Mașinile electrice, vedete la salonul auto de la Geneva din acest an

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Sambata 03 Martie 2018 08:12
Categorie: Smart things

Maşina electrică va fi vedeta salonului de la Geneva, care îşi deschide porţile săptămâna viitoare. Constructori precum Jaguar, Mercedes-Benz şi Audi vor prezenta autovehicule prietenoase cu mediul.

Nu sunt maşini concept, ci modele aflate în producţie. Împătimiţii vitezei vor descoperi şi ei, cu mare plăcere, noi bolizi super-rapizi.

Noul Jaguar I-Pace este doar unul din numeroasele vehicule electrice care se pregătesc să parcheze la salonul auto de la Geneva. Maşina parcurge 500 de km cu o singură încărcare.

"Constructorii sunt sub o presiune tot mai mare de a produce maşini electrice. Pe de o parte, observăm că maşinile electrice deja lansate pe piaţă primesc baterii cu o durată de viaţă tot mai mare. Pe de alta, vedem că tot mai mulţi constructori de maşini de lux încep să producă vehicule hibrid, foarte puternice", spune Jim Holder, editor Autocar.

Daimler a furat startul şi a prezentat noul model Mercedes A-Class în cadrul unui eveniment care a avut loc la Amsterdam. Şoferul poate iniţia convorbiri, poate modifica temperatura şi poate da drumul la muzică prin comenzi vocale. Îl ajută binecunoscuta asistentă Alexa, de la Amazon.

"Maşinile sunt tot mai inteligente. Va fi interesant de văzut dacă şoferii vor folosi toată tehnologia disponibilă la bord şi dacă sunt dispuşi să plătească mai mult ca să aibă la dispoziţie această tehnologie", a mai precizat Jim Holder.

Geneva este locul unde îşi fac debutul şi maşinile sport cu mulţi cai putere. Bentley va prezenta noul Bentayga V8. Iar McLaren va dezvălui noul bolid Senna, numit după un faimos pilot de curse brazilian. Maşina poate atinge rapid 340 de km pe oră.

"Cred că orice maşină care poartă numele de Senna va fi vedeta unui salon auto. E o maşină construită fără compromisuri. E un bolid la care mulţi vor visa şi care va fi la mare cerere în rândul colecţionarilor", explică Jim Holder.

În total, la Geneva, 180 de constructori auto vor prezenta aproape 900 de vehicule. 110 maşini vor fi lansate în premieră mondială.

Cei mai mulți români cu mașini VW implicate în scandalul Dieselgate NU au ajuns la service
Cei mai mulți români cu mașini VW implicate în scandalul Dieselgate NU au ajuns la service
Klaus Iohannis
Iohannis, la Innovation Labs: Digitalizarea scăzută a economiei şi a administraţiei este o realitate
Experți și antreprenori vor prezenta viziunea lor despre viitorul tehnologiei la iCEE.fest 2018
iLikeIT. Jocurile săptămânii
Ore de istorie, predate cu ajutorul unor jocuri: „Merg la sufletul copiilor”
Personalul hotelier, înlocuit în tot mai multe locații din lume de roboți
Momentul în care acumulatorul unui smartphone explodează
Icee fest
Netflix, Google și Facebook pe aceeasi scenă cu The New York Times, CNN, El Mundo, Social Chain și Discovery