Herghelie uitata de lume, la Galati
Avem o comoara, cum procedam? O tinem, ca pe orice comoara, cat mai bine ascunsa. 170 de cai din rasa Ghidran cresc, departe de ochii curiosilor, la 20 de kilometri de Galati, in singura herghelie din tara ce are aceasta specie.
Caii imbina calitatile pur-sange arab si pur-sange englez si erau folositi de cavaleria din Imperiul Austro-Ungar, pe timpul razboiului.
Pana acum cativa ani, publicul avea acces, admira animalele si chiar lua lectii de echitatie. Totul s-a terminat in urma cu trei ani, cand, la o alta herghelie, a avut loc un accident stupid: o fetita a cazut de pe cal si a murit.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
In urma accidentului, Directia Romsilva, care are in grija si Herghelia de la Tulucesti, a decis sa opreasca accesul publicului. Cei 170 de cai de rasa pot fi admirati acum doar de angajati sau de rarii cumparatori.
Nici macar cei 17 armasari de monta publica, ce pot fi oferiti gratuit proprietarilor de cai care doresc sa obtina un manz de la ei, nu sunt solicitati.
Fostul sef al hergheliei, deputatul UDMR Levente Szekely, considera ca decizia Romsilva de a opri accesul oamenilor in herghelie nu este normala.
Daca sefii Hergheliei Tulucesti nu par a fi dispusi sa-i deschida portile pentru public, s-au gasit deja particulari care pregatesc centre de echitatie, la Galati. Unul dintre acestea va fi inaugurat in cateva saptamani, iar amatorii vor putea calari atat cai de rasa, cat si ponei.