Franks: Perspectivele Romaniei, mai bune decat ale unor state din zona euro

Dată publicare: 26-11-2010 00:00
Dată actualizare: 29-04-2012 22:41
Sursa: Mediafax


Perspectivele Romaniei sunt mai bune decat cele ale unor state din zona euro care intampina dificultati, intrucat deficitul bugetar a scazut semnificativ si economia isi revine, astfel ca riscurile s-au redus, a declarat seful misiunii FMI in Romania.

 "Incepem sa resimtim revenirea cresterii economice si observam, de asemenea, o reducere semnificativa a deficitului. Acesti doi factori reduc riscul pentru Romania. Si raspunsul meu este, da, cred ca perspectiva privind situatia din Romania este mai buna decat in unele state din zona euro care intampina dificultati", a spus Franks, intrebat daca situatia din Romania este mai buna decat in tari precum Portugalia, Irlanda, Ungaria sau Letonia.

Franks, reprezentantul FMI, a explicat ca prima de risc a Romaniei este mai scazuta decat in aceste state, intrucat Romania a luat deja "masuri semnificative" pentru a iesi din criza.

In alta ordine de idei, Franks a precizat ca "Romania nu va intampina dificultati majore ca urmare a problemelor cu care se confrunta unele state din Europa, intrucat Guvernul a decis deja sa continue programul cu FMI, care va asigura Romaniei toate resursele necesare".

Referitor la declaratiile directorului general al FMI, Dominique Strauss-Kahn, privind situatia mai multor tari, printre care si Romania, Franks a spus ca acesta s-a referit la statele care au intampinat dificultati in trecut si au cautat asistenta de la FMI.

Directorul general al Fondului Monetar International (FMI), Dominique Strauss-Kahn, a declarat miercuri intr-un interviu acordat postului elvetian TV TSR ca niciun stat stat european nu risca sa intre in faliment, insa exista tari mai vulnerabile, precum Grecia, Irlanda, Letonia, Ungaria, Romania si altele, unde trebuie implementate politici mai dure.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO