(P) Amenajează-ți casa și protejează siguranța familiei tale cu un coș de fum profesional

semineu

Căutând cel mai bun cos de fum, expresii precum “ieftin și bun”, “lasă că merge și așa” ar trebui eliminate cu desăvârșire din vocabularul fiecărei persoane care se declară responsabilă cu siguranța căminului și a integrității fizice a familiei sale.

În fiecare an, improvizațiile de tot felul stau la baza majorității incendiilor și din păcate și a dramelor care vin la pachet cu un montaj neprofesional sau calitatea precară a coșurilor de fum. La aceste cauze se adaugă cu ușurință și situațiile necurățării la timp a acestora, sau a mentenanței precare, efectuate pe cont propriu, fără vreo pregătire sau experiență prealabilă. Din păcate, încă există destule persoane care consideră că niște simple indicații găsite pe internet, sub forma unor sfaturi pe constructie semineu forum sunt mai mult decât suficiente. Indiferent că vorbim despre un șemineu sau o sobă pe lemne, pe cât de importantă e camera de ardere (focarul), la fel de important sau poate mai important, este coșul de fum și mentenanța lui.

Șemineele au evoluat foarte mult de-a lungul timpului, având un randament tot mai ridicat, ceea ce a și dus la apariția complicațiilor legate de evacuarea gazelor de ardere. De aceea, atunci când alegi un coș de fum trebuie să ai în vedere faptul că, acesta este supus unor condiții extreme precum: diferențele mari de temperatură din timpul iernii, de la -20 la +30 grade Celsius, într-un interval scurt de timp, umiditatea sau autoaprinderea funinginii depuse pe pereții interiori sau atacul chimic cauzat de substanțele corozive din compoziția diferiților combustibili. Așadar, pentru un sistem de evacuare eficient și sigur, ai nevoie de un coș de fum profesional, cu tubulatură ceramică din șamotă, izolație de vată minerală bazaltică și mantale din beton pe exterior.

Pe măsură ce se ridică în coș, gazele de ardere se răcesc iar condensul astfel creat, devine acid și corodează interiorul coșurilor de fum neprofesionale. Dacă un coș de fum nu este izolat termic, vaporii condensați pe pereți duc la distrugerea acestuia. Un coș de fum profesional determină funcționarea sursei de căldură la randament maxim, în timp ce unul neprofesional, duce la arderea incompletă a combustibilului, a pătrunderii fumului în locuință și a depunerii funinginii nedorite pe pereții coșului de fum. Acest caz este deosebit de periculos deoarece de la o simplă scânteie, coșul de fum poate să ia foc, și o dată cu el, întregul imobil.

Din acest motiv, specialiștii in amenajarea casei tale de la Infocasa, au reușit să identifice o serie de avantaje majore ale folosirii unui coș de fum profesional, pe care ni le prezintă mai jos:

- Un coș de fum profesionist este potrivit pentru a fi cuplat la surse de căldură ce folosesc
combustibil lichid, solid sau gazos, precum șeminee, sobe pe lemne, cazane de mare
putere sau instalații termice industriale;
- Acesta rezistă la temperaturi ridicate și șocuri termice, fiind extrem de sigur în utilizare
pentru ca tu și familia ta să puteți dormi liniștiți;
- Asigură o evacuare eficientă a gazelor arse și a fumului, determinând funcționarea la
randament maxim a surselor de căldură;
- Se montează rapid deoarece este format din elemente prefabricate, în interiorul sau
exteriorul locuințelor, și rezistă foarte bine la condens acid și umiditate excesivă;
- Coșurile de fum profesionale cu tubulatură ceramică, reprezintă o investiție pe termen
lung (producătorii oferind garanție de până la 30 ani).

Dacă vrei să fii în permanență la curent cu cele mai noi tendințe de amenajare, dar și cu cele mai utile sfaturi din întregul univers casnic, intră pe Infocasa.ro pentru a descoperi lumea dezvaluită prin ochii diferiților specialiști care te vor învăța cum să iei cele mai bune decizii, pentru a te bucura de confortul căminului tău, în siguranță deplină.

Articol recomandat de sport.ro
Roman Abramovich a încercat să-l salveze pe Navalny printr-un schimb de prizonieri
Roman Abramovich a încercat să-l salveze pe Navalny printr-un schimb de prizonieri

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Cum să cumperi anvelope on-line
(P) Cum să cumperi anvelope on-line

În era digitală, cumpărăturile online au devenit nu doar o comoditate, ci și o necesitate, mai ales când vine vorba de achiziționarea anvelopelor.

(P) Oază de relaxare: secretele unei amenajări perfecte pentru baia ta
(P) Oază de relaxare: secretele unei amenajări perfecte pentru baia ta

Poate că nu este chiar cea mai importantă încăpere dintr-o locuință, dar cu siguranță este una dintre acele încăperi în care petreci timp zilnic, așa că și atenția pe care i-o oferi trebuie să fie deosebită.

(P) Seiful sau casa de bani - Inovația Ellit în domeniul securității mecanice
(P) Seiful sau casa de bani - Inovația Ellit în domeniul securității mecanice

Orice persoană responsabilă este preocupată de protejarea bunurilor, că este vorba despre bijuterii valoroase, despre documente confidențiale sau despre alte obiecte de valoare.

 

Recomandări
Cazul fetiței de nouă ani care a fost ucisă de mamă. Nereguli grave în modul în care au intervenit DAS și DGASPC Galați
Cazul fetiței de nouă ani care a fost ucisă de mamă. Nereguli grave în modul în care au intervenit DAS și DGASPC Galați

Raportul ANPDCA relevă grave deficienţe în modul în care specialiştii DAS Galaţi şi DGASPC Galaţi au intervenit în cazul fetiţei de nouă ani ucisă de mamă, şi al surorilor ei mai mici, începând din martie 2023.

Fostul prefect de Gorj a fost prins de 4 ori într-o lună conducând fără permis și a fost „pedepsit” cu o vizită la psihiatrie
Fostul prefect de Gorj a fost prins de 4 ori într-o lună conducând fără permis și a fost „pedepsit” cu o vizită la psihiatrie

Dan Ilie Morega, fost prefect de Gorj, prins pentru a patra oară la volan având permisul retras din motive medicale, a fost audiat, luni seară, la sediul IPJ, fiind, ulterior, internat la o unitate medicală de specialitate.

Ministrul Finanțelor anunță „militarizarea” ANAF. Inspectorii antifraudă vor fi înarmați
Ministrul Finanțelor anunță „militarizarea” ANAF. Inspectorii antifraudă vor fi înarmați

Inspecţiile antifraudă vor fi făcute nu de către inspectorii de la nivelul regionalelor ANAF, ci de la nivel judeţean, iar inspectorii antifraudă vor fi ”militarizaţi”, ei urmând a purta armă, anunță Ministrul Finanțelor.