(P) Copilăria plină de vânătăi a unui copil de numai 5 ani. Cum îl putem ajuta pe Matei

matei
StirilePROTV

Matei are doar 5 ani, dar își dorește să fie iar tânăr! Așa percepe el chinul prin care trece de mai bine de un an. S-a născut perfect sănătos, dar în urma unei gripe puternice, terminate cu o pneumonie, s-a trezit cu vânătăi pe tot corpul.

Părinții s-au speriat și l-au dus de urgență la spital. Diagnosticul a fost unul care i-a schimbat complet copilărie: trombocitopenie severă, o boală care îl expune riscului de hemoragii spontane.

,,Când ne-am prezentat la unitatea de primiri urgențe corpul lui era plin de pete și vânătăi. Avea dureri de burtă, febră și o stare generală de rău. În urma investigațiilor făcute ni s-a pus că avea doar 3.000 de trombocite. Ca să vă faceți o idee, sub 20.000 de trombocite poate fi fatală oricui. Am fost foarte speriați. Soțului meu i s-a făcut rău în momentul aflării diagnosticului, iar eu nu am putut mânca nimic 3 zile. La început, fiind prea mic, Matei nu înțelegea ce i se întâmplă. Acum, la un an după declanșarea bolii, este foarte afectat. Pe lângă dureri de burtă, stări de vomă - ca urmare a efectelor adverse generate de tratamentul pe care i-l administrează medicii - Matei este cu totul alt copil: plânge câteodată fără motiv, nu vrea să se mai joace, nu prea mai zâmbește. De când s-a îmbolnăvit a luat în greutate 10 kilograme - pentru că tratamentul e pe bază de cortizon - și îi este rușine de cum arată, nu se simte bine în pielea lui. Câteodată îmi spune că ar vrea sa fie din nou tânăr, ca înainte să se îmbolnăvească. Când are dureri prea mari se duce în fața unei icoane și spune: Doamne, te rog, poți să îmi iei durerea? Mi se frânge inima când îl văd așa!” Ne-a mărturisit Mădălina, o mămică de numai 23 de ani, studentă la Drept, care caută cu disperare soluții să îi ofere fiului ei șansa la o viață normală.

Matei nu a fost niciodată la grădiniță. Un simplu virus îi poate fi fatal

Citește și
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

De un an de zile, copilăria lui Matei înseamnă un șir lung de înțepături și analize, săptămânale sau chiar zilnice, în funcție de evoluția stării sale de sănătate.

,,Pentru el o simplă lovitură poate avea urmări grave. De exemplu, s-a lovit de 2 ori la cap și a trebuit de fiecare dată să facem computer tomograf. Pentru că trombocitele aveau valori foarte mici, existau șanse să aibă o hemoragie intracraniană. Are frecvent sângerări din nas, dureri de burtă, vânătăi, stare de vomă și îl dor foarte tare oasele. Merge singur până la toaletă, dar dacă e nevoie să se deplaseze mai mult de 50 de metri, trebuie ajutat. Tratamentul care i se administrează în acest moment i-a afectat musculatura. Înainte să fie bolnav îi plăcea să se meargă pe bicicleta, acum rareori mai poate face acest lucru. Matei nu a mers nici la grădiniță, orice virus ori microb îi poate agrava starea de sănătate,” ne-a explicat Mădălina.

Disperați să-și salveze singurul copil, Mădălina și Cătălin l-au dus pe băiat la o clinică din Turcia, unde au cheltuit deja 67.000 de euro pe diverse tratamente menite să-i țină afecțiunea sub control.

,,Viața noastră se învârte în jurul spitalelor, suntem dependenți de tratament. Boala lui este una cronică și poate dura câteva luni, câțiva ani sau toată viața. Medicii de aici din Turcia ne-au propus mai multe tratamente medicamentoase, iar dacă acestea nu vor da rezultatele așteptate, singura șansă a lui Matei este îndepărtarea chirurgicală a splinei. La copii, această intervenție chirurgicală poate ameliora răspunsul imun la infecții. Suntem dispuși să facem orice pentru copilul nostru,” recunoaște cu disperare Mădălina.

Viața unui copil, în mâinile noastre!

Matei are nevoie de 26.000 de euro pentru tratamentele de care beneficiază deja în Turcia. Ca să strângă banii necesari, tatăl lui Matei, Cătălin a plecat la muncă în străinătate, lăsându-l pe cel mic doar în grija mamei. Cheltuielile sunt însă imense, iar familia a apelat la Asociația Salvează o inimă pentru ajutor.

,,Știam de asociație de pe rețelele de socializare. Văzând câți copii au fost ajutați, am hotărât să îi dăm mesaj domnului Vlad Plăcintă. Am simțit o bucurie imensă când am fost acceptați. Am avut și avem în continuare foarte mare sprijin și ajutor. Dacă nu era domnul Vlad Plăcintă, Matei nu putea începe tratamentul,” mărturisește Mădălina.

,,Această familie tânără, aflată la început de drum în viață, întâmpină deja o criză majoră. Pe lângă boala copilului, neputința de a strânge banii pentru a-l scoate în afara pericolului de moarte îi macină puternic pe părinți. De unde să obțină atâția bani? Unde să ceară, cine le va da? Sunt întrebări care îi frământă zi și noapte și nu știu cum o vor scoate la capăt ca să evite tragedia vieții lor.

Pe fondul acestei situații care le-a zdruncinat viața, ne-au cerut ajutorul și speră că împreună vom dona pentru Matei. Orice sumă virată în conturile Asociației „Salvează o inimă” înseamnă continuarea tratamentelor care îl pot salva pe băiețel,” Vlad Plăcintă, președinte Asociația Salvează o inimă.

Pentru donații si sponsorizări din partea companiilor accesați linkul https://salveazaoinima.ro/matei-costea/

Denumire entitate: Asociația „SALVEAZĂ O INIMĂ”

Cod de înregistrare fiscală: 31015982

Cont RON: RO05BTRL00701205W82870XX

Cont EUR: RO28BTRLEURCRT00W8287001

Cod SWIFT: BTRLRO22

Cod BIC: BTRL

Banca Transilvania Botoșani

 

Vă rugăm să specificați pentru transferul bancar numele copilului (Matei Costea)!

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Extensiile de gene: tot ce trebuie să știi despre procedură și întreținere
(P) Extensiile de gene: tot ce trebuie să știi despre procedură și întreținere

Visezi la gene lungi, voluminoase și curbate, care să îți intensifice privirea și să îți confere un plus de magnetism? Extensiile de gene pot fi soluția perfectă pentru tine!

(P) Ghid complet pentru alegerea mânerelor de uși potrivite pentru casa ta
(P) Ghid complet pentru alegerea mânerelor de uși potrivite pentru casa ta

Alegerea mânerelor de uși potrivite pentru casa ta poate părea o sarcină minoră, dar detaliile mici sunt adesea cele care contează atunci când amenajezi o locuință.

(P) Cum putem integra practicile ecologice în viața de zi cu zi a copiilor
(P) Cum putem integra practicile ecologice în viața de zi cu zi a copiilor

Planeta noastră se confruntă cu o serie de provocări majore: schimbări climatice, poluare, resurse epuizate.

Recomandări
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață

Fostul președinte Ion Iliescu este oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie '90 pentru infracțiuni contra umanității.  

Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom
Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom

La Slănic, în Prahova, craterul din centrul orașului s-a adâncit cu 20 de centimetri și nimeni nu poate spune dacă surparea se va opri.

Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă
Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă

După o perioadă în care mulți au amânat achizițiile mari cum ar fi cumpărarea unei locuințe noi, cererea pe piața imobiliară începe să își revină.