SHAKUNTALA DEVI, computerul uman, celebrata printr-un GOOGLE DOODLE. Cine a fost SHAKUNTALA DEVI


Ultimul update: Miercuri 06 Noiembrie 2013 07:05
Data publicarii: Duminica 03 Noiembrie 2013 22:22
Categorie: Smart things
SHAKUNTALA DEVI GOOGLE DOODLE

Shakuntala Devi, computerul uman, este celebrata de Google cu un Doodle special.

Shakuntala Devi e renumita in intreaga lume inca din copilarie datorita calculelor complexe pe care putea sa le faca fara un calculator, fiind astfel poreclita computerul uman.

Shakuntala Devi s-a nascut pe 4 noiembrie 1929 si a murt pe 21 aprilie 2013 la varsta de 83 de ani. Google o celebreaza astazi cu un Doodle special, in care numele "Google" este scris pe un ecran de calcul, alaturi de care apare si chipul "computerului uman", Shakuntala Devi.

Shakuntala Devi a inceput sa-si arate calitatile unice in lume de cand era mica, in momentul in care tatal ei a descoperit ca are o memorie incredibil de precisa pentru un om. In acel moment, acesta a parasit circul la care lucra, a luat-o pe Shakuntala Devi alaturi de el si a inceput sa-i prezinte talentul in spectacole speciale, pe care le putea face fara o pregatire scolara.

La varsta de 6 ani, Shakuntala Devi a impresionat chiar si la nivel universitar, fiind prezenta la Universitate Mysore, unde si-a demonstrat calitatile exceptionale de memorare a numerelor.

Shakuntala Devi a vizitat datorita talentului sau Londra si restul Europei, pentru ca apoi sa ajunga in State, pentru spectacole la New York si studii in California, la Berkeley.

Unul din testele la care a reusit sa raspunda in timp record a fost calcularea radacinii patrate pentru 61,629,875 si prezentarea raspunsului corect pentru a saptea radacina a numarului 170,859,375, oferind raspunsuri corecte inainte ca profesorul care o testa sa noteze numerele in propriul carnet.

Mai departe, aceasta a reusit sa invinga un calculator in cursa pentru rezolvarea radacinii patrate a 188132517, pentru ca in 1980 sa fie capabila sa calculeze corect, in 28 de secunde, aceasta inmultire: 7,686,369,774,870 × 2,465,099,745,779.

Sursa: Pro TV

Klaus Iohannis
Iohannis, la Innovation Labs: Digitalizarea scăzută a economiei şi a administraţiei este o realitate
Experți și antreprenori vor prezenta viziunea lor despre viitorul tehnologiei la iCEE.fest 2018
iLikeIT. Jocurile săptămânii
Ore de istorie, predate cu ajutorul unor jocuri: „Merg la sufletul copiilor”
Personalul hotelier, înlocuit în tot mai multe locații din lume de roboți
Momentul în care acumulatorul unui smartphone explodează
Icee fest
Netflix, Google și Facebook pe aceeasi scenă cu The New York Times, CNN, El Mundo, Social Chain și Discovery