuns să fie printre puținii medici care operează asistat de robot

Mii de medici români şi-au construit o altă Românie, departe. Sunt zecile de mii de doctori plecaţi spre sisteme sanitare în care munca lor e valorizată şi respectată.

Parada de 1 Decembrie 2022: Program, restricții de circulație și alte evenimente de Ziua Națională a României în București
Parada de 1 Decembrie 2022: Program, restricții de circulație și alte evenimente de Ziua Națională a României în București

Pe 1 Decembrie se sărbătorește Ziua Națională a României. Cu această ocazie, în București și în marile orașe din țară se organizează parade militare.

Trăim în cea mai bună Românie de până acum
Trăim în cea mai bună Românie de până acum

Trăim în cea mai bună Românie de până acum