Fostul viceprimar al Clujului, Anna Horvath, închisoare cu executare: ”România, stat securist”
Fostul viceprimar al Clujului, Anna Horvath, a primit 2 ani şi 8 luni de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă.
Magistraţii au decis că ea s-a folosit de postul ei pentru a urgenta avizarea unui proiect imobiliar pentru omul de afaceri Zsolt Fodor. Şi el a fost condamnat acum la 2 ani şi 6 luni de închisoare, însă cu suspendare, precum şi la muncă în folosul comunităţii.
Fostul viceprimar al Clujului nu şi-a dat acordul pentru a presta munca în folosul comunităţii, motiv pentru care pedeaspa ei este cu executare, iar a omului de afaceri, Zsolt Fodor cu suspendare.
Cei doi au fost trimişi în judecată în 2016 pentru trafic de influenţa şi spălare de bani, respectiv, cumpărare de influenţa şi spălare de bani.
Potrivit anchetatorilor, Anna Horvath şi-a folosit influenţa pe când era viceprimar al Clujului ca să îi obțină în scurt timp omului de afaceri avizarea unui proiect imobiliar din centrul oraşului. Un an mai târziu, aceasta şi-a dat demisia din funcţie.
Pentru că Anna Horvath este avocată, Curtea de Apel a dat sentința, care a fost atacată de avocatul viceprimarului. Aşadar apelul se va judeca acum la Înalta Curte de Casaţie și Justiţie.
Horvath Anna: România este stat securist
"Aş minţi dacă aş spune că mă surprinde decizia de astăzi. Apropiaţii mei ştiu că m-am pregătit pentru orice eventualitate. Nu pentru că aş fi comis o ilegalitate, ci pentru că, în ultimele 525 de zile, am constatat pe propria piele că România este un stat securist", a afirmat Horvath Anna, într-un comunicat de presă transmis, vineri, de UDMR, scrie Agerpres.
Fostul viceprimar susţine că sentinţa Curţii de Apel Cluj este una cu "mesaj".
"Decizia Curţii de Apel Cluj, care ar fi trebuit să fie una rostită în mod public, a fost amânată de trei ori, ultima dată pentru vineri dimineaţa la 8.30. La ora 8.00, Curtea s-a pronunţat deja, în spatele uşilor închise. Dacă e inuman ceea ce s-a întâmplat aici, astăzi, vă las să decideţi fiecare. Din păcate, această decizie demonstrează, fără îndoială, că, dacă "autorităţile locale" ale statului securist au decis, în urmă cu doi ani, să declare că viceprimarul maghiar din Cluj-Napoca reprezintă un factor de risc pentru securitatea naţională şi să o elimine din spaţiul public, arătând o lecţie şi pentru suporterii acesteia, atunci pot acţiona în acest sens fără nicio rezervă. Celor care încearcă să interpreteze decizia de astăzi în baza legilor statului de drept le transmit să nu se obosească! În România statul de drept nu există', susţine Horvath Anna.
De asemenea, aceasta le transmite "celor care se opun cu atâta vehemenţă reformei legilor justiţiei şi modificării Codului Penal (...) să studieze cu mare atenţie acest caz", să nu treacă cu "superficialitate" peste detalii, "pentru că ceea ce se întâmplă în acest "dosar" se poate întâmpla oricui, nu doar politicienilor, se poate întâmpla oricui, în orice moment, fie că eşti om de afaceri, simplu formator de opinie sau orice om care munceşte pentru comunitate cu onestitate, dăruire şi devotament".
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!