Cum poți deveni nomad digital. Lista locurilor de muncă unde poți lucra la distanță
Munca la distanță este mai accesibilă ca niciodată datorită numeroaselor job-uri disponibile pentru cei care doresc să câștige bani în timp ce călătoresc.
Sunt anumite locuri de muncă „remote” care nici măcar nu necesită experiență în domeniu.
Chiar și înainte de pandemie, mulți dintre noi au visat la un loc de muncă în care poți câștiga bani în timp ce explorezi lumea.
Odată cu apariția muncii în sistem hibrid și a sistemului „remote”, tot mai mulți angajați renunță la birou în detrimentul unui loc de muncă care oferă mai multă flexibilitate.
Mulți angajați o iau de la capăt în domenii noi care necesită o minimă experiență pentru a putea călători în voie.
De ce este atât de populară munca la distanță
În afară de flexibilitatea evidentă pe care o permite munca la distanță și de faptul că cei mai mulți dintre noi ar prefera să călătorească și să exploreze noi peisaje, decât să meargă la birou într-un mediu monoton, munca la distanță le oferă oamenilor șansa de a călători, de a experimenta alte culturi și de a-și extinde seturile de competențe.
De fapt, munca la distanță aduce beneficii și companiilor. Potrivit unor studii americane, nomazii digitali sunt cu 45 % mai productivi decât omologii lor de la birou. De asemenea, aceștia sunt mai fericiți, 91% dintre ei menționând că au satisfacție profesională.
Centrele dedicate muncii la distanță au apărut peste tot, iar multe țări - precum Portugalia, Canada și Germania - au creat vize pentru nomazii digitali și au modificat legislația pentru a încuraja acest nou concept.
Andy Stofferis, blogger și fondator al Sendabee, o agenție de marketing digital de la distanță, a întâlnit de-a lungul anilor mulți nomazi digitali și spune că susține beneficiile acestui stil de viață.
"Cred cu adevărat că îmbrățișarea unui stil de viață nomad digital necesită ca indivizii să iasă în mod continuu din zonele lor de confort, să creeze legături cu oameni noi și să se adapteze la medii necunoscute", spune el, conform euronews.com.
Ce locuri de muncă îți permit să lucrezi ca nomad digital
Iată câteva dintre cele mai populare opțiuni de locuri de muncă pentru cei care vor să devină nomazi digitali
Asistent virtual: Ca asistent virtual, vei oferi servicii administrative, organizatorice și de suport într-un mediu virtual, fără a fi prezent fizic la biroul angajatorului sau al clientului tău. Vei gestiona programul, agenda și e-mailurile angajatorului sau clientului tău. Poți fi responsabil de planificarea întâlnirilor, rezervarea călătoriilor și gestionarea altor sarcini administrative.
Freelancer: Poți lucra ca freelancer în diferite domenii, precum design grafic, dezvoltare web, traducere, marketing digital sau consultanță. Poți lucra de oriunde, atâta timp cât ai o conexiune la internet.
Operator introducere date: La acest job vei fi responsabil de procesarea și introducerea informațiilor în sistemele sau bazele de date ale companiilor sau clienților tăi. Acest lucru poate fi realizat de la distanță, într-un mediu virtual. Veți primi informații sub formă de documente sau fișiere și veți introduce aceste date în sistemele sau bazele de date specifice. În unele cazuri, vei fi responsabil de verificarea calității datelor introduse. Acest lucru poate implica efectuarea de verificări și corecții ale informațiilor inexacte sau incomplete.
Programator/Dezvoltator web: Dacă ai abilități de programare sau dezvoltare web, poți lucra ca programator freelancer sau poți fi angajat într-o companie remote. Există multe oportunități în acest domeniu și mulți programatori lucrează la distanță.
Blogger/Vlogger: Dacă ai abilități de scriere sau de creație video, poți să fii blogger sau vlogger și să călătorești în diferite locuri, creând conținut interesant pentru audiența ta. Poți obține venituri din publicitate, sponsorizări sau colaborări cu brand-uri.
Consultant online: Dacă ai experiență într-un domeniu specific, poți oferi servicii de consultanță online. Poți fi consultant în marketing, management, resurse umane sau orice alt domeniu în care ai competențe și experiență relevantă.
Profesor online: Dacă ai abilități de predare sau de instruire într-un anumit domeniu, poți preda cursuri online sau oferi servicii de tutoriat prin intermediul internetului. Există platforme specializate care facilitează acest tip de activitate.
Antreprenor online: Poți iniția și gestiona propriul tău business online, cum ar fi un magazin online, o agenție digitală sau o platformă de cursuri online. Acest lucru îți oferă flexibilitatea de a lucra de oriunde te-ai afla.
Sursa: Euronews
Etichete: tineri, job, digital, myimpact, loc de munca,
Dată publicare:
13-07-2023 21:22