Romania, te iubesc: Gladiatorii lui Szoby

×

Dupa Revolutie, sistemul s-a schimbat, dar birocratia exista. O armata de oameni dezinteresati refuza sa creada ca pot schimba destine cu o simpla semnatura. In sistemul penitenciar romanesc exista 50 de adolescenti si 5000 care cersesc la colt de strada.

Soarta lor pare sa fie ratarea. Exista insa un om care si-a pus problema recuperarii lor, investind bani, timp si energie. Totusi, sistemul i se opune si-i intoarce spatele cu indiferenta. 

Intr-o sala de sport din Bucuresti, Szoby Csech se lupta cu sistemul si nu se lasa dezarmat. A intrat in istorie ca fiind cel mai bun, cel mai inventiv si cel mai longeviv cascador al Romaniei. 

Din fericire, a supravietuit comunismului, accidentelor si comotiilor cerebrale. Din nefericire, clasa politica din Romania e pe cale sa-i dea lovitura de gratie.

Citește și...
Consecintele periculoase ale poluarii de la Moldova Noua, de care
Consecintele periculoase ale poluarii de la Moldova Noua, de care "statul s-a spalat pe maini". Ce amenzi risca Romania din partea CE

In urma unor politici gresite, exploatarea de cupru din zona Moldova Noua a fost abandonata. Si asa cum se intampla intr-o tara fara nicio strategie clara, au ramas pe zeci de hectare munti de steril si un peisaj dezolant.
 

Marturiile supravietuitorilor Experimentului Pitesti, despre chinurile si suferintele indurate.
Marturiile supravietuitorilor Experimentului Pitesti, despre chinurile si suferintele indurate. "Am incercat sa ma sinucid"

Romania a fost la inceputul anilor '50 scena unui experiment ingrozitor, desfasurat in cateva inchisori comuniste. Securitatea isi propunea sa reduca la tacere elita intelectuala, care ar fi putut sa devina o forta de opozitie.

Bogatiile ascunse in Marea Neagra, duminica, la
Bogatiile ascunse in Marea Neagra, duminica, la "Romania, te iubesc!"

Duminica, de la ora 18:00, la "Romania, te iubesc!", Cosmin Savu, corespondent special Stirile PRO TV, le arata telespectatorilor ce bogatii se ascund in Marea Neagra.

Recomandări
Turcia este „alături de Ucraina”. Erdogan avertizează asupra pericolului unui „nou Cernobîl” la centrala Zaporojie
Turcia este „alături de Ucraina”. Erdogan avertizează asupra pericolului unui „nou Cernobîl” la centrala Zaporojie

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a afirmat joi susţinerea Turciei pentru Ucraina şi s-a alarmat în privinţa pericolului unui "nou Cernobîl", referindu-se la situaţia tensionată de la centrala nucleară de la Zaporojie, ocupată de Rusia.

Inspectorul PRO a descoperit minori exploatați pentru munca la negru de patronul unei terase de pe litoral
Inspectorul PRO a descoperit minori exploatați pentru munca la negru de patronul unei terase de pe litoral

În goana după profit, pe litoral încă sunt angajatori care încurajează munca la negru. Mai mulți tineri, unii minori, au fost exploatați de patronul unei terase și au muncit pentru el fără acte, sau cu un contract pentru două ore.

VIDEO Incendiu la un depozit de muniții din Rusia, lângă Ucraina. Două sate au fost evacuate
VIDEO Incendiu la un depozit de muniții din Rusia, lângă Ucraina. Două sate au fost evacuate

Locuitorii a două sate din sudul Rusiei, de lângă frontiera cu Ucraina, au fost evacuaţi joi după ce un depozit de muniţii din apropiere a luat foc, a anunţat un oficial, precizând că nicio persoană nu a fost rănită.