(P) Cabinet ORL în Iași - Dr. Adrian Avasiloaiei

17-02-2021 14:19


(P) Cabinet ORL în Iași - Dr. Adrian Avasiloaiei

Otita, sinuzita, laringita, rinita, faringita sunt cele mai frecvente afecțiuni care îi trimit pe pacienți în cabinetul medicului ORL.

 

Tratate la timp și corespunzător aceste afecțiuni care se manifestă la nivelul urechii, nasului, gâtului, căilor respiratorii superioare și sinusurilor nu vor mai apărea sau nu se vor mai manifesta cu intensitate.


Cum decurge un consult ORL


Atunci când ajungi prima dată la un consult ORL Iasi nu ai de ce să te temi. Trecem împreună în revista istoricul medical, bolile pe care le-ai avut sau cu care te confrunți, inclusiv afecțiunile de care suferă membri apropiați ai familiei.


Importante sunt și detaliile legate de stilul de viață: dacă fumezi, dacă ei anumite medicamente, consumi alcool, faci sport și așa mai departe. După primele informații urmează evaluarea clinică.
Cu ajutorul unui instrument numit specul nazal, se inspectează fosele nazale, iar cu ajutorul speculului auricular se analizează timpanul. Folosind un apăsător de gură sunt investigate limba, dinții, omușorul (lueta), amigdalele palatine și alte părți anatomice de la nivelul orofaringelui. Apoi cu o oglindă de mici dimensiuni este examinat laringele (organul vorbirii). Toate aceste manevre sunt nedureroase.

Cele mai frecvente afecțiuni care te trimit la medicul ORL


Unul dintre cele mai frecvente motive pentru care pacienții ajung în cabinetul unui medic ORL îl reprezintă inflamarea amigdalitelor și polipilor. Această patologie este specifică copilăriei şi necesită tratament obligatoriu, pentru că infecţia cronică, precum rinită sau otita pot deforma cartilajul şi osul nasului.

Senzațiile neobișnuite, durerile sau stările de disconfort în zona urechilor, gâtului sau nasului sunt primele semne că ar trebui să mergi la un consult ORL.

Febra, durerile de cap apărute din senin sau stări de disconfort la nivelul întregului corp sunt alte semne că ai nevoie să te vadă inclusiv un medic ORL.

Apneea în somn, o afecțiune foarte gravă, dar neglijată de multe persoane, este un alt simptom pentru care este recomandat să vii la un consult de specialitate într-un cabinet ORL Iași.

Otita medie acută reprezintă infecția urechii medii și este o afecțiune foarte frecventă la preșcolari, apariția ei fiind strâns legată de epidemiile de viroze respiratorii, dar se întâlnește și la adolescenți sau adulți mai ales în sezoanele de primăvară și toamnă. Netratată, otita medie poate duce la perforația timpanului. Otitele medii apărute în cursul bolilor infecțioase din copilărie, precum rujeolă, scarlatină, varicelă sau oreionul au în general o evoluție lentă și sinuoasă, cu complicații mai frecvente, necesitând o atenție particulară din partea medicului pediatru și a medicului specialist ORL-ist.

Deviația septului nazal este o altă afecțiune a nasului care necesită vizitarea medicului ORL-ist. Simptomele deviației septale se pot trata medicamentos sau cel mai adesea prin operație de deviație de sept.

Oricare dintre următoarele simptome însă ar trebui să te ducă la un consult ORL, pentru că netratate la timp acestea pot duce la complicații severe:
• intonații răgușite necaracteristice și alte modificări ale vocii;
• dureri de gât persistente sau periodice;
• dificultăți în a înghiți alimente și lichide;
• diverse tipuri de guturai;
• urechi înfundate și durere, mâncărime ale acestora;
• orice fel de eliminări din urechi;
• congestie nazală și secreții considerabile din nas.

 

Sursa: Pro TV

Tags: orl iasi,


VIDEO PROTVPLUS.RO