Avem cele mai mari culturi de cereale si cu toate astea agricultura nu da roade. Ce sansa are agricultura romaneasca, duminica la "Romania, te iubesc" de la ora 18:00
Terenuri faramitate sau uitate ne aduc la sapa de lemn. Cum ne poate asigura viitoarul agricultura aflam duminica, de la ora 18:00, la Romania, te iubesc.
Tara noastra este un loc binecuvantat. Avem milioane de hectare de teren roditor, excelente pentru agricultara. Cum facem noi agricultura? Aici e o problema.
Imediat dupa revolutie, ne-am faramitat pamantul in parcele late de doar cativa metri. Mai mult, proprietarii nu au acte pe aceste terenuri, nu avem irigatii, le dam strainilor pamantul aproape pe gratis. Si cu toate astea, de cativa ani, agricultura noastra incepe sa functioneze. Dezbatem pe larg aceasta poveste duminica, la Romania, te iubesc.
Duminica, la "Romania, te iubesc!" aflam cine face agricultura in Romania. Vedem mari ferimieri, oameni care au transformat agricultura intr-o adevarata industrie...
Adrian Porumboiu, fermier: "In ultimii 12 ani de zile suntem de departe cel mai mare producator de grau din Romania. Niciodata nu am scazut sub 100 de mii de tone. Intre 100 de mii si 140 de mii."
Dar ii cunostem si pe micii fermieri. Intre lanurile intinse pe mii de hectare de Adrian Porumboiu, mos Haralambie bate cu sapa pamantul. 2 hectare in total.
Adrian Porumboiu si mos Haralambie sunt fermieri aflati intr-o totala opozitie. Unul foarte mare, altul extrem de mic. Mos Haralambie face agricultura de subzistenta. Astfel de agricultori intalnesti pe milioane de hectare in Romania.
Fiecare proprietar a pus ce-a vrut, unde a vrut, cum l-a dus capul. Grau, porumb, vita de vie. Aprce late de doar cativa metri.
Dumnica, la "Romania, te iubesc!" aflati ce trebuie facut pentru a rezolva aceasta situatia.
In Delta Dunarii si in estul tarii cativa fermieri s-au asociat si fac agricultura ecologica. Aici sunt cele mai mari plantatii de in din Europa. Cat castiga un astfel de fermier si unde ajunge marfa aflati duminica. Tot atunci ajungem si in insula mare a Brailei, dar si pe terenurile strainilor care au profitat de faptul ca ani zile romanului nu i-a pasat de agricultura.
Jihad Ibrahim face agricultura in Romania, in mare parte pe terenurile statului. Cu ce se alege statul din aceasta afacere vedeti la "Romania te iubesc!", cand vom bate tara in lung si in lat in cautarea fermierilor romani. Cat se castiga, care sunt problemele din agricultura si cum arata viitorul, vedeti duminica.