Premiera la targul de ceasuri din Elvetia. "Cred ca producatorii de ceasuri traditionale sunt ingrijorati"

Ultima actualizare: 27-03-2015 07:02

Ceasurile inteligente le fac concurenta celor traditionale, la targul de la Basel. Evenimentul, ce a fost timp de decenii terenul exclusiv de joaca al producatorilor clasici elvetieni, a inclus anul acesta o sumedenie de dispozitive inteligente.

Nu este vorba doar de creatiile firmelor de tehnologie, ci si de ceasuri inteligente facute de companii cu istorie de peste un secol.

In fiecare primavara, de mai bine de noua decenii, cei mai importanti producatori de ceasuri isi dau intalnire la Basel, in Elvetia, pentru a-si prezenta noile creatii. Recent, in arena a intrat un nou competitor: ceasul inteligent, lansat si in varianta de lux.

James Buttery, expert: "Anul acesta, nu avem cum sa evitam discutiile despre ceasuri inteligente si despre impactul pe care ele il vor avea asupra productiei de ceasuri traditionale, mecanice. Cred ca producatorii de ceasuri traditionale sunt ingrijorati."

Nina dos Santos, corespondent CNN: "Cu preturi intre 349 si 17 mii de dolari, ceasurile inteligente Apple vor afecta companiile prezente la acest eveniment in maniera diferita, in functie de pret si de varsta publicului lor tinta."

Industria a trecut cu bine peste un hop similar, in anii '70, cand japonezii au inventat mecanismul cu cuart si piata a fost inundata de ceasuri cu baterii. Acum, companii cu secole de traditie spera ca istoria sa se repete.

Nina dos Santos, corespondent CNN: "Aceste ceasuri, de pilda, pot costa chiar si 600.000 de dolari bucata, iar motivul este au la baza un mecanism creat manual si nu tehnologie de duzina."

Altele, au hotarat sa isi lanseze propria varianta de ceas inteligent. Un exemplu este compania elvetiana Breitling, ce si-a prezentat, la Basel, noul B55 Connected.

Jean-Paul Girardin, reprezentant Breitling: "Nu am creat un ceas care este o varianta mai putin eficienta a telefonului inteligent. Acest ceas este complet functionat fara ca purtatorul sa detina un telefon inteligent."

La randul lor, elvetienii de la TAG Heuer au incheiat un parteneriat cu doi giganti din domeniul tehnologiei si isi vor lansa un ceas inteligent in toamna acestui an.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO