48 de români au fost arestați în SUA după ce au clonat carduri sociale ale unor mame. Între ei se numără și Florin Duduianu
O operațiune spectaculoasă a autorităților federale americane a dus la arestarea peste ocean a 48 de suspecți, membri ai unui grup infracțional organizat. Printre ei se află și interlopul Florin Duduianu.
Toți sunt suspectați că, prin fraude cu carduri, ar fi lăsat fără ajutoare financiare femei sărmane.
Operațiunea a avut loc zilele trecute, în California, și a dus la nu mai puțin de 48 de arestări.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Americanii vorbesc despre o grupare de crimă organizată specializată în infracțiuni cu carduri de ajutoare sociale destinate familiilor nevoiașe.
Procurorii americani spun că membrii grupării formate din cetățeni români care ar fi intrat ilegal în SUA ar fi clonat aceste carduri care erau destinate în mod special mamelor neajutorate și pe baza cărora puteau fi cumpărate alimente, lapte praf sau scutece.
După clonarea cardurilor, membrii grupării le-ar fi folosit în aceleași împrejurări, iar cu mărfurile cumpărate s-ar fi dus în Mexic și ar fi dat unor carteluri.
De aici există și suspiciunea că interlopii români ar fi ajutat aceste carteluri.
După ce au strâns suficiente informații și mai ales după ce i-au monitorizat, s-a trecut la arestarea lor. Între cei 48 de arestați fiind și foarte mulți minori.
Autoritățile americane spun că liderul grupării ar fi un controversat interlop român - Florin Duduianu, cel pe numele căruia există deja un mandat de arestare emis în România încă din 2020, fiind suspectat de tâlhărie.
În ciuda faptului că numele său este pe lista celor mai căutați români, cel puțin până în prezent nu a fost prins, iar cei care l-au încătușat sunt americanii.
Acuzațiile care le sunt aduse sunt dintre cele mai grave, câtă vreme acest fenomen al clonării cardurilor sociale este unul cât se poate de îngrijorător.
Numai anul trecut, spun autoritățile federale americane, s-ar fi înregistrat pagube de peste 100 de milioane de dolari. Dacă vor fi găsiți vinovați, liderii grupării riscă până la 35 de ani de închisoare.