Fostul prefect de Teleorman Teodor Niţulescu, la DNA
Fostul prefect al judeţului Teleorman, Teodor Niţulescu, s-a prezentat marţi la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie din Capitală.
Surse judiciare au precizat că a fost chemat pentru a fi audiat de procurori în dosarul ”Tel Drum”, scrie Agerpres.
Luni, procurorii anticorupţie au dispus schimbarea încadrării juridice, în sensul reţinerii formei agravante a infracţiunilor iniţiale, precum şi punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de societatea Tel Drum şi reprezentanţii acesteia, într-un dosar privind fraudarea fondurilor europene, cu un prejudiciu de peste un milion de euro.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Potrivit unui comunicat al DNA, SC Tel Drum SA - persoană juridică, dar şi Petre Pitiş şi Mircea Vişan, reprezentanţi ai societăţii, sunt urmăriţi penal pentru săvârşirea infracţiunii de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, cu consecinţe deosebit de grave.
În dosar mai sunt cercetaţi Florian Neda, reprezentant al Tel Drum, Florian Ion, reprezentant al WFA Impex SRL, precum şi societatea WFA Impex SRL - persoană juridică, pentru complicitate la săvârşirea infracţiunii de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, cu consecinţe deosebit de grave.
Potrivit DNA, pe 16 mai 2017 a fost înregistrată sesizarea Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor cu privire la suspiciuni privind activitatea unor firme, care, în cursul anului 2016, ar fi folosit o schemă de obţinere ilicită de fonduri europene prin supraevaluarea preţului unor utilaje.
"În cursul lunii iulie 2015, Ministerul Fondurilor Europene a admis la contractare un proiect propus de societatea comercială Tel Drum SA în cadrul programului 'Creşterea Competitivităţii Economice', finanţat din fonduri europene. În cadrul proiectului, Tel Drum SA urma să achiziţioneze o 'staţie mobilă de mixturi asfaltice pentru creşterea competitivităţii economice a SC Tel Drum SA'", explică procurorii.
Potrivit DNA, societatea comercială Tel Drum SA ar fi obţinut, pe nedrept, suma de 4.849.375 lei, reprezentând cheltuiala eligibilă nerambursabilă din fonduri europene. Ministerul Fondurilor Europene s-a constituit parte civilă cu suma de 4.849.375 lei.
În vederea recuperării sumei de bani obţinute în mod injust, procurorii au instituit măsuri asigurătorii asupra bunurilor mobile şi imobile aparţinând inculpaţilor, persoane fizice şi juridice.