„România, știi bine” cu Cosmin Savu. Autoritățile își bat joc de sănătatea oamenilor din jur

Ultima actualizare: 05-10-2021 16:06

Podcastul ”România, știi bine”, realizat de echipa emisiunii ”România, te iubesc!”, ajunge astăzi la episodul 44, cu ”Războiul gunoaielor”, un reportaj realizat de Cosmin Savu.

Emisiunea integrală ”România, te iubesc!”, difuzată în 3 octombrie, poate fi vizionată aici.

Cosmin a povestit LIVE despre încercările și metodele de intimidare pe care cei direct interesați de afacerile cu gunoi le folosesc.

Avem imagini nedifuzate la TV! 

Cosmin vorbește și despre viitorul depozitelor de deșeuri, în țara în care gunoiul e al nimănui, deși toți plătim pentru el.

Podcastul a fost transmis LIVE de la 11.45 pe paginile de Facebook Știrile Pro TV și ”România, te iubesc!” , precum și pe conturile de YouTube Știrile Pro TV și ”România, te iubesc!”.

Bucureștiul este în pragul unei crize majore a deșeurilor! Peste un milion de tone de gunoi sunt produse, anual, în Capitală, iar dacă luăm în considerare și resturile adunate din localitățile limitrofe, din Ilfov, se adună cantități impresionante care duc la o reală problemă care se agravează în fiecare zi.

Atunci când vorbim despre gunoaie, vorbim despre corupție. Cei care controlează gunoaiele, controlează și politicienii! 

 

Cosmin Savu a mers pe firul afacerilor din București, iar conexiunile l-au dus până în Italia. Echipa PRO TV a filmat în Roma, Sicilia și Napoli, unde au obținut imagini și interviuri în exclusivitate despre implicarea mafiei italiene în afacerile cu gunoi.

E o problemă care ne privește pe toți. Nu doar în București și Ilfov, unde se produce 20% din gunoiul țării, ci în întreaga țară sunt probleme. Iar afacerile cu gunoi sunt făcute, de multe ori, de personaje sulfuroase, unele certate cu legea sau cu conexiuni în mafia italiană. Nu ne vom lăsa intimidați și vom continua seria dezvăluirilor la România, te iubesc! și vom încerca să punem presiune pe autorități pentru a rezolva situațiile critice”, spune Cosmin.

„Gropile de gunoi nu sunt foarte bine controlate, nu sunt foarte bine monitorizate. Autoritățile de Mediu și de Sănătate Publică nu își fac treaba. Dacă întrebăm la Institutul Național de Sănătate Publică, dacă s-au făcut studii în jurul depozitelor, o să vedem că nu există. Autoritățile își bat joc de sănătatea oamenilor din jur. Gunoiul trebuie foarte bine monitorizat. Autoritățile noastre sunt amorțite, pentru că există o birocrație care blochează și există foarte multă corupție. Se dau autorizații de Mediu cu mari probleme de legalitate. Garda de Mediu are puțini oameni și foarte slabi plătiți”, a adăugat Cosmin Savu.

Toate podcast-urile ”România, știi bine!” pot fi ascultate și descărcate gratuit de pe romaniastiibine.podbean.com. 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO