O masina a politiei a fost incendiata la Paris

Ultima actualizare: 21-05-2016 07:25
O masina a politiei a fost incendiata la Paris

O masina a politiei a fost incendiata miercuri de manifestanti, iar doi politisti au fost scosi din aceasta in graba, langa Piata Republicii din Paris, in timpul unei reuniuni neautorizate impotriva violentelor politiei.

Circa 300 de contra-manifestanti care strigau 'Sticletilor, porcilor, asasinilor' sau 'toata lumea detesta politia' au fost respinsi de catre fortele de ordine cu putin inainte, cu gaze lacrimogene, din piata unde avea loc o reuniune a sindicatelor politiei ce denuntau 'ura anti-'sticleti''.

Intre 100 si 150 de contra-manifestanti se aflau la cateva strazi distanta de piata cand s-au intersectat cu aceasta masina a politiei, a precizat prefectura. In jur de 15 dintre ei au inceput sa loveasca masina cu bare metalice, i-au scos cu forta din ea pe cei doi politisti, inainte de arunca un cocktail Molotov prin luneta sparta, potrivit aceleiasi surse.

Cei doi politisti au fost raniti usor, suferind contuzii. Masina a fost complet carbonizata, iar o pancarta pe care era scris 'Pui la rotisor, pret la alegere' era pusa pe jos, la cativa metri distanta de vehicul.

Mai multe sute de politisti in civil au manifestat in Piata Republicii, la apelul sindicatelor lor, pentru a denunta 'ura anti-'sticleti'', dupa doua luni de confruntari, uneori violente, in contextul protestelor sociale impotriva unei reforme a guvernului socialist pentru legislatia muncii.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO