Studentii romani si-au prezentat dronele si masinutele care se conduc singure la Brasov. Specialistii IT au ramas surprinsi
Drone construite de la zero, masinute care se conduc singure, holograme si gadgeturi care ii ajuta pe proprietarii de caini.
Toate acestea sunt realizarile unor studenti romani care se intrec in inovatii in aceste zile la Brasov.
Ei vor sa demonstreze ca si in universitatile din Romania se poate face performanta mai ales daca gasesc sprijin.
La Zilele Educatiei Mecatronice, organizate de Universitatea Transilvania din Brasov, cel mai disputat concurs a fost cel al dronelor.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Pentru Simion si Tamas ideea de a construi o drona a inceput ca o joaca, dar dupa cateva luni de munca a iesit un aparat care poate concura cu modelele produse de marile companii.
Eforurile studentilor au fost apreciate de cei din companiile IT.
Octavian Isaila, fondatorul Institutului pentru Sisteme de Vehicule fara Pilot: "Avem nevoie de oameni care sa vina din spate si care sa invete aceasta meserie pentru ca pana la urma urmei e o meserie"
Si la competitia masininutelor care se conduc singure pe baza senzorilor a fost concurenta mare. Joaca studentilor insa ar putea avea aplicabilitate in domeniul industrial.
Alexandru Capatana, student: "Intr-o statie de depozitare unde avem un hangar foarte mare, liniile pot fi trasate pentru fiecare masina in parte si daca ai 10 masini fiecare stie unde sa se duca"
Unele modele, controlate cu telefon mobil, ar putea deveni veritabile ajutoare in caminele noastre.
Andrei Severin, student: "Putem sa-i punem niste coduri QR si sa-l punem sa faca anumite sarcini, sa-mi ia orice piesa si sa o duca dintr-o parte in alta"
Cei care au de facut prezentari ar putea folosi pe viitor si un proiector de holograma.
La eveniment au fost invitati si reprezentanti de la zeci de companii din tara care pot incepe colaborari cu studentii pentru a industrializa inovatiile lor.