Cum poți deveni nomad digital. Lista locurilor de muncă unde poți lucra la distanță

nomad digital
Shutterstock

Munca la distanță este mai accesibilă ca niciodată datorită numeroaselor job-uri disponibile pentru cei care doresc să câștige bani în timp ce călătoresc.  

Sunt anumite locuri de muncă „remote” care nici măcar nu necesită experiență în domeniu.

Chiar și înainte de pandemie, mulți dintre noi au visat la un loc de muncă în care poți câștiga bani în timp ce explorezi lumea.

Odată cu apariția muncii în sistem hibrid și a sistemului „remote”, tot mai mulți angajați renunță la birou în detrimentul unui loc de muncă care oferă mai multă flexibilitate.

Mulți angajați o iau de la capăt în domenii noi care necesită o minimă experiență pentru a putea călători în voie.

Citește și
Gafa grupării pro-ruse care a salvat referendumul din Republica Moldova

De ce este atât de populară munca la distanță

În afară de flexibilitatea evidentă pe care o permite munca la distanță și de faptul că cei mai mulți dintre noi ar prefera să călătorească și să exploreze noi peisaje, decât să meargă la birou într-un mediu monoton, munca la distanță le oferă oamenilor șansa de a călători, de a experimenta alte culturi și de a-și extinde seturile de competențe.

De fapt, munca la distanță aduce beneficii și companiilor. Potrivit unor studii americane, nomazii digitali sunt cu 45 % mai productivi decât omologii lor de la birou. De asemenea, aceștia sunt mai fericiți, 91% dintre ei menționând că au satisfacție profesională.

Centrele dedicate muncii la distanță au apărut peste tot, iar multe țări - precum Portugalia, Canada și Germania - au creat vize pentru nomazii digitali și au modificat legislația pentru a încuraja acest nou concept.

Andy Stofferis, blogger și fondator al Sendabee, o agenție de marketing digital de la distanță, a întâlnit de-a lungul anilor mulți nomazi digitali și spune că susține beneficiile acestui stil de viață.

"Cred cu adevărat că îmbrățișarea unui stil de viață nomad digital necesită ca indivizii să iasă în mod continuu din zonele lor de confort, să creeze legături cu oameni noi și să se adapteze la medii necunoscute", spune el, conform euronews.com.

Ce locuri de muncă îți permit să lucrezi ca nomad digital

Iată câteva dintre cele mai populare opțiuni de locuri de muncă pentru cei care vor să devină nomazi digitali

Asistent virtual: Ca asistent virtual, vei oferi servicii administrative, organizatorice și de suport într-un mediu virtual, fără a fi prezent fizic la biroul angajatorului sau al clientului tău. Vei gestiona programul, agenda și e-mailurile angajatorului sau clientului tău. Poți fi responsabil de planificarea întâlnirilor, rezervarea călătoriilor și gestionarea altor sarcini administrative.

Freelancer: Poți lucra ca freelancer în diferite domenii, precum design grafic, dezvoltare web, traducere, marketing digital sau consultanță. Poți lucra de oriunde, atâta timp cât ai o conexiune la internet.

Operator introducere date: La acest job vei fi responsabil de procesarea și introducerea informațiilor în sistemele sau bazele de date ale companiilor sau clienților tăi. Acest lucru poate fi realizat de la distanță, într-un mediu virtual. Veți primi informații sub formă de documente sau fișiere și veți introduce aceste date în sistemele sau bazele de date specifice. În unele cazuri, vei fi responsabil de verificarea calității datelor introduse. Acest lucru poate implica efectuarea de verificări și corecții ale informațiilor inexacte sau incomplete.

Programator/Dezvoltator web: Dacă ai abilități de programare sau dezvoltare web, poți lucra ca programator freelancer sau poți fi angajat într-o companie remote. Există multe oportunități în acest domeniu și mulți programatori lucrează la distanță.

Blogger/Vlogger: Dacă ai abilități de scriere sau de creație video, poți să fii blogger sau vlogger și să călătorești în diferite locuri, creând conținut interesant pentru audiența ta. Poți obține venituri din publicitate, sponsorizări sau colaborări cu brand-uri.

Consultant online: Dacă ai experiență într-un domeniu specific, poți oferi servicii de consultanță online. Poți fi consultant în marketing, management, resurse umane sau orice alt domeniu în care ai competențe și experiență relevantă.

Profesor online: Dacă ai abilități de predare sau de instruire într-un anumit domeniu, poți preda cursuri online sau oferi servicii de tutoriat prin intermediul internetului. Există platforme specializate care facilitează acest tip de activitate.

Antreprenor online: Poți iniția și gestiona propriul tău business online, cum ar fi un magazin online, o agenție digitală sau o platformă de cursuri online. Acest lucru îți oferă flexibilitatea de a lucra de oriunde te-ai afla.

Articol recomandat de sport.ro
Reacția kosovarilor după ce au auzit ce îi așteaptă la București contra României
Reacția kosovarilor după ce au auzit ce îi așteaptă la București contra României
Funded by the European Union
Finanțat de Uniunea Europeană. Punctele de vedere și opiniile exprimate sunt ale autorilor și nu reflectă neapărat pe cele ale Uniunii Europene sau ale Comisiei Europene. Nici Uniunea Europeană și nici autoritatea care acordă finanțarea nu pot fi considerate responsabile pentru acestea.
Citește și...
Subvenția pentru studenți de care nu știa aproape nimeni. Câți bani pot să primească cei care stau în chirie
Subvenția pentru studenți de care nu știa aproape nimeni. Câți bani pot să primească cei care stau în chirie

Studenții care nu au prins loc la cămin și stau în chirie ar putea să primească 200 de lei lunar din partea universităților. Măsura este în vigoare de câțiva ani, însă prea puțini știu de ea, ca să ceară banii.  

Vacanța de toamnă 2024. Când au elevii următoarele zile libere
Vacanța de toamnă 2024. Când au elevii următoarele zile libere

Elevii din România se bucură la finalul lunii octombrie de prima vacanță a anului școlar 2024-2025. Iată când va fi, dar și următoarele vacanțe pe care le vor avea anul acesta.  

Bucharest Gaming Week | “Palatul Parlamentului, cât e el de mare, e neîncăpător. Nu știu ce vom face la anul”
Bucharest Gaming Week | “Palatul Parlamentului, cât e el de mare, e neîncăpător. Nu știu ce vom face la anul”

Cine s-ar fi gândit că activitatea preferată din copilăria multora, jocurile pe calculator, ar putea deveni un job în adevăratul sens al cuvântului?

Recomandări
Cristian Diaconescu, față în față cu Andreea Esca: „Nu am bani de campanie”. ”Voi apăra România împotriva prostiei și hoției”
Cristian Diaconescu, față în față cu Andreea Esca: „Nu am bani de campanie”. ”Voi apăra România împotriva prostiei și hoției”

Primul tur al alegerilor prezidențiale are loc pe 24 noiembrie, candidaturile au rămas definitive, iar campania electorală începe oficial vineri, 25 octombrie. În cursa pentru Cotroceni a intrat și Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe.

Analistul Armand Goșu: „Aproape șocant interesul Rusiei pentru a destabiliza o țară mică precum R. Moldova”
Analistul Armand Goșu: „Aproape șocant interesul Rusiei pentru a destabiliza o țară mică precum R. Moldova”

Vot cu mari emoţii în Republica Moldova. Tabăra pro-europeană a câștigat, însă la un scor extrem de strâns, în referendumul istoric.

O contabilă de la MAE ar fi plătit salarii false iubitului ei și fiului acestuia, fără ca cei doi să fie angajați la minister
O contabilă de la MAE ar fi plătit salarii false iubitului ei și fiului acestuia, fără ca cei doi să fie angajați la minister

Ministerul de Externe este în centrul unui scandal fără precedent, investigat de Parchetul Militar. O contabilă este bănuită că vreme de 12 ani le-ar fi virat iubitului ei și fiului acestuia salarii lunare, deși cei doi nu au lucrat niciodată în diplomați