Calificare istorica pentru Romania. Florin Mergea si Horia Tecau au ajuns in semifinale la dublu la Jocurile Olimpice

Horia Tecau si Florin Mergea

Calificare istorica pentru Romania. Horia Tecau si Florin Mergea sunt in semifinale la Rio. Tecau si Mergea sunt la o victorie distanta de o medalie olimpica la dublu dupa i-au invins pe brazilienii Marcelo Melo si Bruno Soares.

UPDATE CU REZULTATELE ROMANILOR

TENIS

Perechea Florin Mergea/Horia Tecau, favorita numarul 5, s-a calificat, marti, in semifinalele Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro. Tecau si Mergea au trecut in sferturi de favoritii 3, brazilienii Bruno Soares/Marcelo Melo, scor 6-4, 5-7, 6-2.  Este pentru prima oara cand Romania are jucatori in aceasta etapa a Jocurilor Olimpice la tenis.

Citește și
meci de volei pe plaja la JO, intre Germania si Egipt
Diferentele culturale de la JO de la Rio. Ce au observat spectatorii la un meci de volei feminin pe plaja
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Horia Tecau si Florin Mergea s-au impus intr-o atmsofera electrizanta, fiind sustinuti de Irina Begu, Monica Niculescu, Andreea Mitu si Raluca Olaru.  Romanii au avut de infruntat si publicul brazilian, care i-a huiduit tot meciul. In semifinale, Tecau si Mergea vor intalni perechea americana Jack Sock/Steve Johnson.

''Miercuri jucam cu medaliile pe masa. Inca de anul trecut am spus ca obiectivul nostru este castigarea medaliei de aur la Rio. Deci, noi stim, echipa noastra stie, toata tara stie. Nu mai trebuie sa ne punem nicio presiune in plus, am ajuns aici concentrandu-ne pe fiecare minge, pe fiecare punct si asa vom face si maine (miercuri in Brazilia, n. red.). Acum ne vom recupera, pregatim meciul foarte bine si maine incercam sa executam fiecare punct ca sa castigam urmatorul meci, pentru ca el este cel mai important'', a spus Tecau, citat de site-ul Clubului Sportiv Dinamo, grupare la care este legitimat.

''Ii cunosteam foarte bine pe Soares si pe Melo, nu au facut nimic diferit fata de ce ne asteptam. Soares a servit foarte bine, cred ca mai bine decat o face de obicei, dar si eu am servit bine, am avut o zi buna pe serviciu. Am reusit sa mi-l tin fara probleme. A fost un singur ghem, un singur break, cu o eroare la voleu, cand am pierdut acel set al doilea, dar tactica a functionat. Cand am avut sanse, am executat'', a comentat Tecau sfertul de finala cu brazilienii Melo si Soares.

''Pentru noi inseamna mult ca am castigat acest meci, mai ales in aceste conditii. In setul al treilea ne-am montat repede. Am luat o pauza acolo, am respirat putin si am trecut peste acel final de set nefericit. Ne-am montat, stiam ca daca vom continua la fel si ne vom tine serviciile vor veni si sanse de retur. Au venit in primul ghem, nu l-am luat. A fost 0-40 acolo, care conta foarte mult, dar am ramas pozitivi. Asta facem noi foarte bine. Ne montam unul pe celalalt, nu ne lasam nicio secunda, niciun punct sa cadem, sa ne pierdem concentrarea. Si asta ne ajuta sa castigam meciurile. A contat cu atat mai mult pentru ca aveam de partea cealalta un public galagios si a trebuit sa fim mai conectati unul la celalalt'', a mai spus Tecau.

La randul sau, Florin Mergea a precizat ca se reprezentantii Romaniei se asteptau la o atmosfera ostila, dar a subliniat ca el si cu Tecau joaca cel mai bun tenis in conditii de presiune.

"Ne asteptam la o atmosfera ostila. A fost exact ca atunci cand am jucat contra Ecuadorului (in Cupa Davis, n. red.), cand eram juniori, dar ne-am concentrat pe era de facut pe fiecare punct si acestea sunt conditiile in care probabil noi jucam cel mai bun tenis. Si asta s-a vazut in teren. Important este ca am stat unul langa celalalt, ne-am impins de la spate si am crezut in aceasta victorie. Pentru ca era un meci foarte dificil, si cred ca am reusit sa stam mereu peste ei, sa nu-i lasam sa intre in totalitate in meci'', a spus Mergea.

''Suntem un pic obositi, urmeaza recuperarea. Maine (miercuri, n. red.) avem insa meciul trei, avem destule ore de dormit si pentru asta ne-am pregatit tot anul. Nu pot sa zic ca maine voi fi obosit, nu am voie sa fiu. Maine vom fi suta la suta apti la ora meciului'', a precizat Florin Mergea.

''Cand am servit pentru meci nu m-am gandit la ceva special. Pur si simplu te gandesti la punctul urmator, pentru ca deja era 5-1 sau 5-2, nici nu mai stiu. Important este sa arunci mingea sus, sa imparti loviturile in parti mici pe care trebuie sa le faci si asa nu te gandesti la scor. Trebuie sa castigi, esti la un pas de victorie, iar daca te gandesti la scor poate nu mai poti sa joci. Important este ca am lucrat mult si s-a vazut ca suntem tari in momentele acestea'', a relatat Mergea finalul de joc.

Perechea Andreea Mitu/Raluca Olaru a fost eliminata in optimile de finala ale probei de dublu la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Mitu si  Olaru au fost invinse de cuplul rus Ekaterina Makarova/Elena Vesnina, cap de serie 7, scor 6-1, 6-4, dupa o ora si 17 minute.

CANOTAJ

Constantin Adam, Marius Cozmiuc, Toader Gontaru si Vlad Aicoboae au ratat calificarea in semifinale la patru rame fara carmaci.

Cristi Pirghie/George Palamariu - dublu rame - au ratat calificarea in finala.

Laura Oprea si Madalina Beres s-au calificat in semifinalele probei de dublu rame.

Ionela Lehaci si Gianina Beleaga s-au calificat in semifinalele probei de dublu vasle categorie usoara.

NATATIE

Marius Radu a ratat calificarea in semifinale la 100 de metri liber, terminand al 7-lea seria lui, cu timpul de 49'57.

De precizat ca programul fazelor superioare este provizoriu, fiind conditionat si de calificarea romanilor in aceste faze.

PROGRAMUL SPORTIVILOR ROMANI DE MARTI, 9 AUGUST

15.50 CANOTAJ
Semifinale la dublu masculin (Cristi Pirghie si George Palimariu)

17.10 CANOTAJ
Recalificari la dublu feminin (Laura Oprea si Madalina Beres)

17.30 CANOTAJ
Reclificari la dublu categorie usoara feminin (Ionela Lehaci, Geanina Beleaga)

18.00 CANOTAJ
Recalificari la barca de 4 masculin (Acioboae, Adam, Cozmiuc, Gontaru)

19.14 NATATIE
100 de metri liber masculin - calificari - Marius Radu e in seria a cincea. In caz de calificare, semifinalele incep la 05.00 dimineata

TENIS DE CAMP
Al doilea meci pe terenul 7
Dublu feminin, turul al doilea: Andreea Mitu / Raluca Olaru - Ekaterina Makarova / Elena Vesnina (Rusia)

Al patrulea meci pe terenul central
Dublu masculin, sferturi de finala: Florin Mergea / Horia Tecau

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
Drama unui sportiv medaliat cu bronz la JO Rio. Bunica lui a murit din cauza emotiilor, in timp ce il urmarea in finala
Drama unui sportiv medaliat cu bronz la JO Rio. Bunica lui a murit din cauza emotiilor, in timp ce il urmarea in finala

Bunica halterofilului thalilandez Sinphet Kruaithong, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice, a decedat in timp ce il urmarea pe nepotul ei concurand la Rio si nu a apucat sa il vada pe podium, informeaza bangkokpost.com.

Diferentele culturale de la JO de la Rio. Ce au observat spectatorii la un meci de volei feminin pe plaja
Diferentele culturale de la JO de la Rio. Ce au observat spectatorii la un meci de volei feminin pe plaja

Jocurile Olimpice sunt pe langa o competitie sportiva de amploare si locul de intalnire a sute de culturi, iar diferentele dintre acestea au putut fi cel mai bine remarcate la un meci de volei feminin pe plaja, disputat duminica.

"Sunt in finala olimpica la barna si inca mi se pare ca traiesc un vis!" Mesajul emotionant publicat de Catalina Ponor

Calificata in finala de la barna, la JO de la Rio, Catalina Ponor a marturisit ca traieste un vis.

Recomandări
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață

Fostul președinte Ion Iliescu este oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie '90 pentru infracțiuni contra umanității.  

Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom
Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom

La Slănic, în Prahova, craterul din centrul orașului s-a adâncit cu 20 de centimetri și nimeni nu poate spune dacă surparea se va opri.

Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă
Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă

După o perioadă în care mulți au amânat achizițiile mari cum ar fi cumpărarea unei locuințe noi, cererea pe piața imobiliară începe să își revină.