Gemenele care au trecut linia de sosire la maraton, tinandu-se de mana si zambind. Toata lumea le-a criticat in Germania

18-08-2016 16:54


Anna si Lisa Hahner

Doua atlete din Germania, gemene, participante la proba de maraton feminin au fost aspru criticate dupa ce au trecut linia se sosire zambitoare si tinandu-se de mana, relateaza BBC.

Anna si Lisa Hahner, gemene, in varsta de 26 de ani, au terminat maratonul pe locul 81 si 82, cu aproape 15 minute sub cel mai bun timp al lor.

Imaginea cu cele doua atlete tinandu-se de mana la linia de sosire nu a fost insa interpretata ca un simbol de iubire intre surori. Gestul lor a fost taxat de presa germana care a comentat ca cele doua au cautat mai mult atentia presei si nu o clasare mai buna.

Inclusiv directorul federatiei germane de atletism le-a criticat spunand ca au transformat cursa intr-o distractie, subliniind timpii slabi reusiti de cele doua sportive. "Medaliile si victoriile nu inseamna totul la Jocurile Olimpice. Asta nu inseamna ca atletii nu trebuie sa fie motivati sa se autodepaseasca" a spus acesta.

Parerea sa pare sa fie sustinuta de dovezi. Chiar daca o alta sportiva din Germania, Anja Scherl, s-a clasat pe locul 44 in acelasi maraton, presa internationala a scris numai despre gemene.

Surorile s-au aparat spunand ca nu au planuit sa ajunga amandoua, in acelasi timp, la linia de sosire si sa se tina de mana. "A fost un moment de magie", au spus ele.

Sursa: BBC

VIDEO PROTVPLUS.RO