Care sunt paşii pentru a cumpăra o casă?
StirilePROTV

(P) Care sunt paşii pentru a cumpăra o casă?

Achiziţionarea unei case, în special pentru prima dată, poate fi un proces descurajant. Deciziile pe care le iei pe parcurs te pot ajuta să economiseşti - sau să pierzi - câteva mii de euro.

 

Cumpărarea primei case este considerată una dintre cele mai mari etape - atât în viață, cât și în domeniul financiar. Este un angajament mare și este, probabil, cea mai mare achiziție pe care o vei face.

Iată ghidul nostru pas cu pas pentru cumpărarea unei case:

 

Fă cercetări în ceea ce priveşte împrumutul

 

Majoritatea oamenilor au nevoie de un împrumut pentru a cumpăra o casă. Ideal ar fi să obții o aprobare prealabilă pentru un credit ipotecar înainte de a începe să cauţi casa potrivită pentru tine.

Dacă doreşti să ai mai multe opțiuni, ia în considerare colaborarea cu un broker ipotecar. Acesta îţi va oferi acces la mai multe companii și programe de împrumut diferite.

Sau te poţi folosi de un site care îţi pune la dispoziţie mai mulţi creditori cum este https://banksecrets.dk/.

Acest lucru te poate ajuta să găseşti cele mai bune tarife. În plus, o bancă locală şi o instituţie nebancară pot avea opțiuni care te vor ajuta să economiseşti bani.

 

Găseşte cele mai bune opțiuni de plată și tipuri de împrumut

 

Când vine vorba de ipotecă, poţi fi surprins de diferitele tipuri de împrumut și opțiunile de plată disponibile. Toţi termenii de plată poţi deveni copleșitori.

Cu toate acestea, cu puțină cercetare, vei înţelege care este dobânda şi cum scade pe parcursul anilor.

Unii cumpărători aleg un împrumut pe 15 sau 20 de ani, deoarece termenul este mai scurt și pot beneficia de o dobandă mai scăzută.

Pe de altă parte, motivul pentru care împrumuturile pe 30 de ani sunt atât de populare are legătură cu faptul că un termen mai lung înseamnă, de obicei, o plată lunară mai mică.

Alegând un termen lung, este posibil să ai o rată a dobânzii puțin mai mare, dar plățile sunt de obicei mai ușor de gestionat.

 

Ipoteci cu rată variabilă vs. ipoteci cu rată fixă

 

Cu un credit ipotecar cu rată variabilă, rata dobânzii tale variază în timp. Rata inițială este mai mică, dar rişti o creștere a ratei pe măsură ce condițiile pieței se schimbă - asta înseamnă o plată lunară mai mare.

Pe de altă parte, un credit ipotecar cu rată fixă rămâne același, indiferent de ceea ce se întâmplă cu economia sau cu piața.

Acest lucru îţi asigură stabilitate şi poate face mai ușoară planificarea. Cu toate acestea, rişti să pierzi dacă ratele scad.

 

Stabileşte un buget pe care ţi-l poţi permite

 

Trebuie să determini care este un preţ confortabil pentru tine. Este de preferat ca ipoteca, împreună cu impozitele și asigurările, să reprezinte între 25 și 30 la sută din venitul tău.

Deşi poţi fi entuziasmat de avansul mic, dacă optezi pentru programul prima casă, trebuie să iei în calcul şi ratele lunare timp de 30 de ani.

Dacă ai un credit ipotecar prea mare, este posibil să nu-ţi poţi îndeplini obligațiile zilnice, ca să nu mai vorbim de economii. O casă mai mică şi mai ieftină poate fi alegerea potrivită în cazul în care bugetul lunar este la limită.

Dacă ai datorii (carduri de credit sau împrumuturi pentru nevoi personale), o rată mai mică pentru casă este cu siguranţă ceea ce ai nevoie şi îţi poţi permite.

 

Alege un agent imobiliar cu experienţă

 

După ce ai stabilit cât de mult poţi cheltui cu adevărat și dosarul ţi-a fost aprobat pentru un credit ipotecar, caută un agent imobiliar bun.

Agentul imobiliar ar trebui să-ţi asculte cu atenție dorințele și nevoile. Este posibil să facă recomandări sau să explice piața pentru a te ajuta să găseşti o casă care să se potrivească nevoilor tale și pe care ţi-o poţi permite.

În plus, un agent imobiliar este în măsură să negocieze anumite condiții de care să fii mulţumit. De asemenea, te poate ghida prin procesul necesar pentru a finaliza tranzacţia şi contractul de vânzare-cumpărare.

 

Citeste și...
(P) Semne că suferi de anxietate
(P) Semne că suferi de anxietate

Dacă simți că frica față de anumite situații este paralizantă, s-ar putea să te confrunți cu stări de anxietate.

(P) Coca-Cola oferă experiențe VIP la festivalurile europene ale verii
(P) Coca-Cola oferă experiențe VIP la festivalurile europene ale verii

Vrei la Neversea, Electric Castle sau Untold? Vara asta, Coca-Cola îți dă invitații la cele mai mari festivaluri din țară și îți oferă experiențe complete la Tomorrowland în Belgia, Lollapalooza în Germania și Coca-Cola Music Experience în Spania.

(P) Sporturi Canine – Pentru o viaţă activă şi sănătoasă
(P) Sporturi Canine – Pentru o viaţă activă şi sănătoasă

Ştim cu toţii că sportul aduce o mulţime de beneficii organismului uman, însă acesta nu este practicat doar de oameni.

Ultimele Știri
DOCUMENT. Ce cuprinde noul pachet de măsuri fiscale propus de Guvernul PSD-PNL-UDMR
DOCUMENT. Ce cuprinde noul pachet de măsuri fiscale propus de Guvernul PSD-PNL-UDMR

Potrivit unor surse, timp de trei ani, sistemul de impozitare pentru populație și pentru companii nu va fi schimbat. Asta înseamnă că nu se va introduce impozit progresiv, iar firmele nu ar fi supra-taxate.    

Tatăl Roxanei, românca ucisă de rechin în Egipt, a aflat de la știri despre tragedie. „Singura ei bucurie erau călătoriile”
Tatăl Roxanei, românca ucisă de rechin în Egipt, a aflat de la știri despre tragedie. „Singura ei bucurie erau călătoriile”

Autoritățile române au luat legătura cu familia româncei care a fost ucisă de un rechin, când făcea scufundări la mică adâncime în Egipt.

Horoscop 5 iunie 2022, cu Neti Sandu. Vărsătorii fac rost de bani și scapă de datorii
Horoscop 5 iunie 2022, cu Neti Sandu. Vărsătorii fac rost de bani și scapă de datorii

O zi cu recompense. Poate pentru c-o să dăm dovadă de conștiinciozitate o să primim aprecieri, oprobabil şi bani şi-o să simţim că n-am muncit pe degeaba.