Cu hazna in fundul curtii, insa cu centru infoturistic la poarta. Duminica, la "Romania, te iubesc", aflati cum au irosit primarii din mediul rural banii publici
In aproape 70 de mii de comune, din tara, locuitorii asteapta si acum, civilizatia.
Civilizatia patrunde greu in satele romanesti: din 2800 de comune, doar 550 au canalizare, adica putin peste o cincime. Si mai putine au alimentare cu gaze, in timp ce aproape sapte milioane de persoane se bazeaza pe fantana de la poarta. Satele si comunele romanesti ies in evidenta, dar prin alt gen de investitii.
Comuna Padureni, judetul Vaslui. Aici, pe dealurile Moldovei, alesii locali s-au gandit sa-i rasplateasca pe localnici cu ...un strand. Dupa o zi de coasa sau arat, oamenii sunt poftiti la dusuri si balaceala.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
O piscina si mai multe bungalow-uri, insa clienti - doar 3 luni pe an, din orasul Husi, aflat la 20 de km.
Ideea unei piscine moderne nu e rea pentru comuna, doar ca oamenii locului sunt satui de apa, pentru ca la fiecare ploaie sunt inundati.
La 300 de metri de centrul comunei sunt conditii de lumea a treia.
Oamenii spun ca primarul, in functie din 1990, a fost convingator si la cele mai recente alegeri. A adus chiar tuburi pentru canalizare, puse la vedere, pe ulitele satelor.
Pana sa ajungi la piscina, trebuie sa treci prin tot felul de namoluri. Namolul precede piscina. Practic, inainte sa ajungi la psicina trebuie sa treci pe astfel de drumuri.
Primarul a amenajat in comuna si un centru cultural, cu teatru de vara si gradina Armonia.
In ritmul actual in care se introduc utilitatile la tara, se estimeaza ca prin anul ...2100 vom ajunge la stadiul la care sunt acum Cehia sau Ungaria. Romanii s-au invatat sa traiasca in orice conditii, iar alesii lor vor sa atraga valuri de turisti in satele rupte de civilizatie. Asa au aparut in mediul rural centrele infoturistice - ridicate cu fonduri europene.
Duminica la "Romania, Te iubesc" il veti vedea pe cel de la Tulnici, in Vrancea, care se construieste de ...peste 20 de ani.
Si comuna aradeana Silindia va avea unul, desi comuna, saraca, nu are mai nimic de vizitat si nicio pensiune turistica.
Edilul comunei sustine ca zona are cu ce se mandri:
"In zona noastra a fost moara cu noroc din cartea lui Slavici. S-a mai descoperit aici o comoara foarte frumoasa cu vreo 800 de banuti de argint", spune acesta.
Si cine stie, poate s-o mai descoperi ceva si vrea edilul sa fie pregatit macar la capitolul informare, atunci cand vor navali turistii.
In zeci de mii de alte comune din tara, romanii asteapta intrarea in civilizatie. Multi primari nu se grabesc sa acceseze fonduri pentru utilitati si prefera proiectele mai mici, cu finantare rapida. De ce, aflati duminica intr-o editie speciala "Romania Te Iubesc".
Sursa: Pro TV
Etichete: fonduri europene, Rares Nastase, Romania te iubesc,
Dată publicare:
04-04-2013 20:58