Procurorii DNA au trimis în judecată societatea Tel Drum și reprezentanți ai firmei

Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Miercuri 27 Decembrie 2017 14:55
Categorie: Justitie

Aproape de final de an, Direcția Națională Anticorupție face un ”cadou” neașteptat firmei Tel Drum, despre care procurorii cred că este controlată din umbră de Liviu Dragnea.

Dosarul în care compania este acuzată de fraudă cu fonduri europene a fost trimis în judecată, iar anchetatorii spun că 3 reprezentanți ai Tel Drum ar fi păgubit bugetul Uniunii Europene cu aproape un milion de euro.

Anchetatorii spun că, în 2015, șefii companiei TEL DRUM din Alexandria ar fi obținut fonduri europene nerambursabile, ilegal, pentru cumpărarea unei stații mobile de mixturi asfaltice.

Ca să primească banii, susțin procurorii, cei trei suspecți ar fi trucat licitația prin care trebuia cumpărat utilajul, astfel încât câștigătoare să iasă o anumită firma.

DNA: "Au simulat procedura de atribuire, reprezentanții Tel Drum SA fiind în realitate cei care au negociat prețul și condițiile achiziției utilajului de la firma furnizoare, în timp ce WFA Impex SRL a fost doar un interpus scriptic în procedură;"

Fostul prefect de Teleorman Teodor Niţulescu, la DNA

După ce firma a câștigat, Tel Drum a plătit mai multe servicii care nu erau necesare. Procurorii dau ca exemplu serviciile de amenjare a terenului pe care trebuia montat utilajul. S-au plătit 200.000 de lei, cu toate că locul respectiv era deja betonat.

În plus, Tel Drum ar fi achitat către aceeași societate "suma de 560.000 lei pentru montaj asistență (deși acesta se făcea sub îndrumarea furnizorului principal și cu muncitorii de la Tel Drum SĂ) și suma de 871.840 lei pentru cheltuieli diverse și neprevăzute."

Practic, susțin procurorii, TEL DRUM ar fi majorat artificial prețul uilajului achiziționat prin licitația trucată, pentru a obține mai mulți bani de la uniunea europeană.

Procurorii anticorupție au pus și sechestru pe conturile firmei Tel Drum pentru recuperarea prejudiciului de aproape un milion de euro și au cerut instanței către care au trimis dosarul, să mențină sechestrul.

TEL DRUM consideră acțiunea DNA ca rău voitoare și precizează că ”TEL DRUM SA a devenit o firma integrată în spațiul Uniunii Europene și a plătit până în prezent taxe și impozite în valoare de peste 50 de milioane de euro, iar ușurința cu care se decide falimentarea acestei societăți pentru o presupusă neregulă de mai puțin de 1 milion de euro, este o dovadă în plus de gravă neglijență și rea credință din partea procurorului de caz."
 

Procurorii au blocat conturile Teldrum în primul dosar penal ce vizează compania din Teleorman

Procurorii au blocat conturile Teldrum în primul dosar penal ce vizează compania din Teleorman

Curtea Constitutionala

ICCJ atacă la Curtea Constituțională proiectul de Lege privind detenția de weekend și acasă

Judecătorii CCR au decis că o prevedere din Codul Penal este neconstituțională

Sorin Ovidiu Vîntu a fost condamnat definitiv la 10 ani de închisoare în dosarul salariaților Petrom

Zece ani de închisoare pentru Danuț Căpăţână, fostul manager al Spitalului Judeţean Constanța

Instanţa supremă ar putea pronunţa azi sentinţa în dosarul ”Rovinari - Turceni”

Sevil Shhaideh, inculpată în dosarul Belina. Fostul vicepremier a stat 3 ore la DNA

primar ghimbav

Primarul din Ghimbav, reținut de procurorii DNA, ar fi cumpărat puieți la suprapreț

Dosarul lui Dragnea, amânat pentru 15 mai. ÎCCJ cere DNA să spună dacă a cooperat cu SRI

Un inculpat celebru a luat-o la fugă când a ieșit din sediul DNA. FOTO

Iohannis a transmis ministrului Justiţiei cererea de urmărire penală a lui Vlădescu

Florin Diaconescu, nepotul vicepremierului Paul Stănescu, trimis în judecată de DNA

Experți în Drept, despre ce se ascunde în spatele sesizării CCR de către Guvern, în cazul lui Kovesi: ”Este atât de limpede”