Cum ne păstrăm credința și ce trebuie să facem pentru a fi mai buni? Răspunsurile, duminică la ”România, te iubesc!”

Dată publicare: 01-05-2021 20:02
Dată actualizare: 01-05-2021 20:34


Paştele este o sărbătoare a speranţei. Duminică seară la România te iubesc vă invităm la o ediţie specială de suflet. Cum putem fi mai buni? Cum ne păstrăm credinţa şi care sunt căile pentru a depăşi aceste vremuri?

Răspunsul vine de la părintele Constantin Necula un preot, care aleargă dintr-un loc în altul şi traduce Scriptura pe înţelesul oamenilor. Să ne pregătim, aşadar pentru duminica Învierii Domnului!

Centru Focsaniului, o seară de sfârşit de săptămână. Venit de la drum lung, preotul Constantin Necula se pregăteşte să stea de vorbă cu oamenii locului. Aici l-am întâlnit şi pentru câteva zile am intrat în ritmul lui, plin de energie şi voie bună.

Constantin Necula, preot: „Fără pocăință nu se vede învierea. Și fără înviere nu se vede iertarea, pentru că știm bine, primul dar al Învierii Domnului Hristos este iertarea,. Acel „nu vă temeți” înseamnă ”bă, copii, sunteți iertați! N-am murit ca să mă răzbun pe voi, am murit ca să vă iert”.

Are darul de a traduce dogmă şi scripturile pe înţelesul tuturor. S-au adunat peste 5 sute de conferinţe la care a participat şi peste un milion de kilometri parcurşi. La România, te iubesc îl însoţim în călătoriile sale.

Constantin Necula, preot: „Noi nu ne creăm momente de întâlnire cu Dumnezeu şi atunci ne întâlnim cu partea întunecată a lumii. În ardeal exista o rugăciune foarte scurtă la masă: Doamne hai cu noi la masă. Nu mai stăteau cu tatăl nostru. Doamne hai cu noi la masă. O chestie scurtă, înţeleg că exişti, n-aş vrea să te pierd. Crezi că poţi ceva pentru mine?”

Mergem şi în locurile în care preotul Necula, cu o mână de prieteni, ajută oamenii aflaţi în suferinţa.

Care sunt căile prin care ne putem găsi liniştea şi pe Dumnezeu, cum îl putem ajuta pe cel de lângă noi, dar şi ce trebuie să facem pentru a fi mai buni, sunt întrebări la care aflaţi răspuns în duminica Învierii, ora 18, la ”România, te iubesc!”


VIDEO PROTVPLUS.RO