”Cârtița lui Dragnea din DNA”, în fața instanței. Cum ar fi vrut să îl ajute pe șeful PSD
Fostul ofiţer de poliţie judiciară supranumit „Cârtița lui Dragnea din DNA" a apărut, vineri, în faţa instanţei supreme.
Este judecat pentru că ar fi încercat să îi transmită liderului PSD un document secret în care s-ar vorbi despre compania „TelDrum'' şi implicarea politicianului într-un posibil caz de corupţie. Documentul ar fi fost descoperit într-un aparat foto, asupra unui fost secretar de stat din Ministerul Transporturilor, chiar înainte ca acesta să ajungă în biroul lui Dragnea.
Comisarul Dan Manolachi a fost condamnat în prima instanţă la opt ani de închisoare pentru că ar fi fotografiat în sediul DNA un document strict secret despre compania TelDrum şi Liviu Dragnea. În 2013, pe când era vicepremier, şeful PSD era vizat de o anchetă a DNA, iar ofiţerul de poliţie judiciară care trebuia să îl ancheteze ar fi încercat să îl avertizeze prin intermediul unui apropiat.
Aparatul de fotografiat folosit a fost găsit asupra lui Valentin Preda, pe atunci secretar de stat la Ministerul Transporturilor. Presupsul intermediar fusese prins chiar în faţa Ministerului Dezvoltării, înainte să urce în biroul ministrului Dragnea.
Preda, condamnat şi el în prima instanţă la șase ani de închisoare, spune că este nevinovat. Într-o declaraţie dată anchetatorilor el susţine totuşi ca ofiţerul din DNA „i-a spus în mod ezitant, incoerent și șoptit, că a văzut niște hârtii, pe care le-a parcurs rapid, în care se făcea referire la niște societăți comerciale care ar putea avea legătură cu lumea politică.”
Contactat de Știrile ProTV, Liviu Dragnea spune că nu mai vrea să comenteze acest caz pentru că a dat deja declaraţii. În fața judecătorilor, liderul PSD afirma că „Preda Valentin nu i-a spus niciodată că are cunoștințe în rândul anagajaților de la DNA sau că deține informații cu privire la efectuarea de cercetări penale împotriva sa".
Liviu Dragnea a fost audiat în acest caz nebisnuit de corupţie şi la DNA şi, în prima instanţă, la Curtea de Apel. Unul dintre inculpaţi şi-ar fi dorit ca şi instanţă supremă să îl audieze ca martor, însă cererea a fost respinsă categoric. aşa că atunci când vor lua decizia definitivă vor ţine cont de mărturiile în care demnitarul se detaşează de acest scandal în care se vorbeşte despre divulgarea unor documente secrete.