Magiunul ar putea scoate din anonimat Topoloveniul

×
Codul embed a fost copiat

In localitatea din judetul Arges functioneaza o fabrica unde prunele sunt transformate intr-un produs 100% natural si gustos pe deasupra.

Povestea incepe cu Bibiana Dolores Stanciulov, proprietara fabricutei, care spune ca "magiunul m-a cumparat pe mine, nu eu pe el". A intrat in afacere in 2001, dintr-o ambitie, care in timp a devenit pasiune. Asta pentru ca magiunul se face nu numai cu prune, ci si cu suflet.

Numai doua luni pe an, atat lucreaza fabrica de la Topoloveni, pentru ca atat dureaza sezonul prunelor proaspat culese.

Fructele sunt transformate in magiun dupa o reteta secreta, care dateaza din 1905. Desi are toate calitatile pentru a intra in categoria produselor alimentare de lux, magiunul de Topoloveni este vandut in strainatate la tona, cu preturi mici.

Cand ajunge insa in rafturile magazinelor, culmea, chiar si ale celor din Romania, magiunul frumos ambalat aduce profituri frumoase. Din pacate, nu celor care il produc.

Citește și
Tanara violata
Viol cu semne de intrebare la Pitesti. Reclamanta are 19 ani

Bibiana Stanciulov spera ca, intr-o buna zi, sa vada din nou magiunul de Topoloveni in rafturile magazinelor romanesti. A pregatit pentru asta si borcanele in care va fi ambalat. Nu de alta, dar spune ca si romanii merita sa manance sanatos.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! A murit pe teren, chiar în timpul meciului, dintr-un motiv bizar
NEWS ALERT Tragedie! A murit pe teren, chiar în timpul meciului, dintr-un motiv bizar
Citește și...
Adio pungi de plastic! A aparut plasa ecologica!
Adio pungi de plastic! A aparut plasa ecologica!

Vrem, nu vrem, ne intoarcem la traista de carpa. Nu va rusinati - merita efortul, de dragul acestei planete!

Recomandări
Crăciun pe Valea Prahovei. Zeci de unităţi de cazare şi-au aşteptat în zadar oaspeţii. „Nu putem face faţă concurenţei”
Crăciun pe Valea Prahovei. Zeci de unităţi de cazare şi-au aşteptat în zadar oaspeţii. „Nu putem face faţă concurenţei”

Zeci de unităţi de cazare de pe Valea Prahovei au avut camere libere în acest an de Crăciun, o situaţie greu de imaginat în urmă cu câţiva ani, când rezervările se făceau încă din octombrie, noiembrie sau chiar cu un an înainte.

Cât de crucială este „Bogdana” pentru apărarea Ucrainei. Un oficial militar dezvăluie secretele artileriei de la Kiev
Cât de crucială este „Bogdana” pentru apărarea Ucrainei. Un oficial militar dezvăluie secretele artileriei de la Kiev

Forțele Armate ale Ucrainei își modernizează rapid artileria și rachetele, combinând arme occidentale și sisteme produse local, potrivit colonelului Andriy Zhuravlev, adjunctul șefului de stat major al Armatei.

Medicul Adrian Marinescu avertizează: ”Avem 70-80 de pacienţi cu gripă în fiecare zi, poate chiar şi mai mult”
Medicul Adrian Marinescu avertizează: ”Avem 70-80 de pacienţi cu gripă în fiecare zi, poate chiar şi mai mult”

Numărul cazurilor de gripă în București s-a mărit în această perioadă, ajungând la aproximativ 80 de persoane care se prezintă într-o zi la camera de gardă, afirmă Dr. Adrian Marinescu, managerul Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş din Capitală.