Cine este senatorul PNL prins cu o dublă minciună de Paula Herlo: ”A fost halucinant!”

Dată publicare: 10-03-2020 13:13
Dată actualizare: 10-03-2020 13:32


Pe senatorul PNL Iulian Dumitrescu, jurnalista Paula Herlo l-a găsit la ședința biroului politic al PNL de la Senat, astfel că l-a așteptat să termine discuțiile, ca să îl întrebe despre afacerile lui în județul Călărași.

Însă senatorul liberal a aflat de la colegii săi, care veneau la ședință, că este așteptat pe hol de către o echipă a emisiunii ”România, te iubesc!”, așa că ... s-a lăsat așteptat, sperând că Paula Herlo va renunța. Ceea ce nu s-a întâmplat, bineînțeles.

La un moment dat, parlamentarul a rămas aproape singur în sală. Timpul trece ... și apare după mai bine de 30 de minute:

”Nu am făcut afaceri în Călărași, sunt legende și povești, multe. N-am făcut afaceri decât până în 2008, nu am avut treabă cu statul și vă mulțumesc și vă urez o zi bună.” - spune Iulian Dumitrescu în timp ce încerca să scape de jurnalista Pro TV îndreptându-se spre liftul Parlamentului.

Însă senatorul PNL Iulian Dumitrescu a făcut afaceri în Călărași din 2007 până în 2009, alături de asociatul său, semnând contracte în valoare de aproximativ 5 milioane de euro.

În 2008, Dumitrescu și-a cesionat acțiunile către asociatul său, dar a continuat să semneze contracte cu Consiliul Județean în calitate de director, inclusiv în 2009. Din 2010 nu mai semnează contracte, iar explicația vine puțin mai târziu, pentru că se hotărăște să intre în politică.

În 2012 a apărut pe afișe electorale și a cerut să fie votat senator de Călărași. Susținătorul candidaturii a fost chiar semnatarul contractelor de asfaltări, Răducu Filipescu, președintele Consiliului Județean.

După retragerea lui, în afaceri a intrat tatăl său, alături de fostul asociat, care a încheiat contracte la Călărași.

Acuzat că ar fi în spatele unui grup de interese, Paula Herlo i-a cerut senatorului un punct de vedere.

Semnăturile lui apar pe contracte inclusiv în 2009. Ca o coincidență, după ce Dumitrescu ajunge senator, fostul asociat câștigă lucrare după lucrare în Călărași. În programul PNDL, județului Călărași i-au fost alocate aproximativ 90 de milioane de euro: Peste 50 de milioane au ajuns la firmele deținute de fostul său asociat.

A fost halucinant. Aveam așa un teanc de contracte, toate semnate de Iulian Dumitrescu. Iar el îmi spunea, uitându-se în ochii mei, că n-a făcut afaceri cu statul și că a avut afaceri până în 2008. Ori eu aveam contracte inclusiv din 2009. Deci, iată, 2 minciuni în același timp: 1, n-a făcut afaceri cu statul, 2 n-am semnat după 2008. (...)

Întrebarea mea a fost: de ce ai alege să minți într-o situație de genul ăsta? De ce să te ascunzi, de ce să nu spui adevărul? Că da, până în 2009 am semnat sau până în 2010, după care am intrat în politică și a rămas asociatul meu și nu mă mai interesează. Nu era nicio problemă să fi făcut afaceri. Noi încercam doar să ne lămurim până când a făcut afaceri, ce s-a întâmplat cu acele afaceri.” - a spus Paula Herlo în podcastul ”România, știi bine!”, episodul 30, difuzat exclusiv online pe www.stirileprotv.ro, pe www.protvplus.ro, pe canalul de YouTube "Romania, te iubesc!" și pe paginile noastre de Facebook: ”România, te iubesc! și Știrile Pro TV.

 

Toate podcast-urile ”România, știi bine!” pot fi ascultate și descărcate gratuit de pe romaniastiibine.podbean.com