SHAKUNTALA DEVI, computerul uman, celebrata printr-un GOOGLE DOODLE. Cine a fost SHAKUNTALA DEVI
Shakuntala Devi, computerul uman, este celebrata de Google cu un Doodle special.
Shakuntala Devi e renumita in intreaga lume inca din copilarie datorita calculelor complexe pe care putea sa le faca fara un calculator, fiind astfel poreclita computerul uman.
Shakuntala Devi s-a nascut pe 4 noiembrie 1929 si a murt pe 21 aprilie 2013 la varsta de 83 de ani. Google o celebreaza astazi cu un Doodle special, in care numele "Google" este scris pe un ecran de calcul, alaturi de care apare si chipul "computerului uman", Shakuntala Devi.
Alegeri 2024
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
Shakuntala Devi a inceput sa-si arate calitatile unice in lume de cand era mica, in momentul in care tatal ei a descoperit ca are o memorie incredibil de precisa pentru un om. In acel moment, acesta a parasit circul la care lucra, a luat-o pe Shakuntala Devi alaturi de el si a inceput sa-i prezinte talentul in spectacole speciale, pe care le putea face fara o pregatire scolara.
La varsta de 6 ani, Shakuntala Devi a impresionat chiar si la nivel universitar, fiind prezenta la Universitate Mysore, unde si-a demonstrat calitatile exceptionale de memorare a numerelor.
Shakuntala Devi a vizitat datorita talentului sau Londra si restul Europei, pentru ca apoi sa ajunga in State, pentru spectacole la New York si studii in California, la Berkeley.
Unul din testele la care a reusit sa raspunda in timp record a fost calcularea radacinii patrate pentru 61,629,875 si prezentarea raspunsului corect pentru a saptea radacina a numarului 170,859,375, oferind raspunsuri corecte inainte ca profesorul care o testa sa noteze numerele in propriul carnet.
Mai departe, aceasta a reusit sa invinga un calculator in cursa pentru rezolvarea radacinii patrate a 188132517, pentru ca in 1980 sa fie capabila sa calculeze corect, in 28 de secunde, aceasta inmultire: 7,686,369,774,870 × 2,465,099,745,779.