8 filme geniale se lupta pentru Oscar, in cea mai surprinzatoare cursa din istoria moderna. Povestile filmelor nominalizate

filme Oscar

Trofeul Oscar isi asteapta cea de-a 88-a poveste nemuritoare castigatoare. Anul acesta, 8 filme impresionante, multe inspirate de cazuri reale, se lupta pentru cel mai ravnit premiu din industria cinematografica: statueta Oscar.

Gala din acest an se va desfasura duminica noapte, pe 28 februarie si va fi LIVE TEXT pe www.stirileprotv.ro

Editia din acest an marcheaza revenirea unor regizori care au facut istorie la Hollywood, ca Steven Spielberg sau George Miller. Interesant este faptul ca subiectele filmelor nominalizate reflecta temerile societatii actuale, dar si o atmosfera apocaliptica: fie ca este in salbaticie ("The Revenant") , intr-o lume distopica ("Mad Max:Fury Road") sau pe piata burselor ("The Big Short"). Fata de anii trecuti, unde exista un favorit clar, presa straina de specialitate sustine ca "in acest an cursa pentru Oscaruri e la fel de ciudata ca cea pentru alegerile noului presedinte la Casa Alba". Adica, nu exista niciun favorit clar, pana in ultima clipa.

Cu toate astea, trei filme au reusit in acest sezon sa ia avans, castigand numeroase premii la ceremoniile de specialitate sau festivaluri: "The Revenant", "The Big Short" si "Spotlight”. Conform pronosticurilor, oricare dintre aceste trei filme ar putea primi Oscarul pentru "Best Picture/Cel mai bun film". "Este o cursa deschisa, cum n-am avut niciodata, in care toate semnele indica in directii diferite, ne putem trezi cu o surpriza" a spus Tom O'Neill de la Goldderby, site specializat, unde specialistii din industrie fac pronosticuri cu privire la cine vor fi castigatorii. "Va fi cea mai surprinzatoare gala de Oscar din istoria moderna".

Iata care sunt cele 8 filme nominalizate la Premiul Oscar, in acest an.

Citește și
Leonardo DiCaprio - Getty
Pungile cu cadouri in valoare de 200.000 dolari pe care le primesc nominalizatii la Oscar. Surpriza de care vor avea parte
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

The Revenant
Regie: Alejandro Gonzalez Inarritu
Distributie: Leonardo DiCaprio, Tom Hardy
Numar nominalizari: 12

"As long as you can still grab a breath, you fight. You breathe... keep breathing" (Leonardo DiCaprio in "The Revenant")

"The Revenant" il aduce in rolul principal pe Leonardo DiCaprio, in rolul exploratorului Hugh Glass, din secolul XIX. Filmul, inspirat din fapte reale, prezinta povestea lui Hugh Glass, intruchipat extrem de convingator de Leonardo DiCaprio. Personajul sau face parte dintr-un grup care merge intr-o expeditie in Muntii Stancosi, dar este prins de un urs grizzly si sfartecat. Judecand traseul pe care l-a avut pana acum, acesta pare a fi marele castigator in acest an, ceea ce ar insemna un dublu succes pentru Inarritu, care a luat marele trofeu si anul trecut, cu "Birdman". Acesta a fost deja premiat de Sindicatul American al regizorilor (Director Guild of America), iar acum, este cotat cu cele mai mari sanse la Oscar, conform goldderby.com.

 

 

Spotlight
Regie: Tom McCarthy
Distributie: Michael Keaton, Mark Ruffalo
Numar nominalizari: 6

"If it takes a village to raise a child, it takes a village to abuse them." (Stanley Tucci, in "Spotlight”)

"Spotlight" cu Mark Ruffalo si Michael Keaton, urmareste scandalul in care a fost implicata Biserica Catolica, dupa ce mai multi preoti au fost acuzati ca au molestat copii, si povestea jurnalistilor de la Boston Globe care au dezvaluit totul intr-o serie de articole distinse cu premiul Pulitzer.


The Big Short
Regie: Adam McKay
Distributie: Steve Carell, Christian Bale, Ryan Gosling
Numar nominalizari: 5

"Tell me the difference between stupid and illegal and I'll have my wife's brother arrested" (Ryan Gosling, in "The Big Short")

Avand la baza cartea cu acelasi nume a lui Micheal Lewis despre criza financiara din 2007-2008, filmul, cu o distributie interesanta in care-i regasim pe Steve Carell, Christian Bale, Ryan Gosling si Brad Pitt, aduce in prim plan modul in care patru "outsideri" au vazut ceea ce guvernul, media si bancile au refuzat sa vada: prabusirea economiei mondiale.

:


Bridge of Spies
Regie: Steven Spielberg
Distributie: Tom Hanks, Mark Rylance, Alan Alda
Numar nominalizari: 6

"Everyone deserves a defense. Every person matters."
(Tom Hanks in "Bridge of Spies")

Steven Spielberg a facut echipa, din nou, cu actorul lui preferat, Tom Hanks, cu o pelicula despre Razboiul Rece. Povestea filmului "Bridge Of Spies" il are in centru pe James Donovan, un avocat care ajunge sa fie implicat in itele Razboiului Rece dupa ce accepta sa reprezinte in instanta un spion sovietic ce a fost capturat la New York, dorind sa se asigure ca spionul va fi judecat corect, indiferent de convingerile lui politice si ideologice. Desi Academia Americana de Film pare sa se fi indragosti de acest film, nu toti cinefilii au laudat pelicula, unii fiind convinsis ca, desi este un film bun, nu este cel mai bun al anului.

:


Mad Max: Fury Road
Regie: George Miller
Distributie: Tom Hardy, Charlize Theron, Nicholas Hoult
Numar nominalizari: 10

"Hope is a mistake. If you can't fix what's broken, you'll go crazy."
(Tom Hardy in "Mad Max:Fury Road")

Categoric, cea mai mare supriza a anului trecut, a fost oferita de Mad Max: Fury Road. La 70 de ani, regizorul George Miller a revenit cu o forta pentru care pana si regizorii mai tineri l-ar invidia. Cu o noua distributie, formata din Tom Hardy si Charlize Theron, Max Max: Fury Road este o nebunie de film, de care criticii si cinefilii s-au indragostit si ramane filmul care a primit cele mai bune recenzii in 2015, conform Rotten Tomatoes. "De fiecare data cand Max revine pe ecran, lumea in care traieste devine din ce in ce mai sumbra". Si desi este inspaimantatoare, ramane fascinanta in acelasi timp. In Mad Max:Fury Road nu iti poti lua ochii de la eroi, peisaje si vehiculele impresionant create. In lumea din Mad Max, eroul eponim devine dintr-un politist un justitiar al desertului, un razboinic intr-o societate care redevine salbatica si necrutatoare. Fury Road este poate cel mai bun film de actiune facut vreodata, in care arta vine tocmai din scenele nebunesti din actiune, coregrafiate ca un spectacol in desert, din care nu stii daca scapa cineva viu pana la urma. "Hope is a mistake. If you can't fix what's broken, you'll go crazy", este replica geniala data de Tom Hardy in Mad Max:Fury Road.

 

The Martian
Regie: Ridley Scott
Distributie: Matt Damon, Jessica Chastain
Numar nominalizari: 7

"In the face of overwhelming odds, I'm left with only one option, I'm gonna have to science the shit out of this." (Matt Damon in “The Martian")

Putine filme science-fiction au reusit sa ii faca pe membrii Academiei Americane de Film sa se indragosteasca de acest gen cinematografic, puternic marginalizat in cursele pentru Oscar. Daca editia trecuta, Interstellar a fost trecut (pe nedrept, am spune noi) cu vederea la categoriile importante, anul acesta, The Martian a primit atentie neasteptat de multa. Realizat cu un buget de doar 108 milioane de dolari, filmul "The Martian" este o adaptare dupa romanul cu acelasi nume al lui Andy Weir. Criticii sunt de parere ca The Martian este unul dintre cele mai bune filme ale regizorului Ridley Scott din ultimii ani, care a avut si succes in box-office. Filmul prezinta aventurile unui astronaut izolat pe planeta Marte, care incearca sa descopere o cale de se intoarce acasa, pe Pamant.


Room

Room
Regie: Lenny Abrahamson
Distributie: Brie Larson, Jacob Tremblay, Sean Bridgers
Numar nominalizari: 4

Ma: You're gonna love it.
Jack: What?
Ma: The world.
(dialog intre Brie Larson si Jason Tremblay in "Room")

Unul dintre cele mai captivante filme nominalizate la Oscar in acest an este drama "Room", un film care trece spectatorul prin toate starile posibile. Brie Larson si micutul Jacob Trembley au una dintre cele mai emotionante relatii actor-copil actor de pe marile ecrane, din ultima vreme. Filmul prezinta povestea unei tinere si copilul ei, care timp de mai multi ani au trait intr-o camera, tinuti prizonieri. Pentru ca micutul nu aiesit deloc din camera, contactul cu lumea exterioara se transforma in aventura vietii lui. Specialistii sunt de parere ca filmul nu are sanse mari la Best Picture, dar cu siguranta, Brie Larson e favorita pentru interpretare feminina, tinand cont ca aluat toate premiile importante posibile, inclusiv Globul de Aur sau BAFTA.


Brooklyn
Regie: John Crowley
Distributie: Saoirse Ronan, Emory Cohen, Domhnall Gleeson
Numar nominalizari: 3

"You have to think like an American. You'll feel so homesick that you'll want to die, and there's nothing you can do about it apart from endure it." (Saoirse Ronan, in "Brooklyn")

"Brooklyn" este povestea unei tinere irlandeze, care, in anii '50, vine in New York sa isi incerce norocul. Viata ei se schimba radical, cu fiecare eveniment nou pe care il traieste intr-o lume noua si straina pentru ea. Pe langa intensitatea interpretarilor, filmul readuce in prim plan mirajul epocii anilor '50 din New York.
 

 

Text: Adela Ghidoveanu

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
De ce merita si de ce NU merita Leonardo DiCaprio sa ia Oscarul duminica noapte
De ce merita si de ce NU merita Leonardo DiCaprio sa ia Oscarul duminica noapte

24 de ani de cariera, 37 de filme, 5 nominalizari la Oscar pentru interpretare, niciun trofeu Oscar. Cam asta ar fi un CV scurt, in cifre, al lui Leonardo DiCaprio, dar, care, incepand de duminica noapte s-ar putea schimba.

Pungile cu cadouri in valoare de 200.000 dolari pe care le primesc nominalizatii la Oscar. Surpriza de care vor avea parte
Pungile cu cadouri in valoare de 200.000 dolari pe care le primesc nominalizatii la Oscar. Surpriza de care vor avea parte

Toti actorii si regizorii nominalizati in acest an la Premiile Oscar vor primi cadouri substantiale, in valoare de 200.000 de dolari.

Lista nominalizarilor la OSCAR 2016. The Revenant, cu Leonardo DiCaprio, marele favorit. Gala va fi LIVETEXT pe StirileProTV
Lista nominalizarilor la OSCAR 2016. The Revenant, cu Leonardo DiCaprio, marele favorit. Gala va fi LIVETEXT pe StirileProTV

PREMIILE OSCAR 2016. Gala laureatilor celei de-a 88-a editii a premiilor Oscar va avea loc duminica seara, la Dolby Theatre din Los Angeles, si va fi transmisa in direct in peste 225 de tari.

Recomandări
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”

Israelul a lansat joi noapte un atac asupra Iranului, după acțiunea din weekend asupra teritoriului său. Explozii puternice s-au auzit în centrul țării, în orașul Isfahan, în apropierea unei baze militare.

Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară
Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară

Nicolae Ciucă, a declarat, joi, că România nu are pregătită infrastructura necesară pentru introducerea serviciului militar obligatoriu în următorii doi ani, el menţionând şi că "s-au dus vremurile" în care oamenii să fie aduşi cu arcanul la armată.

Cristian Pîrvulescu: A fost un atac ”farmaceutic”al Israelului, Iranul se va preface că nu a existat nimic
Cristian Pîrvulescu: A fost un atac ”farmaceutic”al Israelului, Iranul se va preface că nu a existat nimic

Israelul a lansat vineri dimineață un atac asupra Iranului, după atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute.