Igiena - conditie de baza pentru produsele traditionale romanesti
Produsele traditionale trebuie sa fie prelucrate in cele mai stricte conditii de igiena! Altfel nu vom putea vinde nimic pe piata europeana. Acesta a fost mesajul transmis de autoritati in cadrul unui seminar organizat de DSV Brasov.
La intalnire au participat 50 de crescatori de oi din judetul Brasov. Cu totii isi doresc ca branza, casul, telemeaua si pastrama lor sa se vanda in Europa. Dar acest lucru nu este posibil pana cand nu fac dovada ca alimentele sunt produse in conditii de curatenie stricta.
Crescatorii de oi spun ca, pentru a deveni "euroconformi", au nevoie si de ajutorul statului. Nicio stana sau gospodarie traditionala nu poate fi modernizata doar din banii proprietarului.
Fermierii mai au o mare problema: forta de munca. Din ce in ce mai multi ciobani se apuca de turism sau de alte activitati, mai usoare si aducatoare de mai multi bani.
Sursa: Pro TV
Etichete: fermieri, brasov, cioban, produse traditionale,
Dată publicare:
24-09-2008 00:00