”România, știi bine”, ep. 45, cu Rareș Năstase. Cum sunt distruse cele mai mari resurse de apă

Ultima actualizare: 12-10-2021 15:14

Podcastul ”România, știi bine”, realizat de echipa emisiunii ”România, te iubesc!”, ajunge astăzi la episodul 45, cu ”Arii protejate în ape tulburi”, un reportaj realizat de Rareș Năstase.

Podcastul a fost transmis LIVE de la ora 11.45 pe paginile de Facebook Știrile Pro TV și ”România, te iubesc!” , precum și pe conturile de YouTube Știrile Pro TV și ”România, te iubesc!”.

România are cea mai mare resursă de apă dintre toate statele membre ale Uniunii Europene.

Cu 15 bazine hidrografice mari, cu Dunărea care traversează tot sudul țării și cu ieșirea la Marea Neagra. Este, însă, un dezastru ecologic pe râurile din România: resursele sunt la mare căutare în construcții, iar oamenii din domeniu trec peste reguli.

Excavatoarele şi camioanele îşi croiesc drumuri şi schimbă cursul apelor. Apele sunt o comoară națonală exploatată la greu pentru ca unii să facă bani.

În ape tulburi” este un reportaj realizat de Rareș Năstase, la ”România, te iubesc!”, care poate fi vizionat integral aici.

 

Ariile protejate au acest statut... mai mult pe hârtie, în România. Asta pentru că autoritățile noastre dau tot felul de derogări, iar legislația permite tot felul de portițe, prin care se poate exploata cu utilajele și în zone unde flora și fauna ar trebui să fie neatinse de intervenții brutale, în maluri și în albiile râurilor. Investitorii se acoperă cu avize și autorizații, iar când sunt prinși că încalcă legea, caută căi pentru a primi amenzi cât mai mici sau deloc”, spune Rareș Năstase. 

Toate podcast-urile ”România, știi bine!” pot fi ascultate și descărcate gratuit de pe romaniastiibine.podbean.com

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO