Avem cele mai mari culturi de cereale si cu toate astea agricultura nu da roade. Ce sansa are agricultura romaneasca, duminica la "Romania, te iubesc" de la ora 18:00

×
Codul embed a fost copiat

Terenuri faramitate sau uitate ne aduc la sapa de lemn. Cum ne poate asigura viitoarul agricultura aflam duminica, de la ora 18:00, la Romania, te iubesc.

Tara noastra este un loc binecuvantat. Avem milioane de hectare de teren roditor, excelente pentru agricultara. Cum facem noi agricultura? Aici e o problema.

Imediat dupa revolutie, ne-am faramitat pamantul in parcele late de doar cativa metri. Mai mult, proprietarii nu au acte pe aceste terenuri, nu avem irigatii, le dam strainilor pamantul aproape pe gratis. Si cu toate astea, de cativa ani, agricultura noastra incepe sa functioneze. Dezbatem pe larg aceasta poveste duminica, la Romania, te iubesc.

Duminica, la "Romania, te iubesc!" aflam cine face agricultura in Romania. Vedem mari ferimieri, oameni care au transformat agricultura intr-o adevarata industrie...

Adrian Porumboiu, fermier: "In ultimii 12 ani de zile suntem de departe cel mai mare producator de grau din Romania. Niciodata nu am scazut sub 100 de mii de tone. Intre 100 de mii si 140 de mii."

Citește și
Un român s-a însurat cu o prințesă din Africa și a devenit Sultan. Soția lui a venit în România pentru a-l susține în cariera politică

Dar ii cunostem si pe micii fermieri. Intre lanurile intinse pe mii de hectare de Adrian Porumboiu, mos Haralambie bate cu sapa pamantul. 2 hectare in total.

Adrian Porumboiu si mos Haralambie sunt fermieri aflati intr-o totala opozitie. Unul foarte mare, altul extrem de mic. Mos Haralambie face agricultura de subzistenta. Astfel de agricultori intalnesti pe milioane de hectare in Romania.

Fiecare proprietar a pus ce-a vrut, unde a vrut, cum l-a dus capul. Grau, porumb, vita de vie. Aprce late de doar cativa metri.

Dumnica, la "Romania, te iubesc!" aflati ce trebuie facut pentru a rezolva aceasta situatia.

In Delta Dunarii si in estul tarii cativa fermieri s-au asociat si fac agricultura ecologica. Aici sunt cele mai mari plantatii de in din Europa. Cat castiga un astfel de fermier si unde ajunge marfa aflati duminica. Tot atunci ajungem si in insula mare a Brailei, dar si pe terenurile strainilor care au profitat de faptul ca ani zile romanului nu i-a pasat de agricultura.

Jihad Ibrahim face agricultura in Romania, in mare parte pe terenurile statului. Cu ce se alege statul din aceasta afacere vedeti la "Romania te iubesc!", cand vom bate tara in lung si in lat in cautarea fermierilor romani. Cat se castiga, care sunt problemele din agricultura si cum arata viitorul, vedeti duminica.

Articol recomandat de sport.ro
Cea mai frumoasă jurnalistă din Kosovo a rămas impresionată de un tricolor: "Este magic"
Cea mai frumoasă jurnalistă din Kosovo a rămas impresionată de un tricolor: "Este magic"
Citește și...
Bacau, judetul unde coruptia se intinde de la catedrala pana la aeroport.
Bacau, judetul unde coruptia se intinde de la catedrala pana la aeroport. "Dumneavoastra ii spuneti spaga, eu ii spun conditionare"

Cand afacerile si politicul fac casa buna in Romania, judete intregi sunt atinse de flagelul coruptiei. Dovada Bacaul, altadata infloritor, acum la coada dezvoltarii in Moldova.

Povestile copiilor nascuti in zilele in care oamenii mureau pentru LIBERTATE.
Povestile copiilor nascuti in zilele in care oamenii mureau pentru LIBERTATE. "Asistentele ne-au luat si ne-au ascuns. Securitatea voia sa ne omoare pe toti"

In urma cu 25 de ani, in Romania, oamenii mureau pe strazi in numele unui ideal. Acum, tinerii nascuti in acele zile au primit cadou libertatea de care se bucura din plin.

Cat de departe a impins un roman pasiunea pentru cai. Datorita lui, un sat din Ardeal a ajuns faimos in toata lumea
Cat de departe a impins un roman pasiunea pentru cai. Datorita lui, un sat din Ardeal a ajuns faimos in toata lumea

Un om puternic si increzator a pus pe harta Europei un sat din Transilvania pe care l-a transformat in taramul de vis, locul in care se desfasoara cele mai reusite competitii ecvestre din Estul salbatic.

Recomandări
Celebrul artist Gabriel Cotabiță a murit la 69 de ani
Celebrul artist Gabriel Cotabiță a murit la 69 de ani

Celebrul artist Gabriel Cotabiță a murit, sâmbătă, la 69 de ani.  Anunțul a fost făcut de cunoscutul dirijor Ionel Tudor.

Câte rachete Oreșnik mai are Putin pe stoc. Sunt suficiente să provoace pagube majore, iar producția lor începe în masă
Câte rachete Oreșnik mai are Putin pe stoc. Sunt suficiente să provoace pagube majore, iar producția lor începe în masă

Vladimir Putin a anunțat că Rusia dispune de un stoc semnificativ de rachete „noi și puternice”, gata de utilizare. Liderul de la Kremlin a solicitat, într-o intervenție televizată, începerea producției în masă pentru Oreșnik, o rachetă hipersonică testat

LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A doua zi de alegeri în diaspora. Număr semnificativ mai mic de voturi față de 2019
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A doua zi de alegeri în diaspora. Număr semnificativ mai mic de voturi față de 2019

A început votul în diaspora pentru alegerile prezidențiale. Românii din străinătate au la dispoziție trei zile pentru a-și alege președintele.