Magiunul ar putea scoate din anonimat Topoloveniul
In localitatea din judetul Arges functioneaza o fabrica unde prunele sunt transformate intr-un produs 100% natural si gustos pe deasupra.
Povestea incepe cu Bibiana Dolores Stanciulov, proprietara fabricutei, care spune ca "magiunul m-a cumparat pe mine, nu eu pe el". A intrat in afacere in 2001, dintr-o ambitie, care in timp a devenit pasiune. Asta pentru ca magiunul se face nu numai cu prune, ci si cu suflet.
Numai doua luni pe an, atat lucreaza fabrica de la Topoloveni, pentru ca atat dureaza sezonul prunelor proaspat culese.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Fructele sunt transformate in magiun dupa o reteta secreta, care dateaza din 1905. Desi are toate calitatile pentru a intra in categoria produselor alimentare de lux, magiunul de Topoloveni este vandut in strainatate la tona, cu preturi mici.
Cand ajunge insa in rafturile magazinelor, culmea, chiar si ale celor din Romania, magiunul frumos ambalat aduce profituri frumoase. Din pacate, nu celor care il produc.
Bibiana Stanciulov spera ca, intr-o buna zi, sa vada din nou magiunul de Topoloveni in rafturile magazinelor romanesti. A pregatit pentru asta si borcanele in care va fi ambalat. Nu de alta, dar spune ca si romanii merita sa manance sanatos.