Tehnologiile prin care Casa Viitorului devine o realitate. Cele mai impresionante inventii prezentate la un targ din Capitala

Ultima actualizare: 13-04-2014 06:54

Casa viitorului este una inteligenta, cu un semineu suspendat, care se roteste la 360 de grade, ferestre ce pot fi inchise prin tableta si aspirator incastrat in zidarie.

Toate aceste inventii, menite sa ne faca viata mai usoara, sunt prezentate la cateva targuri de profil deschise in Capitala. Iar cei care nu mai vor pereti simpli in casa, pot alege tapetul din metal sau din frunze de banan.

Doamnele care nu mai vor sa tarasca aspiratorul prin toata casa, pot alege varianta in perete. Sistemul de aspiratie prevede un robot de mare putere, montat in subsolul casei si tubulatura aferenta trasa prin zidarie. Pe masura ce aspirati, gunoiul circula prin instalatie si se strange la subsol intr-un rezervor special.

Furtunul este prevazut cu un maner pe care este un intrerupator, in momentul in care dorim sa aspiram ne-am conectat la priza, pornim de aici aspiratorul si acum putem sa aspiram.

Sistemul nu este unul nou. Si la Castelul Peles exista montat un aparat similar de peste 100 de ani.

Cine nu vrea sa schimbe aspiratorul, poate alege un sistem digital de actionare prin tableta a ferestrelor. Atinge un buton si geamul se deschide.

Si cum orice confort costa, aflati ca o asemenea fereastra inteligenta valoreaza cel putin 750 de euro. Daca o dotati si cu rulouri exterioare sau jaluzele, pretul se dubleaza.

Cu cateva mii de euro puteti schimba si aspectul interior al casei.

Semineul suspendat. Nu numai ca are un design special pentru care a si fost premiat la concursuri internationale, dar se si roteste la 360 de grade. Asadar ce alta metoda mai buna de a stranga gasca de prieteni in jurul focului.

Semineul e din otel si poate fi montat intr-o casa cu pereti inalti de cel putin 3 metri. In functie de model si dimensiune, poate ajunge si la 7.000 de euro.

O atentie deosebita merita si peretii. Designerii ne propun tapetul ecologic.

"Este din frunze de banane naturale, uscate si vopsite, aproape orice nuanta doreste clientul", spune managerul Andrei Ichim.

Costa 50 de euro metrul patrat, iar procesul tehnologic e unul complicat. Pentru inceput, frunzele sunt lasate la uscat la o temperatura ridicata 7 ore, apoi doua zile la temperatura camerei. La final sunt vopsite si presate.

Interesant este si tapetul din metal. Atentie insa, indicat ar fi sa nu il montati in toata casa pentru ca riscati sa ramaneti fara semnal la telefon.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO