Unul dintre cei mai importanți furnizori de echipamente pentru clonarea cardurilor în SUA, condamnat definitiv în România
Unul dintre cei mai importanți furnizori de echipamente folosite pentru a clona carduri în SUA a fost condamnat definitiv în România. Suspectul nu va ajunge însă la închisoare.
Un an de închisoare este pedeapsa pe care instanțele din România au dat-o suspectului acuzat de operațiuni ilegale cu dispozitive și programe informatice. Este individul pe care procurorii DIICOT l-au prins că furniza, în urmă cu 3 ani, numeroase echipamente de clonare a cardurilor și o făcea cât se poate de dezinvolt, apelând la serviciile unei companii internaționale de curierat.
Ar fi făcut mai multe livrări vreme de câteva luni de zile, iar echipamentele ar fi fost folosite în California pentru clonarea cardurilor. Reamintesc faptul că, în urma unor operațiuni investigative făcute de autoritățile federale, dar și de autoritățile din Orange County, au fost arestate zeci de persoane, în special români, care au clonat carduri sociale și au produs pagube însemnate în defavoarea unor oameni care primeau ajutoare sociale.
Alegeri 2024
10:00
Ce averi au candidații la alegerile prezidențiale. De la terenuri și case până la lingouri de aur, bijuterii și tablouri
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
Însă nu există deocamdată o certitudine că între aceste echipamente furnizate de români și această grupare ar exista o legătură directă, însă pare a fi o coincidență extrem de importantă, mai ales că autoritățile americane se plâng că în ultima vreme sunt foarte multe situații în care români stabiliți în California clonează astfel de carduri și produc pagube însemnate.
Iată însă că individul din București a ajuns să fie pus sub acuzare, iar în final a dat cărțile pe față și a ajuns la un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii DIICOT, oferindu-le suficiente informații care să probeze această acuzație, pentru care ar fi riscat până la 3 ani de închisoare.
Doar că, acceptând acuzațiile și furnizând informații importante, a primit această pedeapsă de un an de închisoare cu suspendare. El nu va ajunge în spatele gratiilor, însă va trebui să presteze muncă în folosul comunității 60 de zile.