Franks: Perspectivele Romaniei, mai bune decat ale unor state din zona euro
Perspectivele Romaniei sunt mai bune decat cele ale unor state din zona euro care intampina dificultati, intrucat deficitul bugetar a scazut semnificativ si economia isi revine, astfel ca riscurile s-au redus, a declarat seful misiunii FMI in Romania.
"Incepem sa resimtim revenirea cresterii economice si observam, de asemenea, o reducere semnificativa a deficitului. Acesti doi factori reduc riscul pentru Romania. Si raspunsul meu este, da, cred ca perspectiva privind situatia din Romania este mai buna decat in unele state din zona euro care intampina dificultati", a spus Franks, intrebat daca situatia din Romania este mai buna decat in tari precum Portugalia, Irlanda, Ungaria sau Letonia.
Franks, reprezentantul FMI, a explicat ca prima de risc a Romaniei este mai scazuta decat in aceste state, intrucat Romania a luat deja "masuri semnificative" pentru a iesi din criza.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
In alta ordine de idei, Franks a precizat ca "Romania nu va intampina dificultati majore ca urmare a problemelor cu care se confrunta unele state din Europa, intrucat Guvernul a decis deja sa continue programul cu FMI, care va asigura Romaniei toate resursele necesare".
Referitor la declaratiile directorului general al FMI, Dominique Strauss-Kahn, privind situatia mai multor tari, printre care si Romania, Franks a spus ca acesta s-a referit la statele care au intampinat dificultati in trecut si au cautat asistenta de la FMI.
Directorul general al Fondului Monetar International (FMI), Dominique Strauss-Kahn, a declarat miercuri intr-un interviu acordat postului elvetian TV TSR ca niciun stat stat european nu risca sa intre in faliment, insa exista tari mai vulnerabile, precum Grecia, Irlanda, Letonia, Ungaria, Romania si altele, unde trebuie implementate politici mai dure.