(P) Aparate de sudură de top – invertorul de sudură şi avantajele lui

Ultima actualizare: 08-01-2021 13:33
(P) Aparate de sudură de top – invertorul de sudură şi avantajele lui

Nu doar profesioniştii folosesc aparate de sudură, ci şi cei cărora le face plăcere să desfăşoare diverse proiecte în propria gospodărie sau chiar în casele prietenilor.

 

Cei care sunt la început de drum şi nu ştiu ce ar trebui să îşi achiziţioneze din varietatea de aparate de sudură din magazinele de profil, trebuie să se documenteze cu privire la tipurile de aparate disponibile.

Nu toate aparatele de sudură sunt la fel. În afara faptului că unele modele sunt destinate uzului profesional, altele au dimensiuni prea mari pentru a fi folosite în gospodărie sau pentru activităţi de tip hobby. Aceste aspecte, dar şi altele, ar trebui să conteze foarte mult în alegerea aparatului de sudură potrivit.


Tipuri de aparate de sudură


În magazinele care comercializează aparate de sudură şi alte scule electrice se găsesc mai multe tipuri de aparate. De exemplu, există aparate de sudură tip transformator, aparate de sudură TIG, MIG-MAG sau invertoare de sudură, iar lista nu se opreşte aici. Fiecare dintre tipurile diferite de aparate de sudură prezintă anumite avantaje şi dezavantaje.


Aparatele de sudură MIG-MAG sau TIG sunt recomandate cu precădere folosirii industriale. Acestea funcţionează cu gaz, preţurile pe care le au sunt destul de mari, iar întreţinerea se realizează cu greutate. În plus, folosirea nu este intuitivă, deci nu sunt potrivite pentru începători sau pentru cei care doresc să le folosească în gospodărie. În ceea ce priveşte aparatul de sudură tip transformator, acesta are, de asemenea, o greutate mare şi nu poate fi folosit în foarte multe aplicaţii.


Pe de altă parte, invertorul de sudură se distinge dintre toate tipurile de aparate de sudură, datorită numeroaselor avantaje pe care le aduce utilizatorilor.


Avantajele folosirii unui invertor de sudură


Invertorul de sudură este considerat de către cei care activează în domeniu o adevărată inovaţie. De ce? Motivele sunt numeroase, având în vedere avantajele pe care le oferă acest tip de aparat de sudură utilizatorilor.

Cele mai importante dintre acestea, care fac din invertorul de sudură achiziţia ideală pentru cei care îşi doresc un astfel de aparat, sunt:


• consumul de energie este extrem de redus, comparativ cu toate celelalte aparate de sudură, iar acest aspect contribuie la economisirea costurilor cu factura de energie electrică;
• este un aparat de sudură compact, un avantaj care îl face atât uşor de transportat, cât şi de depozitat;
• greutatea sa este una redusă, ceea ce înseamnă că este uşor de mutat dintr-un loc în altul, fără să fie nevoie de sisteme speciale pentru a face acest lucru;
• invertorul de sudură are dimensiuni reduse, ceea ce înseamnă că poate fi depozitat în orice loc din casă, debara sau garaj, deoarece nu ocupă mult spaţiu;
• invertorul de sudură este ideal pentru folosirea în gospodărie, deoarece este compatibil cu sistemul de alimentare cu energie electrică, fără să fie nevoie de modificări în acest sens;
• randamentul pe care îl oferă invertorul de sudură este unul foarte bun;
• raportul calitate-pret al invertorului de sudură este unul foarte bun pentru avantajele pe care le oferă acest tip de aparat.
În concluzie, cei care sunt în căutarea unui aparat de sudură îşi pot îndrepta atenţia către un invertor de sudură, care este o investiţie mai mult decât rentabilă. Un alt motiv pentru care invertorul de sudură este superior celorlalte aparate este inovaţia pe care o aduce în domeniul sudurii, care permite economisirea energiei electrice.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO