(P) Cele mai fabuloase dulciuri pe care le puteți oferi în dar de sărbători

adv
StirilePROTV

Sărbătorile sunt un prilej extraordinar de a oferi cadouri care mai de care mai speciale. Dacă printre persoanele dumneavoastră dragi există și fani ciocolată, în rândurile ce urmează vă vom spune cum îi puteți impresiona cu ocazia Crăciunului.

În articolul de azi vrem să ne concentrăm pe cele mai gustoase dulciuri pe care le puteți oferi în dar, pentru a aduce zâmbetul pe buze apropiaților. Așa că haideți să aflați care sunt cele mai inspirate variante de cadouri dulci. Să începem!

Dulciurile au fost dintotdeauna o variantă de cadou pe placul tuturor. De la deserturile făcute în casă, până la cele de cumpărat, aveți o mulțime de posibilități prin care să vă uimiți familia. De aceea, în continuare, vrem să vă oferim câteva sfaturi în această direcție. Vă vom vorbi atât despre cadourile dulci găsite în comerț cât și despre cele pe care le puteți face dumneavoastră acasă. Vă vom da câteva rețete simple și ușor de urmat, cu care cu siguranță veți reuși să vă bucurați apropiații. Așa că dacă nu vă simțiți prea în largul dumneavoastră în bucătărie, acum e momentul potrivit să vă mai dați o șansă. Ideile oferite de noi sunt de nivel începător și veți reuși să le duceți la bun sfârșit, negreșit. Iată despre ce este vorba.

· Dulciuri de cumpărat

Printre cele mai accesibile idei de cadouri festive sunt dulciurile de cumpărat. Perioada sărbătorilor aduce o mulțime de surprize dulci prin magazine, așa că sigur aveți de unde alege.De la bomboanele de pom până la deserturile în formă de figurine festive, acestea se potrivesc oricărei vârste. Iată din ce puteți alege:

Citește și
„Înseamnă un Al Treilea Război Mondial”. Reacția Ungariei, după ce Macron a reluat ideea trimiterii de trupe în Ucraina

- Figurinele festive: acestea sunt cele mai populare deserturi de Crăciun. Oamenii de zăpadă, renii sau chiar însuși Moș Crăciun sunt încrustați în ciocolată fină, delicată și mai aromată ca niciodată. De la ciocolata albă, până la cea cu lapte sau neagră, aveți o varietate largă de deserturi pentru care să optați.

- Bomboanele de brad: încă o variantă senzațională de cadou dulce sunt bomboanele. Fie ele simple, glazurate, cu marțipan sau cu jeleu, aceste bomboane surprind de ani de zile și sunt o alegere inspirată pentru fanii de ciocolată de pretutindeni.

Iar acum că ați aflat care sunt cele mai populare deserturi din comerț, merită să trecem și la cele pe care le puteți face în casă. Așa, vă veți putea dezvolta aptitudinile culinare, dar și să uimiți cu grija pe care ați acordat-o întregului proces. Uitați ce rețete ușoare puteți încerca.

· Dulciuri de casă

Dulciurile de casă sunt și ele o variantă foarte inspirată de cadou. Atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari, deserturile homemade au un loc aparte în sufletele tuturor. Așa că, efortul depus de dumneavoastră pentru a-i impresiona pe cei dragi nu va trece neobservat. Printre cele mai simple rețete de urmat pentru astfel de cadouri dulci se numără brioșele, trufele de ciocolată, trufele cu unt de arahide și năstureii de ciocolată. În continuare, vă vom explica în detaliu cum se prepară fiecare, pentru a obține un desert de milioane.

1. Brioșele festive

Brioșele sunt considerate un tort în miniatură. Fie că alegeți să le preparați cu glazură, sau poate vă plac mai mult cele simple, aceste prăjiturele sunt un desert senzațional de sărbători. Tot ce aveți nevoie sunt formele de copt (în tavă sau de unică folosință), făină, zahăr pudră, un praf de copt, ouă, lapte, ulei, fulgi de ciocolată și esență de vanilie. Mai întâi de toate, vă recomandăm să preîncălziți cuptorul la 180 de grade, pentru a coace la perfecție brioșele. Apoi, pregătiți vasul de mixat și înșirați ingredientele pe masă. Amestecați în vasul ales o cană de făină, o ceașcă de zahăr pudră și praful de copt până la omogenizare. Adăugați apoi peste două ouă bătute cu două cești de lapte și una de ulei, pentru a transforma compoziția. La final, amestecați și puțină esență de vanilie, după gust, alături de fulgii de ciocolată. Terminați prin a turna aluatul în formele de copt și a lăsa la cuptor să se coacă timp de jumătate de oră. La sfârșit, dacă vă doriți să le dați brioșelor un plus de strălucire, formați o glazură simplă din lapte, unt topit și zahăr pudră amestecate, peste care decorați cu ornamente festive comestibile. Și așa, ați obținut un desert de senzație.

2. Trufele de ciocolată sau unt de arahide

Un alt desert minunat pe care îl puteți oferi cu ocazia Crăciunului sunt trufele. Pentru cele de ciocolată, aveți nevoie de o tabletă de ciocolată neagră și una de lapte, 150 ml de frișcă lichidă și puțin unt topit. După ce topiți tabletele de ciocolată la microunde și puneți la încălzit untul alături de frișca lichidă într-o crăticioară, tot ce vă rămâne de făcut este să amestecați ingredientele cu grijă și să lăsați compoziția obținută la rece peste noapte. Ziua următoare, doar rulați trufele în mână și rostogoliți-le prin zahăr pudră pentru a obține efectul de nea. Cât pentru trufele cu unt de arahide, aveți nevoie de puțin unt topit, o cană de zahăr pudră, jumătate de cană de unt de arahide cremos și puțină ciocolată pentru înveliș. Amestecați ingredientele într-un bol și formați trufele în mână. Apoi lăsați la frigider pentru minimum 30 de minute. La final, topiți ciocolata aleasă și turnați ușor peste trufe ca final touch. Simplu, nu?

3. Năstureii de ciocolată

Iată-ne ajunși și la ultimul desert festiv, năstureii de ciocolată. Aceasta este cea mai simplă rețetă de azi, așa că să trecem la treabă. Tot ce aveți nevoie sunt două tablete de ciocolată albă, câteva bezele și stixuri. Topiți ciocolata albă într-un bol apoi turnați câte o lingură din compoziție pe o hârtie de copt. Înainte să se întărească, puneți o bezea peste aceasta și pictați cu o scobitoare și puțină ciocolată neagră rămasă de la rețetele precedente doi ochi și un zâmbet. Apoi, rupeți stixurile în bucăți mici și lipiți-le și pe ele pe năsturei, drept mânuțe. Așa, veți obține oameni de zăpadă topiți sub forma năstureilor de ciocolată: un desert haios și delicios.

Acestea fiind spuse, sperăm că articolul nostru v-a fost de folos și că v-am inspirat să creați cele mai fabuloase rețete de dulciuri pentru sărbători. Pentru și mai multe sfaturi, nu ezitați să navigați mediul online. Vă dorim happy cooking!

Articol recomandat de sport.ro
Scandal în Ungaria, după ce România i-a învins pe maghiari la Mondialul de hochei pe gheață: "E un clovn" | VIDEO
Scandal în Ungaria, după ce România i-a învins pe maghiari la Mondialul de hochei pe gheață: "E un clovn" | VIDEO

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Revoluționează Eficiența Energetică cu Sisteme Montaj Panouri Fotovoltaice de la Rufy Roof Engineering
(P) Revoluționează Eficiența Energetică cu Sisteme Montaj Panouri Fotovoltaice de la Rufy Roof Engineering

Într-o lume care caută soluții durabile pentru provocările energetice, Rufy Roof Engineering se distinge prin oferirea unor sisteme inovatoare de montaj pentru panourile fotovoltaice.

(P) Cum să simplifici garderoba copilului ca să devină mai autonom
(P) Cum să simplifici garderoba copilului ca să devină mai autonom

Copiii își doresc haine în care să se simtă confortabil și să se poată mișca liber, în timp ce părinții își doresc pentru cei mici îmbrăcăminte de calitate și versatilă, pentru ținute rapide și lejere în fiecare zi.

(P) Fațete vs coroane dentare: În ce situații sunt recomandate?
(P) Fațete vs coroane dentare: În ce situații sunt recomandate?

Cel mai mare avantaj pe care lumea modernă ni-l oferă este acela că avem posibilitatea de a găsi soluții pentru aproape orice problemă, mai ales atunci când vine vorba de aspectul estetic.

Recomandări
„Profitorii de război sunt puţini, dar puternici”. Îngrijorat, Viktor Orban trimite săgeți către liderii europeni și SUA
„Profitorii de război sunt puţini, dar puternici”. Îngrijorat, Viktor Orban trimite săgeți către liderii europeni și SUA

Ungaria va fi nevoită să-şi sporească cheltuielile militare şi în anul următor dacă războiul din Ucraina se prelungeşte şi în 2025, ceea ce presupune reducerea fondurilor disponibile pentru alte cheltuieli.

Oul fiert poate fi prietenul curei de slăbire. Cum trebuie consumat ca să nu ne îngrășăm de Paște
Oul fiert poate fi prietenul curei de slăbire. Cum trebuie consumat ca să nu ne îngrășăm de Paște

Oul fiert este prin definiție prietenul curei de slăbire. Deci, nu sunt riscuri să ne îngrășăm de Paște, cu câteva condiții.

Oficial al serviciilor secrete ucrainene: Ucraina ar putea ajunge în cele din urmă la negocieri cu Rusia
Oficial al serviciilor secrete ucrainene: Ucraina ar putea ajunge în cele din urmă la negocieri cu Rusia

Ucraina va trebui la un moment dat să intre în discuţii cu Rusia pentru a pune capăt războiului dintre cele două ţări, a declarat un oficial de rang înalt al serviciilor secrete ucrainene într-un interviu publicat joi, relatează Reuters.