Inotatorul american Ryan Lochte a cerut scuze poporului brazilian pentru ca a mintit: "Eram beat cand am dat interviul"


Ultimul update: Miercuri 24 August 2016 00:11
Data publicarii: Duminica 21 August 2016 10:11
Categorie: JO 2016
Ryan Lochte

Inotatorul american Ryan Lochte a cerut scuze poporului brazilian pentru ca a "exagerat" povestea despre jaful de la Rio, relateaza BBC.

Inotatorii americani Ryan Lochte si James Feigen au fost desemnati penal drept "autori ai unui denunt mincinos legat de un delict", pentru ca au pretins ca au fost victimele unei agresiuni din partea unor falsi politisti. Cei doi, alaturi de colegii lor, Gunnar Bentz si Jack Conger, s-au declarat victimele unui jaf  la Rio de Janeiro, insa nu au spus adevarul in privinta incidentului. Dupa ce Comitetul Olimpic din SUA si-a cerut scuze pentru comportamentul sportivilor sai, a venit si randul lui Ryan Lochte care insa si-a cerut scuze doar pe jumatate.

"Nu am mintit pe deplin. Am exagerat faptele" a spus Lochte postului Globo TV. Acesta a adaugat ca ii pare rau si ca "Brazilia nu merita asta". Intr-un alt interviu, acordat in SUA pentru postul NBC, Ryan Lochte a marturisit ca era beat atunci cand a relatat prima oara in presa despre asa-zisul jaf.

O comisie disciplinara a Comitetului International Olimpic (CIO) a fost sesizata in cazul falsei agresiuni a celor patru inotatori americani. "Sportivii nu au fost victimele unui furt", a declarat seful politiei civile din Rio, Fernando Veloso, nici jefuiti de falsi politisti, insa au avut o altercatie cu un agent de paza intr-o benzinarie, in care americanii, aflati sub influenta alcoolului, au vandalizat toaletele.
 

Sursa: BBC

VIDEO PROTVPLUS.RO