(P) 9 sfaturi utile despre curățarea rapidă și eficientă a grătarului

SEO

Pentru că am pășit serios în sezonul grătarelor care sfârâie îmbietor sub greutatea cărnii suculente, pregătite special să satisfacă apetitul pentru gustul inconfundabil și momentele speciale, tipice unui prânz în familie, la sfârșit de săptămână.

 

Este extrem de important ca și grătarul nostru să fie perfect curățat înainte de a fi folosit. Cu această ocazie, prietenii noștri de la Infocasa, blog design interior specializat în tot ceea ce înseamnă universul casnic, ne-au pregătit o serie de trucuri pe cât de simple, pe atât de eficiente, perfecte pentru a curăța un grătar, rapid și fără efort.

1. Bicarbonatul de sodiu
Bicarbonatul de sodiu este un ingredient minune pentru dizolvarea tuturor tipurilor de substanțe organice, pentru combaterea grăsimilor și a alimentelor care se lipesc. Se aplică peste grătarul umed și se lasă să acționeze timp de 10 minute. Apoi se activează bicarbonatul cu apa caldă și se spală cu ajutorul unui burete.

2. Oțetul face minuni
Pentru ca preparatele să aibă un gust perfect, nu este suficient să ai cel mai bun gratar de gradina dacă acesta nu este și curățat pe măsură. În acest sens, vă recomandăm să pregătiți o soluție cu părți egale de oțet alb și apă pe care să o pulverizați pe grătar, lăsând să acționeze o jumătate de oră. Apoi, goliți sticla și umpleți-o cu cantitate mică de oțet. Pulverizați din nou, lăsați să acționeze pentru încă o jumătate de oră și ștergeți grătarul.

Citește și
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

3. Curățați grătarul cu cafea
Deși mai puțin cunoscută, această metodă funcționează foarte bine dacă utilizați un filtru pentru preparare cafelei. Pur și simplu reumpleți filtrul cu apă fierbinte, turnați cafeaua peste grătar și apoi ștergeți cu o cârpă curată. Extrem de simplu și eficient.

4. Unele componente se pot spăla direct în mașina de spălat vase
Această metodă se aplică în mod evident numai dacă dimensiunea grătarelor se potrivește sau este mai mică decât dimensiunea mașinii voastre de spălat vase. Nu încercați dacă grătarul este mai mare - eventual puteți să spălați separat, componentele care sunt suficient de mici să încapă în mașina automată de spălat.

5. Clasica perie de curățare
Periile multifuncționale și bureții de sârmă nu sunt întotdeauna cele mai bune opțiuni pentru curățarea eficientă a grătarelor. Este posibil ca acestea să nu fie destul de dure și va trebui să aplicați presiune suplimentară, obosindu-vă din greu mâinile pentru a obține un rezultat cât de cât mulțumitor. O perie specială de curățat grătarul, pe de altă parte, are un mâner mai lung, cu un burete de sârmă dur atașat, ceea ce înseamnă că nu va trebui să vă chinuiți prea mult.

6. Piatra ponce este perfectă pentru a curăța grătarul
Știați că acest tip de piatră naturală pe care mulți oameni o folosesc pentru igiena personală și îngrijirea pielii, funcționează excelent și la curățarea grătarelor? Piatra ponce este în mod natural anti-bacteriană și elimină foarte eficient alimentele intărite de pe grătar.

7. Apa cu săpun
Această metodă de curățare clasică este extrem de eficientă, doar că durează puțin mai mult. Umpleti o tavă mare din plastic cu apă fierbinte și lichid de spălat vase, afundați grătarul și lăsați să acționeze cel puțin o jumătate de oră. Ulterior, o să observați că arsurile sau resturile dificile de mâncare, vor putea fi îndepărtate cu o simplă perie de spălare.

8. Lămâile sunt perfecte pentru curățat
Se taie lămâile în jumătate și se înmoaie în cristale de sare. Încălziți grătarul, apoi frecați și stoarceți jumătățile de lămâie peste grătarul fierbinte. Acțiunea abrazivă a sării va ajuta la curățarea grătarului iar acțiunea antibacteriană a acidului citric din lămâie, va accelera curățarea și igienizarea acestuia.

9. Produsele profesionale de curățare
Dacă nu sunteți adepții metodelor tradiționale, puteți apela la produsele și spray-urile profesionale din comerț, dedicate special pentru curățarea grătarului.

Pentru și mai multe sfaturi utile și o serie întreagă de idei practice despre universul casnic, vă invităm să accesați infocasa.ro care vă așteaptă cu subiecte diverse precum cel mai bun cos de fum, decorarea camerei perfecte pentru cei mici sau amenajarea cu stil a grădinii de acasă.

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Ghidul complet al articolelor de pescuit pentru începători
(P) Ghidul complet al articolelor de pescuit pentru începători

Pășirea în lumea pescuitului poate fi la fel de entuziasmantă cât este de intimidantă pentru începători.

(P) Nu rata aceste oportunități când ești student
(P) Nu rata aceste oportunități când ești student

Sunt mai multe oportunități care se ivesc de obicei atunci când ești student, de aceea este important să profiți de toate aceste oportunități.

 

(P) Prima dată când apelezi la servicii de închiriere auto? Iată ce trebuie neapărat să știi
(P) Prima dată când apelezi la servicii de închiriere auto? Iată ce trebuie neapărat să știi

Serviciile de închiriere auto au devenit, în ultimii ani, o soluție tot mai eficientă și în România, la care apelează tot mai des atât persoane fizice, cât și companii.

Recomandări
Ce a cerut vehement Cătălin Cîrstoiu în ședința coaliției care l-a „descalificat” din cursă. Informații din culise
Ce a cerut vehement Cătălin Cîrstoiu în ședința coaliției care l-a „descalificat” din cursă. Informații din culise

După 15 ore de discuții, liderii PNL și PSD au renunțat la candidatul comun Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria Generală a Capitalei. Cătălin Cîrstoiu nu a vrut să renunțe, ba chiar a cerut și garanții.

Prima reacție a lui Cîrstoiu, după ce a fost retras din cursă: „Un medic nu abandonează niciodată”
Prima reacție a lui Cîrstoiu, după ce a fost retras din cursă: „Un medic nu abandonează niciodată”

Cătălin Cîrstoiu susține că nu a luat decizia de face un pas înapoi „pentru că un medic nu abandonează niciodată” şi că, „în fond, decizia politică trebuie să revină liderilor politici”.

Ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă. Zonele care se află sub Cod galben | HARTĂ
Ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă. Zonele care se află sub Cod galben | HARTĂ

Meteorologii anunţă ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă, dar şi precipitaţii mixte la munte.